Mustafa Kemal Özenç ; CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Aday adayılığını açıkladı

Kemal Özenç CHP Gaziosmanpaş İlçe Başkanlığı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığına Aday adaylığını açıkladı.



Kemal Özgenç 19.10.2018 Cuma günü sabah saat 10.00 da Gaziosmanpaşa’nın önde gelenleri ile Roma Pastanesin de kahvaltı da bir araya geldi.

Kahvaltıya CHP Eski İlçe Başkanı Hasan Ömür ve Bölgenin önde gelen iş ve siyasetçisi Ali Haydar Civan,Recep Bakır,Mehmet Özkan,Mehmet Çaylak’ın da aralarında olduğu çok sayıda katılım oldu.

Mustafa Kemal Özenç dosyasını CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Binali Dağdeviren ve İlçe Sekreteri Nevzat Böcek’e teslim etti.

Toplantının açılış konuşmasını Ali Haydar Civan yaptı.

Ali Haydar Civan Konuşmasın da ;

Günümüz koşulların da ülkemizi için de bulunduğu konum itibari ile 2019.31 Mart yerel seçimleri oldukça önem arz ediyor. Bu nedenle de çıktığımız bu yolda siz değerli dostlarımızın düşüncelerini önemsiyoruz bu gün bura da bizleri bir araya getiren şey de aslında budur.Ülkemizin içinde bulunduğu kötü gidişata dur demek için var gücümüzle Gaziosmanpaşa da CHP’yi yerelde iktidara nasıl taşırız’ı konuşacağız sizlerle hepiniz hoş geldiniz onur verdiniz dedi.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Aday adayı Mustafa Kemal Özenç de kendisinden kısaca söz etti.

Mustafa Kemal Özneç konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Değerli arkadaşlar sevgili yoldaşlar davetimi kırmayarak şahsıma büyük onur verdiniz hoş geldiniz hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum dedi.

Bu gün burada sizlerle 31 Mart 2019 da yapılacak yerel seçimler ile ilgili düşüncelerimi paylaşacağım ve benim için oldukça kıymetli olan düşüncelerinizi alacağım dedi.

Sevgili arkadaşlar hepimizin bildiği gibi ülkemiz kötü bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyadır.
Genel de olduğu gibi bu anlayış yerel yönetimlerde de tüm hızıyla devam etmektedir. Biz bu kötü yönetim anlayışını ortadan kaldırarak çağdaş sosyal demokrat anlayışı ortaya koymak için yola çıktık dedi.

Ülkemiz adına kentsel dönüşüm dedikleri,özünde rant dönüşümü olan bir anlayışla karşı karşıyadır.

Bu güne kadar Kentsel dönüşüm proje’sinin uygulandığı tek proje sevgili Murat Karayalçın’ın Ankara dauyguladığı portakal vadisi projesidir. Bu proje sosyal demokrat anlayış ile uygulanıp yerinde dönüşüm yapılmıştır. Bun nedenle de tek başarılı projedir.
Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının olduğu yerlerde başarılı çalışmalar vardır.

Bu nedenle de yıllardır edindiğim deneyimlerimi Gaziosmanpaşa da Belediye Başkanı olarak hizmete dönüştürmek istiyorum dedi.

İşte bu projelerimi gerçekleştirmek için de dünya görüşüme uygun olan CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı aday adaylığına talibim, partim beni görevlendirmesi durumun da Parti örgütümüz ile birlikte çalışarak yerel seçimlerde partimizi iktidara taşıyacağız. Başka bir partili arkadaşımız görevlendirilmesi durumunda da alanlarda var gücümle çalışacağım ve partimizi iktidara taşıyacağız yerel seçimler de dedi.

Mustafa Kemal Özenç Sözlerinin devamın da ;

Değerli yol arkadaşlarım size kısaca kendimden bahsetmek istiyorum hepiniz merak ediyorsunuz biliyorum uzun zamandır bürokrat olarak çalışmalarımı sürdürüyorum siyasete yeni katılmaktayım dedi.

Mustafa Kemal ÖZENÇ Kimdir ?

Muhacir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Anne tarafından dedem 1918 yılında zulümden kaçarak geliyor yolda ailesini kaybediyor. Baba tarafım 1926 da mübadele ile geliyor ve Konya’ya yerleştiriyorlar.

Babaannem selanik’te genç öğretmen olarak hizmet etmekte iken, bakkallık yapan büyük Babam ve iki amcam ile Türkiye göç etmek zorunda kalıyor.

Babam Konya’da dünyaya geliyor.

İTÜ gemi inşaat fakültesinde üçüncü sınıfı okur iken ailevi sebeplerinden dolayı Konya’ya dönmek zorunda kalıyor ve ağabeyleri birlikte ticaret yapmaya başlıyorlar. Sonra annem ile evleniyor ve ailenin ilk çocuğu olarak 1955 te Konya’da ben dünyaya geliyorum. Adımı Osmanlı kadını olan babaannem Mustafa Kemal olarak koyuyor. Babamda beni ve kardeşlerimi Atamızın ilkeleri doğrultusunda yetişmek için çalışmıştır.

‘’ATATÜKÇÜ bir sülalenin bir ferdi olarak büyüdüm’’

1957 yılında aile olarak İstanbula geliyoruz. Babam Taksim talimhanede ticarete başlıyor ve küçükçekmeceye yerleşiyoruz. Ben ilk okulu 1968 kadar Küçükçekmece ilk okulunda okuyorum. 1968 den 1975 e kadar orta okul ve liseyi İstanbul Kültür kolejinde okudum.

-1976 yılında Vatan mühendislik yüksek okulu kazanarak ve 1983 mart ayında Yıldız Teknik üniversitesi’ nden inşaat mühendisi olarak mezun oldum..

-Askerliğimi 1984 yılında sekiz ay er olarak İzmir narlıderede tamamladım dedi.

‘’1985 Yılında Gaziosmanpaşa Belediyesin de iş hayatına atıldım’’

-1985 nın Ağustos ayında Gaziosmanpaşa Belediyesine mühendis olarak girdim. Yine aynı yılı da evlendim. Şimdi evli ve üç çocuk babasıyım.

Gaziosmanpaşa belediyesinde proje raportörü ve mıntıka mühendisi çalışmaya başladım. 1992 de yapı ruhsatı şefi olarak görev yaptım .

-1994 yılında imar müdürlüğüne getirildim, bu görevde bir buçuk yıl çalıştıktan sonra İstanbuldaki belediyeler içinde ilk defa Projeler Müdürlüğünü kurduk ve on yıl müdürlüğünü yaptım.

-Bu dönemde Büyükşehir , kamu kuruluşlarının ve özel sektör yatırımlarını ilçeye getirmek için projeler ürettik ve bunların gerçekleşmesini sağladık.

-Çalışma arkadaşlarım ile fikir önderliğini yaptığım bir kaç ana projeyi örnek verirsem küçükköy deresinin ıslahı ve her yağmur sel basan alibeyköy deresini islahi ,Gaziosmanpaşa meydan kavşağı cebeci kuşaklama yolu , Hoca Ahmet yesevi cad.

-Metris –Habibler kuçaklama yolu, Metris kavşağının tekrar düzenlenmesi.

-Bir çok cadde ve dere ıslahları yapıldı.

-Tabii ki bir çok proje de hayata geçemedi.

”2004 Yılında Teknik Başkan yardımcılığına getirildim”

Yine proje müdürlüğünde olduğum gibi Gaziosmanpaşa ilçesinin İstanbul içindeki konumuna uygun yere getirmek için bir çok proje için fikir ortaya koydum .

Çünkü Gaziosmanpaşa İstanbul’un tam ortasında bir ilçe olup böyle olduğu halde bir türlü bu konuma uygun yapıya bazı faktörlerden dolayı dönüşümde zorlanmaktadır.
Bunun için bu görevde iken yapmaya çalıştığım proje KENTSEL dönüşümdür.
Daha istanbul’ da kentsel dönüşüm yok iken 2006 yılında İngiliz Mimarlık ofisleri ile Gazi mahallesini nasıl dönüştürürüz çalışmalar başlattım ,Sloganın Kamulaştırmaya hayır ,halk ile buluşmaya evet olması için uğraş verdim.

“YAŞADIĞIN YERDE ,YENİ HAYAT”

Yine etrafı çok kirleten taş ocaklarını dönüştürmek için güney Koreli mimarlık ofisleri ve üniversiteleri ile çalıştık . Konjonktür uygun olmadığından bunları başlatamadık. İlçeyi değiştirmek hazırladığım bir çok proje ve düşünce hayata geçiremedim çünkü şahsım devlet memuru idim, karar verenler siyasi olduğundan bir çok düşüncem hayata geçmedi.
6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası çıkmadan Gaziosmanpaşa üçte birini dönüşmek için çalışmalara başlattık.
Bir master planı ile başlayarak “ insanların alıştığı yerde yeni hayat “ sloganı ile işlemleri başlattık ne yazık ki 2014 yılı yerel seçim sonucunda yeni başkan gelince bu görevimden ayrıldım ve emekli oldum.
Mustafa Kemal Özenç’in, öz geçmişin kısaca budur.

Bana ekmek su veren Gaziosmanpaşanın, yıllarca kazandırdığı değerleri, dünya görüşüm olan sosyal demokrat cizgide ki partimiz Cumhuriyet Halk Partisin de Belediye Başkanı olarak hizmete dönüştürmek istiyorum dedi.

Hepinize davetimi kırmayarak geldiğiniz ve beni onurlandırdığınız için çok teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

İnanıyorum ki biz kazanacağız,

Halk kazanacak,

Gaziosmanpaşa kazanacak,

Ve inanıyorum ki partimiz CHP’sini Gaziosmanpaşa da ve İstanbul da Yerelde iktidara taşıyacağız, Gaziosmanpaşa ve İstanbul’u daha güzel yaşanabilir çağdaş Dünya kenti yapacağız dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir