Muharrem İnce ile Nagehan Alçı arasındaki polemikler gündem oldu

Example HTML page

Muharrem İnce ile Nagehan Alçı arasındaki polemikler gündem oldu

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün akşam moderatörlüğünü Didem Arslan Yılmaz’ın yaptığı programda gazeteciler; Nagehan Alçı, Gürkan Hacır ve Bülent Aydemir’in sorularını cevapladı. Programda Nagehan Alçı’nın İnce’ye yönelik soruları tansiyonu yükseltti. Alçı ile İnce arasında kısa süreli tartışmalar da yaşandı.


CHP’nin 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Habertürk Tv’de, Didem Arslan Yılmaz modarötörlüğündeki programda Nagehan Alçı, Gürkan Hacır ve Bülent Aydemir’in sorularına cevap verdi. Ancak programa Nagehan Alçı’nın tutumu ve polemikleri damga vurdu.

Muharrem İnce ile Nagehan Alçı arasında yaşanan polemiklerden bazıları:

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı görevden alıp almayacağına yönelik soruya cevap verdi. Akar’ın görevden alınması konusunda “Helikopterle bana karşı aday olmak isteyen birinin bahçesine inerse görevden alırım tabii” diyen İnce, MİT Müsteşarı Fidan’la ilgili olarak da “Onu sizinle paylaşacak değilim, gider Erdoğan’a söylersiniz” şeklinde konuştu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NUN SİVAS OLAYLARINA BAKIŞI DA İNCE’YE SORULDU

Muharrem İnce, Nagehan Alçı’nın Saadet Partisi Genel başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı adayı da olan Temel Karamollaoğlu’nun Sivas olaylarına ilişkin açıklamalarına dair sorusuna “Temel Karamollaoğlu’yla Erdoğan geçmişte aynı partide bulundular. Bu soruyu Erdoğan’a sorabilir misin? Sorabilirsen ona sor, sonra gelip bana sor” cevabını verdi.


DÖRDÜNCÜ KÖPRÜ SORUSU

Nagehan Alçı’nın yönelttiği “4. köprüy” nereye yapacaksınız?” sorusuna İnce şöyle cevap verdi: “O lafın gelişiydi, yapılır 4.’sü de diye söyledi. Doğru soru bu değil, doğru soru şu: Demirel’in köprüsünden niye 11 liraya geçiyoruz da Erdoğan’ınkinden neden 410 liraya geçiyoruz.”

“KİTABI YAZMIŞ, YALANLIYORSUN”
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan’la arasındaki Pensilvanya tartışması ile ilgili açıkladığı ve Nasuhi Güngör’e ait olan kitapla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Kitabı yazmışsın, twit atmışsın burada yalanlıyorsun. Yazık günah. Bunlar ciddiye alınacak şeyler değil.”

Bu cevap üzerine Nagehan Alçı’nın “Bu şekilde yalanlayan birini referans almasını” doğru olup olmadığını sorması üzerine İnce, “Referansım çok. Bana bu tür bilgiler gelir, siz kaynağınızı söyler misiniz? Beraber büyümüşler (Cemaat ile) arada buna CHP’yi karıştırmıyorlar mı bu çok can sıkıyor. Cumhurbaşkanı bu kitaba dava açmış mı, bu kitabı okumamış mı, her zamanki gibi özetini mi okumuş. Keşke hepsini okusaydı” dedi.

“BEN YETENEĞİNE, LİYAKATINA BAKARIM”
Nagehan Alçı’nın başörtüsü ile ilgili geçmişte kamusal alan ve üniversite yasakları konusunda CHP’nin özeleştiri yapıp yapmayacağı şeklindeki sorusuna İnce şöyle cevap verdi:

“Başörtüsü sorunu artık Türkiye’nin sorunu değildir. Kıyafet ile uğraşmak devletin işi değildir. Yeteneğine bakarım. Başka sağcıymış, solcuymuş hiç ilgilenmem. AK Partili biri de yetenekliyse genel müdür olabilir. Başörtüsü ile ilgili duruşum nettir. Aleviler ile ilgili de duruşum nettir. Bu ülkede onlara haksızlık yapıyoruz. Onlardan vergi alıyoruz ama devlet Cem Evleri’ne yardım etmiyor. Ben tarafsız olacağım” cevabını verdi.

Özeleştiriye dair ise İnce, “Ben önüme bakarım, geçmişe değil, nerede istiyorsa taksın ister evde ister devlet dairesinde taksın, kıyafet ile uğraşmak devletin işi değildir, yeteneğine liyakatına bakarım” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir