Muharrem İnce: Yenildiysen geri çekileceksin

Muharrem İnce: Yenildiysen geri çekileceksin

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, bahane üretmeyeceksin” dedi. Siyasetin uzun soluklu bir uğraş olduğunu söyleyen İnce, “Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 yıl sonra olacağını kimse garanti edemez, hazırlıklı olmak lazım” diye konuştu.

Seçim sonrası ilk ziyaretini Erzurum’a yapan İnce, CHP Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinin ardından İYİ Parti İl Başkanlığı’na geçti. Burada gazetecilere açıklama yapan İnce, kendisini karşılamalarından ötürü İYİ Parti temsilcilerine teşekkür etti.

İnce, “Erzurum’a gelince CHP’den sonra size de uğramak istedim. Çok naziksiniz, sağ olun kabul ettiniz. Geçmiş bir kampanyayı bitirdik ve önümüzdeki süreçte sizlere de başarılar diliyoruz. Önümüzde yerel seçimler var ve sizlerle görüşmek sohbet etmek istedik” diye konuştu.

Ziyarette, İYİ Partili bir kişinin “Sizi Erdoğan’a rakip olarak görüyorduk ne oldu da bizim ülkemiz elimizden kaydı gitti” sorusuna İnce, şu yanıtı verdi:

‘BU BİRİNCİ RAUNTTU, DAHA BURADAYIM’

“Birincisi ülke elimizden kayıp gitmedi onu düzeltelim, ülke hepimizin ülkesi. İkincisi, siyaset uzun nefesli bir iştir. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 yıl sonra olacağını kimse garanti edemez, bakarsın 2 sene sonra oluverir. Onun için hazırlıklı olmak lazım. Hepimizin cumhurbaşkanı olarak yola çıktık. CHP’nin adayıydım, tabii ki CHP”nin milletvekilleri oy birliğiyle beni aday gösterdiler ve 41 yıl sonra yüzde 30 barajını geçtik. Bunu başaracağız, hep birlikte başaracağız.”

İnce, 24 Haziran seçimlerine işaret ederek, “Ülke elimizden kayıp gitmez, ülke bizim ülkemiz, hepimizin ülkesi, ben buradayım, yani bir yere gitmedim. Bu birinci raunttu, devam edeceğiz, daha buradayım. Yeniden cumhurbaşkanı adayı mısın, evet yeniden cumhurbaşkanı adayıyım” diye konuştu.

AA’nın aktardığına göre İnce, “Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin” dedi.

ATATÜRK EVİ’NE ZİYARET

İnce, daha sonra beraberindekilerle Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüyerek kent merkezindeki Atatürk Evi’ne geçti. Atatürk Evi’ni ziyaret eden İnce, burada Atatürk’ün hayatını konu alan sinevizyon gösterisini izledi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir