Gökhan Günaydın, 'İktidar, dış politikada yolun sonuna geldi'

Gökhan Günaydın, ‘İktidar, dış

politikada yolun sonuna geldi’

Gökhan Günaydın, 'İktidar, dış politikada yolun sonuna geldi'

Gökhan Günaydın, “Dış politikada yolun sonuna gelmiş, ekonomide yolun sonuna gelmiş bir AK Parti iktidarı söz konusudur” dedi.

 

CHP Malatya İl örgütü tarafından düzenlenen program çerçevesinde Malatya’ya gelen CHP Genel Başkan YardımcısıGökhan Günaydın, İl Genel Meclisi toplantı salonunda organize edilen Yerel Yönetim Toplantısına katıldı. İl örgütü, ilçe başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye başkanları, Belediye Meclisi üyeleri, aday adayları ve partililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Günaydın, “Türkiye Cumhuriyeti 90 yılı aşkın bir onurlu yürüyüşün temsilcisi. Bu topraklarda tam bağımsızlıkçı, özgürlükçü, eşitlikçi, kardeşlikten yana, barıştan yana toplumlar ve siyasal düşünceler oldu. Ama bu toplumda eskiden bu yana emperyalizmden iş birliği yapmaktan hiç çekinmeyen bir damarda oldu. Bu memleketin aslında yapılanışı, bu iki damarın yüzyıllar boyunca devam eden mücadeleleriyle şekil buldu” dedi.Günaydın, iktidarı sert bir dille eleştirerek, “AK Parti’nin en çok övündüğü alan ekonomidir. Ekonomiyi, çok iyi yönettiklerini iddia ediyorlar. Ben bir makro ekonomi doçentiyim. Türkiye’nin dış ticaret açığı, yani ithalat ile ihracat arasındaki fark 100 milyar doların üzerindedir. Yılda 52 hafta var. Bu memleket hafta başına 2 milyar dolardan fazla dış ticaret açığı veriyor. Türkiye’nin pozisyonu budur. Yıllarca tarım alanında bu memleketi dolaştık. Şuanda bu ülke buğdayda, samanda, ette ve mercimekte dışa mahkumdur. Bir zamanlar bütün Ortadoğu’yu doyuran ülkeyi bu hale getiren AK Partidir. CHP Genel Başkanı ve milletvekilleriyle memleketin yapamadığı dış politikayı yapıyor. Enerji Bakanı’nın uçağı Bağdat’a indirilmedi. ‘Dışişleri Bakanı giderse tutuklanacaktır’ diyenler, yine Irak hükümetinin yetkilileridir. CHP heyeti, Irak’ta 4 gün boyunca görüşmelerini tamamlamıştır. Ve yalnızca Türkiye’nin çıkarlarını savunmuştur. Siyasal çıkarlar üzerinden bu gezi yürütülmemiştir. Dış politikada yolun sonuna gelmiş, ekonomide yolun sonuna gelmiş bir AK Parti iktidarı söz konusudur” iddiasında bulundu.

Yerel seçimleri çok önemsediklerini ve hazırladıkları 2 yıllık planı harfiyen uyguladıklarını kaydeden Günaydın, şunları ifade etti:
“7 ay sonra Türkiye’nin yaşamı açısından son derece önemli bir yerel seçim süreci yaşayacağız. Bu yerel seçimlerde biz basitçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri seçmeyeceğiz. Elbette o kendi, o beldeyi iyi yöneten kadroları kuracağız ve onlara görev vereceğiz. Onları yurttaşlarımızın beğenisine ve seçkisine sunacağız. Ama bunun bir aşama olduğunun farkındayız. 30 Mart 2014, 2012’ün Ağustos’unun ve 2015’in Haziran’ının habercisi olacak. Bunun için bu seçimlere evimize uğramadan hazırlanıyoruz. 2 yıllık bir planı harfiyen uygulayarak, ne yazmışsak, hiç kimsenin kişisel çıkarını partinin ve ülkenin çıkarının üzerinde tutmadan; adil, demokrat bir genel merkez, başarı adıyan bir genel merkez profili çizerek, bu seçimlere hazırlanıyoruz.”
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, herkesin üzerine büyük görevler düştüğünü ifade ederek, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Her zamankinden daha zor günlerden geçiyor. Türkiye’nin ilişkilerine baktığımız zaman artık dünyadan kopmuş, kendi bölgesinde konuşulmayan ve kendi bölgesinde hiç kimsenin saygı duymadığı bir ülke görünümünde. Suriye’de iç savaşa, mezhep savaşına taraf olmuş bir Türkiye. Ve gün geçtikçe çevre ülkelerden dışlanan neredeyse selam verilmeyen bir ülke” dedi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, “Bu seçimlere aylar öncesinden çalışmaklara başlayan, en ciddi yaklaşımı sergileyen partiyiz. Önümüzdeki yerel seçimleri önemsiyoruz. Bir değişimi hakim kılmak istiyoruz” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir