Sert düşüşle açılan Borsa İstanbul’da işlemlere geçici ara verildi

Borsa yeni haftaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığında yaşanan değişiklik kararının ardından sert düşüşle girdi.

BIST 100 endeksi güne yüzde 6,65 düşüşle 1.427 puandan başladı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 8’i aşan düşüş kaydetti. Açılışın ardından satışlar hızlanırken, işlemler geçici olarak durduruldu.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, “Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

***

Güne sert düşüşle başlamasının ardından işlem yapmayı durduran Borsa İstanbul, saat 10:30 itibarıyla tekrar işlem yapmaya başladı. Daha sonra açıklama yapan Borsa İstanbul şu ifadelere yer verdi:

“Saat 10.38 itibarıyla endekse bağlı devre kesici sistem devreye girmiştir”

Öte yandan borsaistanbul.com sitesine girmek isteyenler “Rahatsızlık için özür dileriz, şu anda bakım çalışması yapılmaktadır. Kısa bir süre sonra geri dönmüş olacağız” uyarısı ile karşılaştı.

ÜST FİYAT HAMLESİ

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, “Vadeli İşlem Ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işlem gören USD/TL, EUR/TL, RUB/TL VE CNH/TL döviz vadeli işlem sözleşmeleri ile gram/TL altın vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan %10 oranındaki üst fiyat limiti oranları bugün için %20’ye çıkarılmıştır” denildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir