Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘cami provokasyonu’ yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'cami provokasyonu' yanıtı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın, İzmir’de yaşanan Çav Bella provokasyonunda CHP’yi hedef almasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu Twitter’dan “Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!” diye yazdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella çalınmasına ilişkin açıklama yaparak, CHP’yi hedef aldı.

Erdoğan, “İzmir’de camilerin hoparlörüne sızan alçaklar, saygısızca yayınlar yaparken, o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!” diye yazdı.

Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“İzmir İl Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını kınadı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız basın toplantısı düzenledi, provokasyona dikkat çekerek, faillerin bulunmasını istedi…

Parti yönetimimiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. “İbadet yerleri kutsalımızdır” dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat “Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır” dedi…

Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin İl Başkanları toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’de bazı camilerin minarelerinden ‘Çav Bella’ dinletilmesine ilişkin CHP’yi hedef almıştı.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır. Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor.

Bu ülke geçmişte yağdan gaza kuyruklar buhranı yaşamıştır. Bu ülke darbe özlemcilerinin yaşattığı birçok buhran yaşadı. Bunların arkasında hep CHP çıkmıştır.”

***

NE OLMUŞTU?

Önceki gün İzmir’de saat 17.00 sıralarında Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalınmıştı.

Merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına “korsan bir şekilde müdahil olunduğu” belirtilmişti.

İzmir Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verilmişti:

“Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir