Muharrem İnce, Hatay’da konuşuyor

Example HTML page

Muharrem İnce, Hatay’da konuşuyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyası kapsamında düzenlediği Hatay mitinginde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce #Hatay’da

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP paylaştı: 19 Haziran 2018 Salı

İnce’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

2002’den sonra bir şeyler değişmeye başladı. Önce seçilir seçilmez ben milletvekili lojmanlarında oturmam. Keçiören’de milletle birlikte oturacağım. İnsanlar ne güzel dedi. Sonra Keçiören onu kesmedi, Çankaya ona yetmedi. 1157 odalı saray yaptırdı. Yetmedi 5 tane de İstanbul’da yaptırdı. 300 odalı yazlık saray yaptırdı.
O artık 2002’deki Erdoğan değil. Önce saraya çıktı sonra dava arkadaşlarını sattı. Beraber yola çıktığı kimse kalmadı. İkinci kısmında onları sattı.
(Erdoğan) Yerliyim, milliyim dedi; 95 yıllık cumhuriyet ilk kez onun döneminde Süleyman Şah türbesiyle toprak kaybetti.

İNCE, 100 GÜN İÇİNDE YAPACAKLARINI AÇIKLADI

İlk bir haftada, yeminden sonra başlayıp 100’üncü günde bitireceğim şeyler;
>> OHAL’i kaldıracağım, Merkez Bankası özerk bir yapıya kavuşacak, TCMB başkanını parti genel merkezine çağırmayacağım.Bakanlar Kurulu’nu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım.

>> Cumhurbaşkanı yardımcılarıyla bakanların arasında liyakat esas olacak, toplumu kucaklayacak. Her kesimden insan olacak. Terör örgütleriyle amansız bir mücadele başlayacak. Erdoğan 2002’de iktidara geldiğinde Türkiye dünya kupasında 3’üncüydü, şimdi katılamıyoruz. Kulüp seçimlerine, federasyona müdahale ediyor. Passolig diye bir şey çıkardı. Hemen kaldıracağım.

>> Türkiye’nin Şam büyükelçisini hemen atayacağım. 1980’den 2002’ye kadar AKP öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Suriye ile 13 anlaşma imzalamış. 2002-2012 arasında 49 anlaşma imzalamış. Dostum, kardeşim Esad; sonra ne oldu? Kişisel kapris, kavga… Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan’dan daha büyüktür. Suriye’nin toprak bütünlüğü esas olacaktır. Suriye’de BM gözetimindeki bir seçimi Türkiye olarak desteklemeliyiz.

>> Türkiye’de barış, bölgede barış, dünyada barış. Bağımsız, tarafsız, adil bir yargı için, cumhurbaşkanı karşısında ayağa kalkmayacak bir sistem istiyorum.

>> Sizlere şeref sözü, hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek. Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten atılan kardeşlerim, hakkınızda dava açıldıysa sonunu bekleyeceğiz. Ama KHK ile işten atılmış, dava açılmamışsa hemen işe döneceksin. 100 gün içinde, kapatılan askeri lise ve kurumları hemen açacağım. Askeriyede FETÖ’cü var diye liseyi kapatıyorsun, hakimlerin 3’te biri FETÖ’cü, o zaman hukuk fakültelerini niye kapamıyorsun?

>> Medya ile ilgili yasalar çıkaracağım. Medya, Erdoğan’a yaptıkları yalakalığın aynısını bana yapacak, ama ben istemiyorum.

>> 100 gün içinde cemevlerinin hukuki statüsünü ibadethane olarak değiştireceğim.

>> Kamuda kimse senin mezhebine, cinsiyetine, sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacak. Kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız.

>> Öğretmene, polise, hemşireye, din görevlisine 3600 ek göstergeyi vereceğiz.

>> Ekonomiyle ilgili temel kurulların özerkliğini sağlayacağız, kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası kredilerinin yüzde 80’ini çiftçilere verecek. Kalkınma Bankası’nı yeniden düzenleyeceğiz.

>> AB ile müzakereleri hızlandıracağız, hemen masaya oturacağız. Avrupa’nın bütün başkentlerini gezip, yeni, özgür Türkiye’yi anlatacağım.

>> Erdoğan’ın böldüğü bütün üniversiteleri birleştireceğim.

>> Hiçbir okula zorunlu bağış alınmayacak. Çocuklarımız girdiği hiçbir sınava ücretle girmeyecek.

>> 24 kasım öğretmenler gününde her öğretmene 1 maaş ikramiye vereceğiz.

>> 24 hazirandan sonra torpil yok, mülakatı kaldıracağız.

>> Çiftçinin mazotu 3 lira olacak, asgari ücret 2200 lira olacak. En düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Emekliler, biz size 1 maaş demiştik, onlar 1000 lira dedi; onu da vermediler, kimine 500 kimine 1000.

>> Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözeceğim. 100 gün içinde spor yönetimi özerkleşecek. Çocuk bezindeki yüzde 18 KDV inecek. Engelli kardeşlerim 100 gün içinde Marmaris’teki sarayda tatil yapmaya başlayacak.

>> 2002’de heyecanlı, iddialı bir Erdoğan yok karşınızda. AK Partili kardeşim, yorgun, heyecansız, insanlara tepeden bakan, kibir dolu bir Erdoğan var. Arkadaşlarına sırt çeviren bir Erdoğan var. Artık Erdoğan, partisinin adında olduğu gibi adalet, kalkınma demiyor; kıraathane diyor. Ne verecekmiş, çayla kek. Sabah şoför arkadaşım aradı, ‘abi neredesin’ dedi. ‘Hatay’dayım’ dedim. ‘Erdoğan, çay kek diyor’ dedi. ‘Yalova seyahatlerinde çay kek veriyoruz biz, otobüs firması mı bu’ dedi. Erdoğan yorgun, hayalleri olmayan bir adam. Kekin ötesinde hayali olmayan bir adam.

>> Doğum, gebelik, asker ailesi yardımı, şartlı eğitim yardımı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı yardımı, fakir muhtaç yardımı… Size şeref sözüdür; bu yardımlar asla kesilmeyecek, enflasyon oranında artıracağız.

>> Haddini bilen, bilmeyene haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım.

>> Dindar nesil yetiştirmek, ailenin işidir. Buna karşı değilim ama buna devlet değil aile karar verebilir.

ŞİİR KİTABI YANITI

>>Benim otuz sene önce yazdığım şiir kitabını almış ‘bak burada erotik sözler var’ diyor. Var. Sana mı soracağım? Sen Necip Fazıl’ı hiç okumadın mı cahil adam. Sen şiirden ne anlarsın cahil adam. Ben senin gibi değilim ki. Ben yazdım var mı itirazın. Ben o kitabı getirdim köyün meydanına hediye ettim. Alın bu kasaya yardımda bulunun. Kendi okuduğum okula o parayla fen bilgisi laboratuarı yaptım. Benim bütün hayatımı didik didik ettiler. Bir şey yok ki ne bulacaklar. Öğretmenlik yaptım. Milletin çocukları doktor mühendis oldu ben de onlarla gurur duydum.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir