Kitlelerde karşılığı olan bir isim.Başkanlığı hak ediyor.

Example HTML page

2014İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını söyleyen İnce, Mustafa Sarıgül’ün isminin öne çıkmasını bu sözlerle değerlendirdi: Kitlelerde karşılığı olan bir isim.Başkanlığı hak ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı için adı geçen isimlerden biri olan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce,“CHP’ye ömrümün sonuna kadar borçluyum. Bir kamyoncunun oğlunu 3 dönem milletvekili yaptı bu parti. Bundan büyük şeref olur mu” dedi.

Sözcü’den Nil Soysal’a konuşan Muharrem İnce çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalar:

Önce İstanbul… Büyükşehir için Mustafa Sarıgül’den sonra sizin de adınız geçiyor.

Benim böyle bir talebim yok. İkincisi; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kıran kırana bir mücadele demektir. Siyasetin bir kırılma noktası olacaktır. ‘AKP iktidardan gidecek’ diyenlerin yüreğine su serpecektir. Yani Kanal İstanbul Projesi, çarpık kentleşme ya da kentsel dönüşüm projeleri ile sınırlı kalmayacak bir seçim olacak aynı zamanda. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi; bir anayasa yapım sürecidir. Bir başkanlık sistemi tartışmasıdır. Bir ekonomi tartışmasıdır. Bir laiklik tartışmasıdır. Bir yaşam biçimine saygı tartışmasıdır.

CHP’nin önü açılacak yani…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı aldığımız zaman AKP’ye derin bir darbe vuracağız. ‘Bu AKP’yi iktidardan indirip, otobüslere bindirerek Yüce Divan’a göndereceğiz’ diyecek insanlar. O nedenle İstanbul’a kim aday gösterilecekse hepimiz onu desteklemeliyiz. Kimse küsmemeli.

Tamam ama benim merak ettiğim Sayın Kılıçdaroğlu size aday gösterileceğinizi söyledi mi?

Hayır öyle bir şey söylemedi. Aramızda daha farklı konuşmalar geçti. Size şu kadarını söyleyebilirim; İstanbul’a kim aday olacaksa, ben onun yanında çalışmaya hazırım. İstanbul’u alacağımıza inanıyorum. Ortaya büyük bir iddia koymamız lazım…

Var mı bir çılgın proje?

Henüz erken açıklamak için ama şu kadarını söyleyeyim; il ve ilçe yönetimlerimizin çok ciddi çalışmaları var.

Peki Sarıgül’ün adaylığına nasıl bakıyorsunuz? Siz yerinde olsanız adaylığınızı koyar mıydınız?

Sarıgül’ün yerinde olamam. Türkiye’de popüler bir isimdir. Kitlelerde karşılığı olan, başarılı bir isimdir. Adının tartışılması doğrudur. Çünkü onu hak eden isimlerden biridir. Keşke Sarıgül gibi 10-15 isim daha olsa…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir