Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu hakkında soruşturma açılmasına tepki

İBB Başkanı İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için soruşturma açılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “İstanbul’daki bütün konutların depreme dayanıklı hale gelmesi lazım. ‘Afişleri kaldırcaksın’ talimatı veriyorlar. Niye kaldırayım; ya kanal ya İstanbul” dedi.

Ekonomi ile ilgili iktidara eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Yandaş ve tefeciler için ekonomi mükemmel. Ama işçi için, dul için, emekçi için ekonomi ne yaptı? Pik değil dip yaptı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “‘Ekonomide reform yapacağız diyor’ Sayın Erdoğan. ‘Gerekirse acı reçeteyi milletin önüne koyacağız’ diyor. Soru şu: 18 yıldır ne yaptın arkadaş? Ne oldu da 18 yılın sonunda milletin önüne acı reçeteyi koyuyorsun? Ne istediysen yaptın kardeşim.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Çok sık eleştiriyor CHP’yi, ona o görev verilmiş çünkü. Bekçilik görevi yaptığı için o görev verilmiş” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için soruşturma açılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu, devlet politikasıymış. MGK’da görüşüldü mü? Özel bir yasa çıktı mı? Niye devlet politikası? Çünkü bir kişinin kararı devlet politikası sayılıyor” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir