MAK Araştırma: AKP ile MHP’nin toplam oyu yüzde 50+1’e ulaşmıyor

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP ile MHP’nin toplam oyunun 50+1’e ulaşmadığını söyledi. Kulat, “Şartlar böyle devam ederse Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Millet İttifakı’nın tarafına geçmiş görünüyor” dedi.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı Youtube programında Lale Özan Arslan’ın gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Kulat, aralık ayındaki araştırma sonuçları için “’AK Parti’de dramatik bir düşüş var’ ifadesini kullanmıştım. Başkaları tarafından yapılan kamuoyu araştırmaları da AK Parti’nin araştırmaları da o rakamlara yakın çıkıyor” dedi.

MHP İLE AKP’NİN TOPLAMI YÜZDE 50+1 ETMİYOR

Cumhur İttifakı’nın bugün itibarıyla yüzde 50+1’i bulmasını kendi eliyle zorlaştırdığını söyleyen Kulat, “Kurulan yeni partiler, AK Parti tabanından oy alacak. AK Parti bu iki partiyi de karşısına almış durumda. Eğer şartlar böyle devam ederse Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Millet İttifakı’nın tarafına geçmiş görünüyor. MHP ile AK Parti’nin toplamı 50+1 etmiyor artık” açıklamasında bulundu.

“Hükümetin olumlu icraatları bile toplumun bir kısmında inandırıcı bulunmuyor” diyen Kulat, şunları kaydetti: “Geçmişte vaatler AK Parti’ye seçim kazandırıyordu. Ancak AK Part artık aynı inandırıcılığı bulamıyor. Hükümetin siyasi olarak bir inandırıcılık sorunu var. Eğer Türkiye siyasetinde bir kere daha belirleyici aktör olmak istiyorsa bu sorunu çözmeli.

CHP’NİN ANKETİ: CUMHUR İTTİFAKI’NDA KAYIP SÜRÜYOR

CHP’nin yaptırdığı ‘memnuniyet anketinde’ dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre, Cumhur İttifakı’nda kayıp sürüyor. Anketin veri analizinde, “Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı seçtirme kabiliyeti azaldı ama henüz sona ermiş değil. Seçmenin yüzde 55’ini oluşturan diğer 71 ildeki değişimin de önem taşıdığı özellikle yeni partilerin buralarda yaratabileceği rüzgârın Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı seçme kabiliyetini bitirebileceği” yorumu yapılıyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir