Nerede Kalmıştık… ŞİMDİ HESAPLAŞMA ZAMANI DEĞİLDİR.

Nerede Kalmıştık…
ŞİMDİ HESAPLAŞMA ZAMANI DEĞİLDİR.

ramo
30.Mart.2014 yerel seçimleri hızla ilerlerken;
CHP’si Türkiye genelinde Belediye Başkan Adayı belirlendi. Öncelikli olarak arkadaşımızı kutlamak isterim.
Hepimiz açısından gergin, sıkıntılı ve yönetimsel zaaflarla dolu bir süreç yaşandı.
Gerek Eyüp te gerek ülkenin bir çok yerinde haksızlıklar yapıldı 25 gün Alana çıkıp çalışma yapan Adayımız Hüseyin Selami Çelebioğlu haksız bir biçimde geri çekildi. Kendisini demokratik siyasi tavrından dolayı bir kez daha kutlamak istiyorum.
Şimdi başka bir yerdeyiz. Tutumlarımız ve tercihlerimiz buna uygun olmalı.
Haksız ve adaletsiz bir şekilde yapılan değişiklikleri onaylamamız mümkün olmamakla birlikte bu günkü konjöktör göz önüne alınarak sürece uyğun hareket etmek gibi bir görevlede karşı karşıyayız. Elbet te böylesi koşullarda Hüseyin Selami Çelebioğlu gibi hızla iktidara yürüyen adayların değiştirilmesinin yarattığı kırgınlığın, burukluğun ve şaşkınlığın doğal, insani bir tepki olduğunu herkes kabul edecektir sanırım.
Ne var ki tepki ve eleştiriler insani ve doğal olanın ötesine, ilkesellik dışına taşar, kişisellik kazanır, ortak hedeflerden saptırırsa, haklılık sınırları da zorlanmış, aşılmış olur. Tabii ki doğal tepkileri de disiplin suçu gibi ilan etmek anlaşılmazdır. Başka çağrışımlara yol açar. Her iki durum da partimize zarar verir. Bu noktada sorumluluk sahibi, demokratik anlayışlara sahip herkes dikkatli olmalıdır. Farklı düşünceler sosyal demokrat bir partinin zenginliğidir.
Biz politik alanda etkin olmayı insani bir sorumluluk olarak kabullenmiş, politikayı hayatı iyileştirici yönde bir araç olarak gören insanlarız. Geçmiş politik yaşamımız da aksi bir örnek gösterilemez.
Bizim eleştirilerimizin özünü belirleyen ideolojik bakış ve politik duruşlarımızdır. Eleştirilerimiz kişiselleştirmelerden, kariyer, koltuk, gelecek kaygı ve tutkularından arınmış olmalıdır. Eleştirilerimizin doğrultusu emekten, demokrasiden, sosyal adaletten yana olmalıdır. Uygulanacak yerel programlara ilişkin olmalıdır. Sosyal belediyecilik anlayışının neresinde olunduğuna ilişkin olmalıdır. Rantçılıktan, rüşvetçilikten, kayırmacılıktan, çıkar ilişkilerinden ne denli uzak durulduğuna, durulacağına ilişkin olmalıdır. İktidar partisi anlayışlarından farklarımız üzerine olmalıdır. Kişiler ve kişiliklerle bağ bu anlamda kurulmalıdır.
Sosyal demokrat bir partinin en önemli özelliği emekten, demokrasiden, özgürlüklerden ve sosyal adaletten yana olmaktır. Bu değerler kırmızı çizgilerimiz olmalıdır.
Şimdi yaşananlara bu doğrultuda bakmak ve tutum almak gerektiğini düşünüyorum.
Gergin, sıkıcı, kimilerimizi şaşırtan bir süreç yaşandı ve kararlar verildi. Şimdi seçilen adaylarımızla başarılı seçim sonuçlarına ulaşmak için mücadele edilmelidir.
Tüm güçlerimizi yolsuzluk batağında debelenen iktidara karşı birleştirme zamanıdır.
Bu aşamada uğranıldığı düşünülen haksızlık nedeniyle yanlış arayışlara yönelmenin emek ve demokrasi mücadelemize zarar vereceğini düşündüğümü belirtmek isterim.
Bu çerçevede hiç bir arayış içinde olunmamalıdır. Kararın doğru olmadığını düşünsek de önceliğimizi asla unutmamalıyız.
Önceliğimiz olan AKP’nin soygun düzenini al aşağı etmek olduğu bilinçle hareket edip aklın yolunu kullanabilme yeteneğimizi ortaya koymalıyız.
Şimdi hesaplaşma zamanı değildir.
CHP’si Belediye başkan adayları hepimizin adayıdır.
Elbette dikkate alınır ya da alınmaz, meclis yapılanması dâhil, program, yakın çevre ilişkileri ve sosyal belediyecilik anlayış ve deneylerimize ilişkin önerilerimiz olur, olacaktır. Bu yaklaşımlarımızın seçim öncesi ve sonrasında da takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.
Önümüzdeki dönem Türkiye tarihinin en önemli zamanları yaşanacak. Bu yerel seçimler geçmiş dönemlerden çok daha anlamlı ve önemlidir.
Ya gericilik ve yolsuzluk ya da toplumsal ilerleme…
Bulunduğumuz yerlerin özelliklerini dikkate alarak, politik hattımızı, eylemimizi ve tercihlerimizi buna göre yapılandırmak zorundayız. Bu bizim halkımıza karşı sorumluluğumuzdur.
Kırgınlıkları, kızgınlıkları ve kimi ayrılıkları en azından ertelemenin zamanıdır.
Yerel seçimlerde alınacak başarılar, bizimde içinde olmamız gereken, demokrasi ve özgürlük güçlerine, gerici ve yolsuzluk savunucusu iktidarı geriletmenin, alaşağı etmenin yolunu açacaktır.
Bu iktidarın uygulamalarıyla, yolsuzluklarıyla, emek ve özgürlük düşmanlığıyla derdi olan herkesi, tüm halkımızı, tüm emek özgürlük ve adalet yanlılarını iktidar karşısında birlikte davranmaya çağırıyorum.
Şimdi; hep birlikte haksızlıklara adaletsizliklere ve kötülüklere karşı durma zamanıdır.
Haydi demokrasi ve adalet sevdalıları el ele kol kola omuz omuza CHP’sini 30.Mart.2014 de iktidar yaparak 2015 genel secimlerin de de genel iktidara yürüyelim…
Sevgilerimle…
Dr.Barış Kamo
Ramazan Yiğit

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir