Sarıgül’den adaylık açıklaması

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili olarak, “Adaylık bana ait olan bir görüş değildir. Adaylık tamamen bütün yurttaşlarımızın takdiridir,siyasi bir değerlendirmedir” dedi.

 

 

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Tokat’a geldi. Özel bir uçakla Tokat Havaalanı’na inen Sarıgül’ü burada yüzlerce vatandaş karşıladı. ‘Çare Sarıgül’ sloganları eşliğinde vatandaşlarla kucaklaşan Sarıgül, daha sonra Pazar ilçesine geçti. Burada otobüste halkı selamlayan Sarıgül’ü, başında su dolu bardakla oynayan bir vatandaş karşıladı. Otobüsten inen Sarıgül bir süre bu kişiyle karşılıklı oynadı. Ardından MHP’li Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen’i makamında ziyaret eden Sarıgül, daha sonra basın mensularına açıklamalarda bulundu.

‘BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZ ADALETE GÜVENMELİDİR’

Görevlerinin bütün yurttaşları kucaklamak olduğunu söyleyen Sarıgül, şöyle konuştu: ‘Yurttaşlarımızı bölümlere, kesinlere ayırmak bizim anlayışımızda yoktur. Bizim görevimizin yurttaşlarımızın tamamını kucaklamaktır. Ülkemizde ve dünyada bölgesel eşitsizlikler var. Bir yer bir bakarsa, kıyamet ondan kopar. Biz arzu ediyoruz ki Türkiye’nin ve dünyanın her noktasında eşitlik olsun, barış olsun ve mutlaka kardeşlik olsun diliyoruz. Dünyanın her noktasında küresel ekonomiye önem veriyoruz, hatta küresel ekonomi yetmez, küresel adalet diyoruz ve de küresel demokrasi diyoruz. Küresel adalet olmadan, küresel demokrasi olmadan bir yere varamayız. Türkiye ve dünyanın en önemli sorunu bana göre küresel ekonomi değil, küresel adalet ve küresel demokrasidir. Savaşların kaynadığı bölgesel eşitsizliktir ve küresel adaletsizliktir. O nedenle adaletin olmadığı yerde barış olmaz. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz. Adaletin olmadığı yerde güvenlik olmaz. Bütün yurttaşlarımız adalete güvenmelidir. Bütün yurttaşlarımız hiçbir siyasi farkı gözetmeden adalete güvenmelidir.’

‘RÜTBE HEYECANIMIZ YOK’

Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusundaki soru üzerine şöyle dedi:

‘Bizim yerel yönetimlerde Şişli modeli önemli bir model. Yerel yönetimlerde Şişli modelini inşallah ve inşallah İstanbul ve Türkiye modeli yapmamız lazım. Yerel yönetimlerde Şişli modeli Türkiye modeli olduğu zaman herkes mutlu olur. O zaman insanlar meydanlara, şu meydan senin bu meydan benim diye asla ve asla bir ayrım yapılmaz. Yerel yönetimlerde Şişli modeli çok başarılı bir modeldir. Bu modeli önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda, önümüzdeki yıllarda ne kadar ihtiyaç duyulur, onu zaman içerisinde yurttaşlarımızın takdiri gösterecektir. Ben bugün Tokat’a geldiğim zaman, Tokat’ta ki yurttaşlarımızın yüzde 75’i İstanbul’da oturuyor. Ben hiçbir siyasi farkı gözetmeden onları kucaklamaya geldim. Tokat’ta ki duyacağım sesi duymaya geldim. Tokat’ta ki yurttaşlarım beni nerede görmek istiyorlar, onu için Tokat’tayım. Benim iki tane inancım var. Rabbime inanıyorum, yurttaşlarımı da sonuna kadar güveniyorum. Önümüzdeki günlerde her şey nasiptir, kısmettir. Her şey alın yazısıdır. Hak yazdıysa her şey olacaktır. Allah’ım ne verirse hayırlısını versin. Ama Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının rütbe heyecanı yok. Biz rütbemizi Türkiye’nin en genç milletvekili olarak aldık. Siyasetin her kademesin görev yaptık. Bundan sonrada nereye gideceğimize ben karar veremem, yurttaşlarımız karar verir. Ama benim en büyük arzum, ülkem şu an mutsuz, ülkemde şu anda sıkıntılar var. Ülkemdeki yurttaşlarımız o meydan senin bu meydan senin diye bölünmeye çalışıyor. Benim görevim meydanlarda toplanan bütün yurttaşlarımızı hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden inşallah el ele, kol kola, omuz omuza kucaklamaktır.”

‘BU TERLER BOŞUNA AKMIYOR’

Bir gazetecinin, ‘9 Eylül’de partiye geçeceğiniz, 29 Ekim’de adaylığınızı CHP’den açıklayacağınız söyleniyor?” sorusuna ise, ‘Allah büyüktür. Adaylık bana ait olan bir görüş değildir. Adaylık tamamen bütün yurttaşlarımızın takdiridir, siyasi bir değerlendirmedir. Ama ben yıllardan beri çalmadığım kapı, sıkmadığım el kalmadı. Bu terler boşa akmıyor. Bu terler hak için akıyor. Bu terler inşallah sandıkta buluşacak, bir gün sandıktan mutlaka Sarıgül çıkacak” diye cevap verdi. Sarıgül, belediye çıkışının ardından burada toplanan halka seslendi. Ardından Turhal ilçesine hareket etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir