Meteoroloji saat verdi: İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. İstanbul’daki kar yağışının bugün saat 18.00’de başlayacağı belirtildi, yurttaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yoğun kar yağışına karşı yurttaşlara uyarılarda bulundu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “İstanbul’da bugün genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarla birlikte il genelinde kar yağışına döneceği, bu gece ve yarın (17.01.2021 Pazar) kuvvetli yer yer yoğun kar (kıyılarda 5 ila 10 cm, iç kesimlerde 10-15, yüksek kesimlerde 15-20 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Açıklamada, “Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji, İstanbul’daki kar yağışının bugün saat 18.00’de başlayacağını ifade etti.

meteoroloji-saat-verdi-istanbul-icin-yogun-kar-yagisi-uyarisi-829932-1.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kar yağışına karşı yurttaşlara uyarılarda bulundu.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kıymetli İstanbullular, Meteoroloji 1. Bölge Müdürümüzün verdiği son bilgilere göre; #İstanbul‘da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. İnşallah özlediğimiz bereketli kar yağışına kavuşuruz. Tedbiri de elden bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir