Sera Kadıgil: Kadın düşmanlarına Meclisi dar etmeyi sürdüreceğiz

Example HTML page

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Mecliste yeni dönemde en büyük kriz başlığının “kadın haklarına saldırı” olduğunu söylerken, bunun kendilerinde tedirginlik yarattığını ancak korkutmadığını dile getirdi. Kadıgil, “Korkması gereken birileri varsa kadınların haklarına göz dikenler. Çünkü bir kişi bile kalsak, biz burayı onlara dar etmeye devam edeceğiz” dedi.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 28. Yasama Dönemi bugün yemin töreniyle başladı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Meclis bahçesindeki canlı yayında Sözcü TV Ankara Haber Koordinatörü Umut Yertutan’ın sorularını yanıtladı.

TİP Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen hala cezaevinde tutulan Can Atalay’ın durumuna ilişkin konuşan Kadıgil, yapılanın keyfi bir uygulama olduğunu belirterek, “Memlekette hukuk yok. Çünkü bu memlekette bir anayasa yok. Çünkü bu ülke Anayasasında ne yazarsa yazsın artık bir hukuk devleti değil. Bunun başka bir cevabı yok bu cevabı vermek bir avukat olarak beni de üzüyor.” dedi.

‘ÜLKEMİZİ BU ZİHNİYETE TESLİM ETMEYECEĞİZ’

Kadıgil, “Seçimden sonra nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?” sorusunu “Biz 21 yıldır bu karanlığa teslim olmuyoruz. Önümüzdeki 2 yıl mı olur bu meclisin ömrü öngöremiyorum ama kaç yıl varsa özetle şöyle diyorum; 20 yıldır direniyoruz. Gerekirse 5 yıl daha direniriz ama biz ülkemizi bu zihniyete, Meclise HÜDA PAR’lıları sokan, kadın düşmanlarını sokan, LGBTİ+ düşmanlarını sokan bu zihniyete teslim etmeyeceğiz” şeklinde yanıtladı.

‘MECLİSİ KADIN DÜŞMANLARINA DAR ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Meclisin bundan sonraki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kadıgil, kadınların haklarındaki kazanımlara saldırmak için bekleyenlerin yeni dönemin en büyük krizi olacağına dikkat çekti.

Kadıgil, şunları söyledi:

“Bir Anayasa Mahkemesi kararı ile Medeni Kanun’un bir maddesi iptal edildi. Kadınlarla ilgili 187. Madde… 9 ay içerisinde bu Meclise o Medeni Kanun’un ilgili maddesinin düzenlenmesi gelecek. Benim şu anda gördüğüm en yakın tehlikelerin başında bu geliyor. Çünkü gerçekten HÜDA PAR’lılarla YRP’lilerle ve onlardan rozetten ve parti ambleminden başka hiçbir farkı olmayan bir AKP grubuyla Medeni Kanunu değiştirmek zorunda olmak beni tedirgin ediyor ama asla korkutmuyor. Korkması gereken birileri varsa kadınların haklarına göz dikenler. Çünkü bir kişi bile kalsak, biz burayı onlara dar etmeye devam edeceğiz.”

‘BEN UMUTSUZUM’ DEME LÜKSÜMÜZ YOK’

Kadıgil yayında ayrıca, “21 yıldır direniyoruz. Gazeteciler, hapishanedeki siyasetçiler, öğrenciler, kadınlar direnmeye devam edeceğiz. Birbirimizden başka tutunacak hiç kimsemiz yok. Ülke bu durumdayken hiç kimsenin ‘ben umutsuzum’ deme lüksü de yok” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir