Saadet Partisi’nin eski lideri Mustafa Kamalak’dan ittifak çıkışı: Vebali büyük olanla olmaz!

Saadet Partisi’nin önceki genel başkanı Mustafa Kamalak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partili Asiltürk’ü ziyareti sonrası başlayan ittifak tartışmalarıyla ilgili açıklama geldi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Üyesi Mustafa Kamalak, Twitter’dan dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Kamalak, “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” dedi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre ise; AKP’nin 18 yılda yaşananlarda vebalinin büyük olduğunu söyleyen Kamalak, “Ne pahasına olursa olsun, Saadet Partisi bildiği yoldan ayrılmamalı. Fazladan 3-5 milletvekilimiz olsun, iş alalım gibi gerekçelerle ilkelerinden vazgeçmemeli” dedi.

Kamalak sözlerine şöyle devam etti:

“Saadet Partisi AK Parti ile işbirliği yaparak AK Parti’yi aklamamalı. AK Parti’nin günahlarına ortak olmamalı. Saadet Partisi, AK Parti’yle ittifaka katiyen girmemeli. Doğru olanlar, doğru bildikleri yolda tek kişi kalsa da giderler. Erdoğan’ın ziyareti, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olabilir. Yüzde 50+1’i bulamıyor. Belediye seçimlerinde olduğu gibi en çok oyu alanın Cumhurbaşkanı seçilmesine yönelebilirler, bunun için Anayasa değişikliği gerekir. Cumhur İttifakı’nın ise bunu yapacak gücü yok. Geriye 50+1’i tutturmak için, MHP-BBP dışındaki partileri de etrafında birleştirmek kalıyor. Saadet Partisi, özgül ağırlığı fiziki ağırlığından büyük bir partidir. Saadet’e bu amaçla gitmiş olabilir.”

AKP’nin Suriye, Ergenekon-Balyoz, Çözüm Süreci, FETÖ operasyonlarında yaptıkları yanlışlara karşı çıktıkları için sürekli damgalandıklarını belirten Kamalak, “Dik yürüdük. AK Parti’nin, Suriye’nin, Yemen’in, Libya, Ortadoğu’nun bu hale gelmesinde büyük vebali var” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir