Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan AKP kongrelerine ilişkin skandal açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan AKP kongrelerine ilişkin skandal açıklama; Gündemde tutmanın kimseye faydası yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs önlemlerinin hiçe sayıldığı AKP kongrelerine ilişkin açıklama yaptı. “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim” diyen Koca, “O görüntülerden ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı” ifadelerini kullandı. Koca ayrıca, mutasyonun Türkiye’deki oranının yüzde 75’lere ulaştığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın önlemlerinin hiçe sayıldığı AKP kongrelerine ilişkin, “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. O görüntülerden ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı” savunmasını yaptı.

Bakan Koca, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP kongrelerinde koronavirüs önlemlerinin hiçe sayılmasına ilişkin konuşan Koca, “‘Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil, dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. O görüntülerden ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı” ifadelerini kullandı.

bakan-koca-dan-akp-kongrelerine-iliskin-skandal-aciklama-bu-konuyu-gundemde-tutmanin-kimseye-faydasi-yok-858724-1.

“MUTASYONUN TÜRKİYE’DEKİ ORANI YÜZDE 75’LERE ULAŞTI”

Mutasyonlu virüse ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koca, “Mutasyon her geçen gün artıyor. Mutasyonun Türkiye’deki oranı şu anda yüzde 75’lere ulaştı” dedi.

Koca, şöyle devam etti: “Mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor.”

“TERAVİHLER KAPALI OLMAYACAK”

“Geçen seneki gibi Ramazan’da teravihler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek” diyen Koca, “Toplu organizasyonlar; iftar ve sahur gibi toplanmalar Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı” ifadelerini kullandı.

bakan-koca-dan-akp-kongrelerine-iliskin-skandal-aciklama-bu-konuyu-gundemde-tutmanin-kimseye-faydasi-yok-858725-1.

“BİONTECH AŞISININ TÜRKİYE’YE GELDİĞİ DOZ MİKTARI 2,8 MİLYON”

Koca açıklamasında, “BioNTech-Pfizer aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı” dedi.

“BioNTech-Pfizer aşısının şu an Türkiye’ye geldiği doz miktarı 2,8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde de 4,5 milyona tamamlanmış olacak” diyen Koca, şunları ifade etti:

“Aşı sırası gelen, ‘Ben BioNTech aşısı olmak istemiyorum’ dediğinde, bir başka, Sinovac aşısı olabilir olacak. Bu anlamda sırası gelenin yaptırmama hakkı olacak.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir