Eyüpsultan’ın Halkçı Başkanı, Dr. Mithat Bülent Özmen’den çevreci icraat

Example HTML page

Yıllardır Alibeyköy Mahallesi ve Güzeltepe Mahallesi sakinlerini canından bezdiren Gürültü, toz ve asbest soluma devri son buldu.

Alibeyköy’den Kemerburgaz istikametine giden Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde, hemen Alibeyköy Metro durağının yanı başında bulunan Eyüpsultan Belediyesine ait Fen İşleri Müdürlüğünün kullandığı inşat yıkıntısı moloz ayrıştırma yeri nihayet Eyüpsultan’ın yeni Halkçı Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in talimatı ile temizlenerek kaldırıldı.

Ayrıştırma genelde gece yapılıyordu ve çevre sakinleri ses ve gürültüden uyamıyordu. Evlerini havalandırmak için camı açmak yada Balkonda oturmak neredeyse imkansızdı.

Bu yer İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) mülkiyetinde bulunan aynı zamanda koruma alanı yani yeşil alandı.

2019 Öncesi İBB Yönetimince kullanılmak üzere Eyüpsultan Belediyesine tahsis edilmiş idi.

Tahsisde inşaat müsaadesi olmamasına rağmen önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Deniz Köken döneminde 2 katlı kaçak bina bile yapılmış idi.

Sonrasında Gazetemizin Haber Etkin’in haberi üzerine, önceki dönem CHP İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat’ında girişimleriyle İBB gerekli yazıyı gönderip inşaat faaliyetlerine son verilerek mevcut inşaatın da temizlenmesini istemiş idi.

Akabinde önceki dönem AKP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken kendi yapmış olduğu kaçak binayı bir gece yarısı yıkmak zorunda kalmıştı.

YERLE İLGİLİ TASARRUFU NEDİR DİYE BAŞKAN ÖZMEN’E SORDUK?

Alibeyköy Pir Sultan Abdal Cem Evinde bir cenaze namazı sonrası Eyüpsultan’ın yeni CHP’li Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’e, temizlenerek Güzeltepe ve Alibeyköy Mahallesi Sakinlerini gürültü, ses ve toz asbest solumaktan kurtarımasının ardından bu yerle ilgili tasarruflarının olup olmadığını sorduk?

Başkan Dr. Mithat Özmen sorumuza cevabı şöyledir; Evet bu yerle ilgili daha göreve gelmeden bölge sakinlerinden çokça şikayetler aldık, bu şikayetler seçim sonrasında da devam etti. Yapmış olduğumuz çalışma neticesinde bölge halkının şikayetlerinin yerinde olduğunu gördük ve bu alanı temizledik. Yer sizlerin de bildiği üzere İBB’ye ait bizde bu alanı temizleyerek sahibine bıraktık.

Seçimlerden önce de söylediğimiz gibi halka rağmen hiçbir işe girişmeyeceğiz. Bu bizim her zaman için geçerli ilkemiz sözümüz.

Bu yerle ilgili bölge halkından talep gelirse mutlaka değerlendirmeye alırız. Ne yaparsak halkla birlikte yapacağız dedi.

ASBET NEDİR?

Asbest (amyant), beyaz toprak olarak da bilinen, ısıya, aşınmaya, kimyasal maddelere oldukça dayanıklı, yapısal özellikleri açısından esnek, lifli yapıda bir mineraldir. Mineral içeriğini magnezyum silikat, kalsiyum-magnezyum silikat, demir-magnezyum silikat veya sodyum-demir silikat oluşturur.

ASBET HANGİ ÜRÜNLERDE VAR?

Basınca dayanıklı borular, her türlü inşaat yalıtım malzemeleri, contalar, özel kâğıt ürünleri, özel filtreler ve fren balataları asbestin özellikle geçmiş dönemlerde sıklıkla kullanıldığı ürünlerin başında gelmektedir.

ASBEST NEYE ZARAR VERİR?

‘’İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’

Asbest lifleri havada solunur hale geldiklerinde tehlikelidir, öldürücüdür. Solunan lifler akciğerlerde birikir ve zarar verir. Bu durumda akciğerde zedelenmeler başlar ve bu da akciğerin çalışmasını engeller ve kansere yol açar.

ÖNCEDEN NELER OLMUŞTU?

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir