Kılıçdaroğlu’na tam destek..

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin il başkanları olarak, “Genel Başkanımıza, onun özgürlüğü ve değişimi esas alan vizyonuna dün olduğu gibi bugün de sahip çıkıyoruz” dedi.

CHP’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sona erdi.

İstanbul İl Başkanı Salıcı, Genel Merkezde yaklaşık yedi saat süren toplantı sonrasında 81 il başkanı adına hazırlanan ortak bildiriyi basın mensuplarına okudu.

Türkiye’nin kırılgan bir süreçten geçtiğini belirten Salıcı, ülkede tüm kesimlerin baskı altında olduğunu ileri sürdü.

Ülkenin batıdan koparılarak otoriter devletlerin iş birliği örgütlerine dahil edilmesi niyetinin ortada olduğunu, temel dış politika tercihinin değiştirildiğini savunan Salıcı, halka hizmet götürmeye çalışan CHP’li belediyelerin de iktidarın düzenli saldırılarıyla itibarsızlaştırılmaya
çalışıldığını söyledi.

Böyle bir ortamda Türkiye’yi düze çıkaracak tek gücün CHP olduğunu ifade eden Salıcı, “CHP’liler olarak temel hedefimiz AKP ve onun baskıcı uygulamalarıyla mücadele etmektir. Bizler için mücadele içe değil, dışa, AKP’ye dönüktür” dedi.

“81 il başkanı olarak birlik ve beraberlik içindeyiz”

CHP’nin gücünü kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten, 90 yıllık geleneğinden, Cumhuriyetin temel değerlerinden alan, yüzünü evrensel sosyal demokrat ilkelere dönmüş özgürlükçü bir parti olduğunu aktaran Salıcı, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin eşit bireyleri olarak her türden ayrımcılığa ve militarizme karşıyız. Önce insan duyarlılığıyla yurdumuzu da tüm yurttaşlarımızı da seviyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında da belirttiği gibi ‘Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın başımızın üzerinde yeri vardır. Kimsenin şu veya bu şekilde etnik kimlik üzerinden siyaset yapması, bir etnik kimliği dışlaması, onu ikinci sınıf yurttaş olarak görmesi bizim kabul edebileceğimiz bir tutum değildir’ sözlerinin sonuna kadar arkasındayız. Son günlerde parti içi tartışmaları gerekçe göstererek Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan söylemleri izliyor, tüm CHP’liler gibi itibar etmiyoruz. Genel Başkanımıza, onun özgürlüğü ve değişimi esas alan vizyonuna dün olduğu gibi bugün de sahip çıkıyoruz. 81 il başkanı olarak birlik ve beraberlik içindeyiz.”

Salıcı, parti içi demokrasinin parti kurullarında en etkin şekilde işlemesini desteklediklerini belirterek, serbest tartışmanın, kurulların, Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm önerme yeteneğini artırdığını söyledi.

“Görüş açıklarken parti içi disiplin gözetilmelidir”

CHP’nin bir fikir kulübü olmadığını vurgulayan Oğuz Kaan Salıcı, şunları kaydetti: “Partimiz bir fikir kulübü olmadığından kamuoyuna görüş açıklarken parti içi disiplin titizlikle gözetilmelidir. Bizleri, programımız, tüzüğümüz ve Genel Başkanımızın açıklamaları bağlamaktadır. Dağınık görüntü veren kişisel açıklamalardan kaçınılmalıdır.

CHP, iktidara hazırlanan bir Türkiye partisidir. Bu iktidar yürüyüşünde, CHP’yi iktidar hedefinden uzaklaştıracak her girişim, Türkiye’ye yapılmış en büyük kötülüktür. Buna izin verilemez, vermeyeceğiz. Önümüzdeki 2 yılda 3 kritik seçim yaşayacağız. Birliğimizi ve dayanışmamızı artırarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde iktidar hedefine ulaşacağımıza, halkımıza egemen olan umutsuzluğu umuda, karamsarlığı aydınlık ve esenliğe, gerilimi büyük CHP barışına dönüştüreceğimize ve Türkiye’yi yeniden çağdaş uygarlık hedefine yönelteceğimize inancımız ve güvenimiz tamdır.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir