Tekin BiNGÖL CHP İstanbul İl Başkanlığın da…

Example HTML page


CHP 36 Olağan Kongre süreci tüm hızıyla devam ederken CHP İstanbul da Genel merkez tarafından yayınlanan bir genelge sonucu devam etmekte olan İlçe kongre süreci durduruldu.
Bunun üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve 13 İlçe Başkanı CHP Genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu ile 13 dakikalık bir görüşme de bulundu. Yapılan görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buraya niye geldiniz ilçeniz de çalışma yapsaydınız,bundan sonraki süreci Örgütten sorumlu Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl ile görüşün dediği öğrenildi. Bu görüşme sonrası 04.12.2017 pazartesi günü CHP Örgütten sorumlu Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl CHP İstanbul İl başkanlığına gelerek CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile toplantı yaptı.

CHP Eyüp İlçesi Başkan Adayları Tekin Bingöl ile görüşmek istedi.

CHP İstanbul’un sorunlu ilçelerinden olan Eyüp de İlçe Başkanı adaylarından Safi Karayalçın,Özgür Nemutlu,Doğan Sarıtaş,Mustafa Tüysüz 04.12.2017 Pazartesi günü Saat 13.30 da bir araya gelerek Eyüp İlçesi seçim kulu ile bir görüşme yaparak süreç hakkın da bilgi aldılar.Seçim kurulu tarafından verilen bilgi genelge gereği sürecin durdurulduğu bu nedenle listeler askıya çıkmadığını,buna paralel olarak da ihtiraz yapılamayacağını söyledi.
Ancak sürecin başlaması ile birlikte yapılacak kongre tarihine göre sürecin işleyeceği adaylara verilen bilgiler arasın da.

CHP örgütten sorumlu Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl’ün CHP İstanbul İl Başkanlığına geldiğinin duyumunu alan CHP Eyüp İlçesi Başkan adayları Safi Karayalçın,Özgür Nemutlu,Doğan Sarıtaş,Mustafa Tüysüz Tekin Bingöl ile görüşmek üzere CHP İstanbul İl başkanlığına gitti.
CHP İstanbul İl Başkanlığına gelen CHP Eyüp İlçe Başkan adayları Safi Karayalçın,Özgür Nemutlu,Doğan Sarıtaş,Mustafa Tüysüz, ve beraberin de ki heyet görüşme taleplerini toplantı esnasın da bulunan Örgütten sorumlu Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl’e ilettiler.

CHP Eyüp İlçe Başkanı Adayları 4 katta toplantının devam ettiği kata alınmadı il görevlileri tarafından. Beşinci katta bekleyişlerini sürdüren Eyüp İlçe Başkan adayları beklerken yukarı gelen

CHP örgütten sorumlu 2 bölge koordinatör’ü CHP İl Başkan yardımcısı Muharem Çatalkaya CHP Eyüp İlçe Başkan adaylarını ve beraberin de ki heyeti 5 katta bulunan toplantı odasına alarak görüştü.
Toplantı da Söz alan Av Özgür Nemutlu Eyüp de yaşanan sıkıntılar giderek artığını olumlu giden kongre sürecinin sıkıntıya dönüştüğünü delegelikleri düşürülen parti üyelerinin hakları iade edilmemesi durumun da sıkıntıların kongreye de yansıyacağını ortada ki durumun hoş olmadığını,yapılan yanlışdan dönülmesi gerektiğini söyledi.Salon da bulunan diğer adaylar Safi Karayalçın,Doğan Sarıtaş,Mustafa tüysüz de yapılan açıklamaya katıldıklarını beyan ettiler.

Sorunları dinleyen İl Başkan Yardımcısı Örgütten sorumlu 2 Bölge koordinatörü Muharem Çatalkaya Eyüp İlçe Başkanlığından Gelen delege listelerine müdahil olmadıklarını il olarak İlçeden gelen listeyi onayladıklarını söyledi. İlçe Karar defterini incelediklerini iki yönetim kurulu üyesinin Ali Öztürk ve Metin Uzun’un şerhinin bulunduğunu diğerlerinin de imzasının bulunduğunu dile getirdi.
Daha önce ki süreçte daha fazla hataların bulunduğunu kendi süreçlerin de ise azaldığını dile getiren Muharem Çatalkaya gönlümüz hiç hatanın olmaması dedi.
Bunun üzerine söz alan CHP Eyüp İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kongre sürecin de aday olarak yola çıkan daha sonra İlçe Başkan adayı Safi Karayalçın ile güç birliğine giden Ali Öztürk yapılan itirazlar da adı geçen kişilerin için de ihtiraz dilekçesi vermeyenler olduğunu bunu teyit etmek doğru bir yöntem olacağını söyledi.Baştan beri konunun takipçisi olduğunu ve bir çok kez iletmesine rağmen sonuç alamadığını söyledi.Diğer Taraftan da Güzeltepe Mahallesinde karşı listede ismi bulunan eski yönetim kurulu üyesi İnan Çelikerin 4 üyesi bulunan Işıklar köyüne delege olarak atandığını söyledi.
Bu açıklamadan sonra Muharem Çatalkaya bunun bir suç olduğunu ve imza da sahteciliğe girdiğini yapanın ceza alabileceğini söyledi.
Toplantı da bulunan Merkez mahalle temsilcisi Hayati Çifçi ise konunun sonuna kadar takipçisi olacağını yargıya gideceğini yapanın yanına kar kalmayacak bu yapılanlar dedi.

Toplantının devam ederken solona gelen Parti meclis üyesi İdris Akyüz ve Ferihan Karasu da İlçe Başkan Adaylarını dinledi. Parti üyelerinin hukukunu koruyamayanların parti de olmaması gerektiğini söylediler. Bizler Ülkenin sorunları ile uğraşırken bu girişimlerde bulunanların doğru işler yapmadığını yapılanları onaylamadıklarını söylediler.
Uzunca bir bekleyişten sonra CHP Eyüp İlçe Başkanı adayları ve beraberin deki heyet görme yapamadan CHP İstanbul İl Başkanlığından ayrıldılar.

Haber Etkin

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir