ÜLKE ŞARTLARI ”AK PARTİ’Lİ EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NE TAŞINMAZ SATTIRIYOR”

AK Parti’li Ahmet Hamdi Gürbüz’den itiraf Eyüpsultan Belediyesinin ESTUR AŞ ‘ SGK borcuna istinaden, Kemerburgaz Mithat paşa Mahallesinde bulun  558 Ada 3 Parsel 8.741.01 M2 Yüzölçümlü taşınmazın, mahsup edilmesini ne yapalım ülke şartları ortada bizde istemeyiz taşınmaz satışı yapmak diyerek savundu.

Eyüpsultan Belediyesinin Kemerburgaz’daki  558 Ada 3 Parsel 8.741.01 M2 Yüzölçümlü taşınmazın, Eyüpsultan Belediyesi iştiraki ESTUR’un SGK borcuna istinaden takas yoluyla satışı Eyüsultan Belediye Meclisi Eylül Ayı 2’nci bileşiminde görüşüldü.

Haber Etkin/ Haber Merkezi

ESTUR AŞ’nin borcuna karşı taşınmazın devrine, ‘’muhalefet cephesinden’’   CHP Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar, CHP Meclis Grup sözcüsü Veli Güngör, CHP Meclis Üyeleri Zülfü Çakar, Mustafa Tüysüz,  ve Millet İttifakından seçilen Bağımsız Meclis Üyesi Nail balkanın yoğun tepki gösterdi.

AK Parti Eyüpsultan Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz ise şu ifadelerle taşınmaz satışını, devrini savundu ne yapalım ülke şartları ortada bizde istemeyiz taşınmaz satışı yapmak ama yapmak zorundayız dedi.

Eyüpsultan Belediye Meclisi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 10,09 2021 Cuma günü saat 15.00 da Mehmet Er Başkanlığında toplandı.

Gündem:

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci Seçim 3’üncü toplantı dönemi Eylül ayı 2’nci oturumuna 37 No’lu Kemerburgaz da ki Eyüpsultan Belediyesine ait 558 Ada 3 Parsel 8.741.01 M2 Yüzölçümlü taşınmazın, Eyüpsultan Belediyesi iştiraki olan ESTUR AŞ’nin SGK borçlarına istinaden devredilerek satışı damgasını vurdu.

Gündemin 37, 45, 46, 48 maddeleri Millet İttifakı Meclis Üyeleri CHP, İYİ Parti ve Nail Balkan’ın ret oyuna karşın Cumhur İttifakının AK Parti ve MHP’nin oylarıyla oy çokluğuyla geçti.

Gündemin 44 maddesine Millet İttifakı CHP, İYİ Parti ve Bağımsız Meclis Üyesi Nail Balkan şartlı evet dedi. Üzerinde bulunan hak sahibi kişilere satılması koşuluyla oy birliğiyle geçti.

Gündemin diğer maddeleri 18, 42, 43, 47, 02, 05, 06, Maddeleri AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Bağımsız Meclis üyesi Nail Balkan’ın oylarıyla oy birliğiyle geçti.

”PAZARTESİ GÜNKÜ İBB TARTIŞMASI ASLINDA BU GÜNÜN İTİRAFIYDI”

Konuya ilişkin söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup sözcüsü Veli Güngör: Geçtiğimiz gün pazartesi günü AK Parti’li meclis üyesi arkadaşlar, İBB İştiraki İSPARK AŞ’nin zarar ettiğini söylemişlerdi ben orada tam da Eyüpsultanı konuşalım derken bundan bahsediyordum işte.

”O günkü İBB iştiraki İSPARK’ı asılsın ithamlarala eleştirenler. Eyüpsultan Belediyesinin İştirakleri ESTUR AŞ ve ESBAŞ’ın içine düştüğü durumu itiraf ediyordu.”

Eyüpsultan Belediyesi İştirakleri borç batağı içerisin de önümüzdeki süreçte muhtemelen yeni şirket ESYAPI’da bu konumla önümüze gelecek. Şimdi ESTUR AŞ için satıyoruz, Yarın ESBAŞ’ için gelecek, her yıl üçer beşer satacağız milyonlarca zarar. Peki Nereye kadar satmayı düşünüyorsunuz? Dedi.

‘’NAİL BALKAN ‘ESTUR AŞ’ DERHAL TASFİYE EDİLMELİ’’

Millet ittifakı listelerinden seçilen Bağımsız Meclis üyesi Nail Balkan söz alarak 37 Maddeye ilişkin düşüncelerini şu sözlerle ifade etti.

Sayın Balkan değerli arkadaşlar, Belediyemiz seçimlerin hemen ardından meclisimiz açıldığından beri meclisimizin hemen, hemen her gündemi belediyemizin öz kaynaklarını bir varlığını, satmak, devretmek ya da trampa diyerek sonuçta birer birer belediyemizin elinden çıkartmak olmuştur.

Yani Eyüpsultan halkının arsalarını, arazilerini, binalarını, hatta ve hatta eski belediye binamızı satmak olmuştur.

Eyüpsultan belediyesi böylece değerlerini birer birer kaybeder hale geldi.

Hala bu borçlar bitmedi. Bu nasıl bir yönetim tarzı ki bu borçlar bir türlü bitmek bilmiyor. Şimdi de karşımıza ESTUR AŞ’nin SGK borcunu ödemek için, Eyüpsultan Belediyesinin Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesinde bulunan 8.741.01 m2 yüzölçümlü taşınmazının satışı geldi.

Bu şu demektir ESTUR AŞ Eyüpsultana hizmet aracı olmaktan çıkmıştır. İşlevini yitirmiş bir kambur bir borç üretme merkezi haline gelmiştir. ESTUR AŞ kangren olmuştur. Kangren olmuş ESTUR AŞ büyük bir sorun teşkil etmektedir Eyüpsultan Belediyesine. Ek bir külfet getirmektedir. ESTUR AŞ de çalışan işçilerimiz var. ESTUR AŞ de çalışan yaklaşık 1800 çalışanımız mağdur edilmeden belediyemizin daimi kadrolarına geçirilerek ESTUR AŞ’nin bir an evvel tasfiyesine başlanmalıdır. Vergisini ve SGK borcunu ödeyemeyen bu şirketten kurtulmalıyız dedi.

ÖZ KAYNAKLARIYLA AYAKÜSTÜNDE DURAMAYAN YÖNETİMİN GİDECEĞİ YER İFLASDIR.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüysüz 37 madde tartışmalarına şu ifadelerle katıldı: 2019 Mart seçimlerinin hemen ardından meclisimizin ilk toplantısında Sayın Belediye Başkanımız deniz Köken borçlarla ilgili yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal ifadesinde bulunmuştu.

Meclisimiz bu borçlarla baya efor sarf etti. Meclisimizin önüne sürekli satış yada takas yoluyla borç ödeme geliyor.

ESTUR AŞ ve ESBAŞ belediyemizin iştiraki olarak sürekli zarar ediyor. ESTUR AŞ de çalışanlarımız var tamam 80 Milyon vergi borcumuz var. Bakış açısı olarak bakıldığında Türkiye’nin gidişatıyla Eyüpsultan belediyesinin borçlanması hemen, hemen aynı.

Eyüpsultan belediyemizin değerlerini sata, sata  elimizde ne kalacak biraz da bize bırakın da bizde icratlarımızı gerçekleştirken ve hizmet ederken bu taşınmazları Eyüpsultan halkının yararına kullanalım üzerinde proje geliştirelim.

Eyüpsultan Belediyemizi öz kaynaklarını üretmeli. Öz kaynaklarıyla borçlanmadan ayaklarının üzerinde belediye konumuna getirmeliyiz.

Geçtiğimiz Pazartesi günkü oturumda İBB İştirakleri ile ilgili eleştiriler getirdiniz. Eleştirilerin çoğu da doğru olmadığı halde alenen itamda bulundunuz.

‘’ Ama aslında kendi beyanlarınızla Eyüpsultan Belediyesinin iştiraki olan ESTUR AŞ’nin gerçek rakamlarını ortaya koydunuz.’’

Belediyemiz çok borçlu AK Parti 27 yıllık kötü yönetim anlayışıyla ne yazık ki Eyüpsultan Belediyemiz borç batağının içinden çıkılmayacak hale getirilmiştir. Bu borçlanma ve kötü yönetim anlayışıyla önümüzdeki dönem ne satacaksınız ne kalacak belediyemizin elinde dedi.

‘’27 YILDIR BU YÖNETİM ANLAYIŞINIZLA EYÜPSULTAN BELEDİYESİNİ BORÇ BATAĞINA SAPLADINIZ’’

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar 37 madde’ye ilişkin düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi; 27.5 Yıl Eyüpsultan Belediyesini, 25 İBB’yi 19 yılda Türkiye’yi yöneten AK Parti iktidarının çok kötü yönetim anlayışı hem ülkeyi hem de İBB’yi ve  Eyüpsultan Belediyesini getirdiği durum açıkça ortadadır. Borç batağına saplamıştır.

Seçildiğimiz günden beri 2,5 yıldır önümüze gelen veriler bunu açıkça ortaya koyuyor.

Eyüpsultan Belediyesinin binaları arsaları birer, birer satışa çıkarılıyor.

Bu gelen yerde zaten eski belediye binamıza takas olarak gelen bir kısmı Eski belediye binasının yeri borçlara istinaden düşülmüştü bir kısmı da Kemerburgaz da arazi verilmiş idi.

Şimdi o araziyi de satıyoruz.

”Ben Eyüpsultan Belediyesinin eski binasının  satışı esnasın da eleştiri getirdiğim de AK Parti Meclis Üyesi arkadaşlar belediye başkanlığı binası oradan başka yere gitmiyor demişti.”

Ben de Eyüpsultan Belediyesinin elinden çıkıyor demiştim.

Bu arsa bina karşılığı olarak Eyüpsultan Belediyesinin eline geldi.

Şimdi de elinden çıkarılıyor.

Şimdi kara göründü arkadaşlar kötü yönetildiği ayan beyan ortada.

Nereye kadar satacaksınız?

Hep satarak mı borçları azaltacağınızı düşünüyorsunuz?

Daha yatırımlar gelirken ekstra borçlanmalar gelecek onlar içinde mi taşınmaz satacaksınız?

Acaba için de bulunduğumuz bu binada satışa girecekler arasında mı  merak ediyorum dedi.

‘’ÜLKENİN DURUMU GİDİŞAT ORTADA’’

Gelen eleştirilere cevap vermek için söz alan AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz konuşmasın da lafa nerden başlayım bilemiyorum solumdakine cevap vermeyeceğim sağ taraftan başlıyorum diyerek söze başlaması CHP ve İYİ Parti sıralarından, Bağımsız Meclis üyesi Nail Balkan’a hakaret olarak kabul edildi ve yoğun tepki geldi.

Gürbüz sözlerine şu ifadelerle devam etti: 25 yıldır Eyüpsultan Belediyesini yönetirken hatada olur kusurda geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızı suçlamıyoruz biz devlet yönetimin de devamlılık esasdır.

Bu iradenin sahibi biziz.

İpe un sermeyiz hatamız da varsa kusurumuz da varsa biz hepsini görürüz arkadaşlar.

Elbette biz de arzu etmeyiz taşınmaz satmayı günün şartları ve Ülkenin şartları ortada satmak durumundayız.

Belediyeyi biz yönetiyoruz.

Siz geldiğiniz de satmazsınız bırakın taşınmaz satmayı yakında spor salonlarının nasıl satışa çıkarıldığını gündeme taşıyacağım bekleyin ifadelerini kullandı.

”MEHMET ER’İN İNSAFINA KALMIŞ SATAŞMAYA 1 DAKKA SÖZ HAKKI”

Sataşma ve hakaret üzerine Bağımsız Meclis Üyesi Nail Balkan söz istedi Meclis Başkanı Mehmet Er önce söz vermedi sonra 1 dakika deyince Nail Balkan protesto ederek ben de cevap vermiyorum dedi.

‘’HER MECLİS ÜYESİNİN SÖZÜ DEĞERLİDİR’’

Meclis Başkanı Mehmet Er söz isteyen CHP Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar’ söz vermeyerek oylama yaptı.

Oylama sonrası söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ali haydar İşkar yüksek sesle Meclis Başkanı Mehmet Er’e eleştirilerini sıraladı.

İşkar; tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: Sayın Başkan meclis üyesi arkadaşlarımızın söz hakkı vardır. Konuya ilişkin düşüncelerini belirteceklerdir bu onların doğal hakkı.

Belitmiş ise ilgili kişilerce cevap verilir.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz’ün tavrı hoş değil sataşma ve hakaret içermektedir.

Her Meclis Üyesi arkadaşımızın söylediği söz önemlidir.

Bakın arkadaşlar söyledi.

Meclisi açarken Sayın Belediye Başkanı Deniz Köken ne dedi.

İlk söylediği söz neydi?

Ben İştiraklerimizin neler yaptıklarını, faaliyetlerini ve gelir giderlerimizi bu meclise sunacağım dedi.

Aradan 2.5 yıl geçti arkadaşlar ortada bir şey yok.

Hangi şirketin ne yaptığını bilmiyoruz.

Hangi şirket hangi faaliyeti yürütüyor bilmiyoruz.

Zarardalar ESTUR AŞ ve ESBAŞ.

Gelecekler burada meclise bilgi verecekler ya da burada bir arkadaşınız cevap verecek.

  • Birincisi şu evet şirketler iyi yönetilmiyor.
  • İkinci konu bu borçlara karşı sürekli belediyenin taşınmazları satılıyor ya da mahsup ediliyor.

Bunlar önemli değilse önemli olan ne?

Eleştirilere cevap vermek istemeyen değerli görmeyen arkadaşlar neden meclisten borçlanma ve satış yetkisi istiyor?

Meclis Üyeleri kimsenin emir eri değil, meclis te susup itaat etme yeri değil dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir