Reuters: HSBC Türkiye’den çıkmayı değerlendiriyor

HSBC’nin maliyet azaltma programı kapsamında Türkiye’den çıkmayı değerlendirdiği bildirildi. Banka konu hakkında yorum yapmadı.

Reuters Haber Ajansı, İngiliz merkezli HSBC bankası, Genel Müdür Noel Quinn’in geniş kapsamlı maliyet azaltma politikası kapsamında geçici olarak Türkiye’den çekilmeyi değerlendiriyor.

Bankanın Ermenistan, Yunanistan ve Umman da dahil olmak üzere alt ölçek operasyonlarının bulunduğu diğer pazarlarda da daralmaya gidebileceği belirtiliyor.

Reuters’ın ulaştığı HSBC sözcüsü, konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

1990’dan beri Türkiye’de faaliyet gösteren bankanın çıkması, ülkenin en büyük çekilmelerinden biri olacak.

Rekabet Kurumu, geçen günlerde Türkiye’de faaliyet gösteren 20 banka hakkında ön soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın kapsamına ilişkin net bir bilgi verilmezken, Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Tüm sektörlerle ilgili bu tür ön araştırmalar yapılmakta. Bankalar ile ilgili de bir ön araştırma söz konusu. Bu süreç sonuçlanmadan şu aşamada bir açıklama yapmamız söz konusu değil” denilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 2 gün önce, sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davranmaları nedeniyle Akbank’a 94,7 milyon TL, Yapı Kredi’ye 187,1 milyon TL para cezası kesmişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir