Nerede kalmıştık…

Nerede kalmıştık…
21.03.2013 /Dr.Barış KAMO

SOL SİYASET TAHAMÜL SINIRLARI ve EV SAHİBİ KİRACI MESELESİ.
Sol düşünceye inanan, bu uğurda mücadele eden özgür bireyler örgütlü toplum içinde hiç bir zaman kimseyi öteleyemez hiç kimseye ev sahibi kiracı muamelesi yapamaz.
Sol değerlere inandığını söyleyip de bu kavram üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorsa ki bu her kim olursa olsun sol değerlere sahip olduğunu iddia edemez.
19 Mart 2013 günü haber etkinde ki köşemde kaleme aldığım 2014 İstanbul Eyüp gerçeği ve CHP yazıma olumlu ve olumsuz olmak kaydıyla oldukça yoğun bir ilgi odağı oldu, bu yazımı yazarken gerek İstanbul gerekse Eyüp kamuoyunun yoğun toplumsal taleplerini ve CHP sinin 2014 yerel seçimlerin de AKP’li Büyük şehir belediye başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu karşısında nasıl bir yöntemle hangi aday adaylarıyla karşısına çıkarsa toplum tarafından kabul görür ve kazanma sansını yakalar üzerine yazmıştım. Öyle görünüyor ki gerek CHP içerisinde gerekse İstanbul yerelinde ve Eyüp yerelinde oldukça yankı uyandırdı,doğrusu bu beni oldukça mutlu etti. Nedenine gelince seçimlere ramak kala değil bir yılık bir zaman diliminde konu tartışılmaya başlandı aklın yolunu kullanarak CHP de siyaset üreten sosyal demokrat bilgi ve beceriyle donatılmış bireylerin konuya odaklanması cesaretle güneşe yürümelerine katkı sağlayacağını düşünüyorum ve önemsiyorum .
Hal böyleyken yazıma olumsuz eleştirilerde bulunan yorum bölümüne cesaretin varsa sen beni tanıyorsun hadi telefon aç gibi lümpen tavır takınanlar zaten kaybetmeye adaydır diye düşünüyorum bu tavırların hiç bir zaman kıymeti harbiyesi yoktur.
Kaldı ki Partili olmadıklarını söyledikleri Sayın Mustafa Sarıgül ve Mustafa Gül hakkında yeterli bilgi sahibi olmadıkları da ayan beyan ortadadır. Bu tepkiyi verenlerin Mustafa Sarıgül’ün gençlik kollarından yetişen iyi bir sosyal demokrat aynı zamanda bir CHP sevdalısı olduğunu görmeyecek kadar gözlerinin görmediği anlaşılmaktadır.Sayın Mustafa Gül’ü ise taki Göktürk Muhtarlığı döneminden iyi tanırım kendisi iyi bir CHPli olduğundan hiç kuşkum yoktur.
Bu olumsuz telkinleri yapan arkadaşlara şunu sormak istiyorum orada belirtiğim aday adayları arasında Büyükşehir aday adayları olarak çalışma yapan diger değerli sahışlarıda belirttim Sayın Gürsel Tekin,Haluk Koç,Muharem İnce,Ali Özcan isimleri de aday adayları arasında geçen şahıslar buyurun tartışın sadece bir noktaya neden takılıp kalıyorsun aklın yolunu kullan ve güneşe yürü hep bataklığa mı saplanıp kalacaksın sol düşünce bunumu hak ediyor.
Diger taraftan Eyüp yerelinde yine aday adayları arasında geçen Sayı ,Dr Ahmet Kartal Kanat,Mimar Ali Galip Mamal, iş adamı Cahit Ataker isimleride geçiyor bunların hepsi partili aynı zaman da Mustafa Gül’ün oğlu Kerim Gül’de partinin üyesi önceki yönetim dede görev almış kişi kardeşim öküz altında buza neden ararsın olmaz vallaha olmaz billaha olmaz senin ve senin gibi düşünenlerin düşünceleri toplumsal taleplerlede parti siyasetiyle de örtüşmez.
Bu tür düşenceye sahip arkadaşların unutmaması gereken şudur ki CHP sine gönül vermiş üye ya da çeşitli nedenlerle ötelenmiş dışarıda kalmış herkes CHP sini ev sahibidir .
Unutma bu sözü;
”İnsanın iki seçeneği vardır;
Ya bütün gün karanlığa küfür edersiniz
ya da güneşe yürürsünüz… ”
Bu birkaç çatlak ses gerek İstanbul kamu oyununun, gerekse Eyüp kamuoyunun toplumsal taleplerini etkilemeyecektir. Aklı selim sosyal demokrat düşünceyle bezenmiş özgür bireylerin cesaretli kararıyla ,Büyükşehirde Mustafa Sarıgül ile Eyüp yerelinde Mustafa gül’le CHP si AKP’li Dr.Kadir Topbaş,İsmail Kavuncu karsısında yerelde iktidarı yakalayacaktır.
Cesaret Daha Fazla cesaret.
Sevgilerimle.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir