Mardin kayyumundan hediye savunması

Mardin kayyumundan binlerce liralık hediyelere dair açıklama…

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Mustafa Yaman, bakanlara binlerce liralık hediyeler verildiğine dair faturaların ve fotoğrafların ortaya çıkması ardından açıklama yaptı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabından yayınlanan açıklamada, “Sembolik hediyeler verilmiştir” denildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama aynen şöyle:

BASIN DUYURUSU

Bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında Devlet Büyüklerimize ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden hediyeler aldığına dair kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya yönelik asılsız haberlerin yer aldığı görülmüştür.

İlimizi ziyaret eden, devlet büyüklerimize hiçbir zaman kişiye özel hediye takdimi olmamıştır. Şehrimizi ziyaret eden devlet büyüklerimizle birlikte gelen heyetlere ilimizde üretilen ve şehrimizin kültürünü ve tarihini sembolize eden tanıtan sembolik hediyeler verilmiştir.

Ayrıca adı geçen işyeri sahibinin babasının daire başkanı yapıldığına ilişkin yalan haberler yer almıştır. M. Ata Altun isimli personel emeklidir ve hakkında yeni bir işlem yapılmamıştır.

Bu kapsamda devlet büyüklerimiz ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya bir hediye verilmesi söz konusu değildir. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun programlarında Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni hiçbir şekilde ziyaret etmemiştir. Terörle mücadele gelinen son noktada güven ve huzur ortamı sağlanmıştır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ilimizde yapılan terörle mücadele ve operasyonlar ile huzur sağlanan ve vatandaşlarımızın yüzünün güldüğü ortamda esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarımız ve esnaflarımızla bir araya gelmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun yaptığı bir esnaf ziyaretinin fotoğrafının kullanılması ahlaksızlıktır.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve yapılan her türlü iş ve işlem denetime tabidir ve denetlenmektedir. Belediye Başkanlığı Vekilliği dönemi içerisinde gerçekleşen tüm iş ve işlemler de denetime tabi olmuştur. Sayıştay, adli makamlar ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu başmüfettişleri tarafından denetlenmektedir. Sayıştay marifetiyle de yıllık olarak denetimler yapılmıştır.

Çıkan haberlerde dikkat çeken hususun, Mardin ve bölgede yapılan terörle mücadele ve terörün önlenmesine yönelik yapılan faaliyetleri engellemeye çalışma, huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik algı oluşturma ve teröre destek verenleri yeniden cesaretlendirmeye yönelik olduğudur. İftar sofralarını da iftiralarına dahil eden bu anlayış, terör örgütüne destek vermek, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, belediye imkânlarını terör örgütüne aktarmak, emniyet ve jandarma binalarının bombalanarak şehitler verilmesine belediye araç ve imkânlarını kullanarak sebep olmaktan, hatta çalıştırdıkları emirlerindeki işçi ve personelin ücretlerinden ve fazla mesailerinden kesinti yaparak fayda sağlamak ve terör örgütüne para aktarmak iddiaları ile haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle açığa alınan Büyükşehir Belediye Başkanları, İl Belediye Başkanları, ilçe ve Belde Belediye Başkanları yerine görevlendirilen Belediye Başkan Vekillikleri döneminde yapılan ve yapılacak hizmetleri itibarsızlaştırma ve karalama kampanyası sürdüreceğini göstermektedir.

Şu bilinmelidir ki, Mardinli hemşerilerimiz kimin ne olduğunu çok iyi bilmektedir; terör, kültürü öldürür, çocuk öldürür, karakter suikastçiliği de yapar.

Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur.

Tweet’i görmek için tıklayın“>

KAYYUM KONUŞTU

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci kez kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman, Anadolu Ajansı’na konuşarak belediye bütçesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara 600 bin lira tutarında hediye alındığı iddiasını yalanladı. Şehri ziyaret eden heyetlere küçük hediyeler verildiğini ancak heyetler kalabalık olunca toplam meblağın yükselmiş olabileceğini savunan Yaman basında yer alan faturalar içinse “Böyle bir fatura yok” dedi.

Mardin’de 2016-2019 yılları arasındaki ilk kayyımlık döneminde belediye bütçesinden yapılan harcamaların faturaları medyaya yansıyan Vali Mustafa Yaman, hakkındaki iddiaları yalanlayarak, “Amaç terörle mücadeleyi baltalamak” savunmasını yaptı.

Söz konusu belgeler basına 4 gün önce ortaya çıkmasına rağmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Ben hediye almadım, konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim” demecinin ardından bu sabah AA’ya bir açıklama yapan Yaman, “Hiçbir devlet büyüğümüze hiçbir özel hediye verilmemiştir. Başta Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanımız olmak üzere hiçbir devlet büyüğümüze özel verilen bir hediye yoktur ve böyle bir fatura da yoktur” dedi.

‘MEBLAĞ YÜKSEK DEĞİL HEYETLER KALABALIK’

Yaman açıklamasının devamında ise gelen heyetlere zaman zaman şehirde telkari gibi üretilen ürünler sembolik olarak verildiğini belirterek, “Bunlar da tek tek çok yüksek meblağlar değildir. Gelen heyetler kalabalık olunca bu ufak meblağlar farklı yekun tutabilir” dedi.

Kayyım Yaman, belediye evraklarında yer alan fatura için “Öyle bir fatura yok!” dedi.

Basına yansıyan faturaların hepsinin heyetlere verilen ‘sembolik hediyeler’e ait olduğunu öne sürerek, bu faturaların hem Sayıştay hem de Mülkiye Başmüfettişliği’nce incelendiğini belirten Yaman şunları söyledi, “Devlet büyüklerimiz bu şehre hizmet etmek, destek vermek için geliyor. Elbette teşekkür edeceğiz ama bu teşekkür ne özel bir hediyeyi ihtiva ediyor ne de pahalı bir hediyeyi. Gelen heyete de bu şehrin tanıtımı için broş, rozet, çok ufak bu şehirde üretilen telkari hediyeler veriyoruz. Bu bizim mevzuatımızda da var, örf ve adetlerimizde de var.”

GÜMÜŞÇÜDE BAKANLARLA ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Yaman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte bir gümüş mağazasındaki ürünleri incelerken çekilen fotoğrafları içinse, Soylu’yla benzer bir açıklama yaparak, ‘esnaf ziyareti’ dedi ve ‘algı yapıldığını’ öne sürdü.

‘ONLARCA KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDIK’

Mustafa Yaman ikinci kez kayyım olarak atandıktan sonra Ahmet Türk döneminde işe alınan onlarca kişinin işine son verdiklerini de belirterek, “Hiç ihtiyacı olmayan, görevden alınan belediye başkanının soyadını taşımakta olan onlarca akrabası olan kişiyi görevden aldık. Çünkü ihtiyaçları da yoktu. Son birkaç gündür bu gelişmeleri izleyen teröre müzahir çevreler bir algıya başladı. Bundaki amaç terörle olan mücadeleyi sekteye uğratmak, teröre destek veren unsurlara cesaret vermek. Bir şekilde terör adına itibar suikastları yapmak. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir