CHP’YE HİZMET VERENLER ÖZEL PROGRAMDA BİRARAYA GELDİ

Example HTML page

Geçmişten günümüze Cumhuriyet Halk Partisi’ni çeşitli kademelerde temsil eden partililer, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği özel programda bir araya geldi. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen programda CHP’liler Hizmet Madalyaları’nı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.
Eyüp ilçesinden Memet Sevim,Safi Karayalçın,Lütfü Gündöndü,Ali Galip Mamal,
Plaketlerini Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldılar.
Ayrıca Gaziosmanpaşa’dan da şu an Eyüpte siyaset yapan SUSER’in eski genel müdürü Mehmet Eraslan plaket aldı.
Programın açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yirminci yüzyılın ilk yarısında zaferle sonuçlanan bağımsızlık savaşı, ardından da kendi kuruluşunun devamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ilan etmiş dünyadaki ender partilerden olduğunu hatırlattı. Salıcı, “Köklerimiz bu ülkenin tüm ilerici birikimlerine, bu topraklardaki mücadeleler tarihine dayanmaktadır. Genel başkanımızın deyimiyle partimiz içişleri bakanlığına verilen bir dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. CHP, Büyük Millet Meclisi, İlk Anayasa, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’tir. CHP, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün insanlığa ve ülkemize armağan ettiği devrimlerdir. Bugün iktidar partisinin de varlığını borçlu olduğu çok partili siyasi yaşama geçiştir, parlamenter demokrasidir. Ortanın solu, sosyal demokrasi, hakça üretim hakça bölüşümdür. Darbelere karşı durmaktır CHP. Her türlü etnik, din, dil, cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılmasıdır. Bu ülke için, insanımız için, bağımsızlık için özgürlük için demokrasi için mücadele etmek, bedel ödemektir” diye konuştu.

“Bir çınardır partimiz. Geçmişin birikimi, geleceğin umududur” diyen Salıcı, “Bu büyük çınarın gölgesinde bir araya gelmiş olmanın, bu ailenin bir üyesi olarak hizmet vermenin onuruyla sizlere seslenerek bir gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum. Bir asra yaklaşan tarihimizde partimize hizmet eden tüm arkadaşlarımız bu halka, bu millete hizmet etmişlerdir. Emeğin en yüce değer olduğu partimizde partiye emeğini katanların onurlandırılması bugün parti yetkilileri olan bizlerin önemli bir sorumluluğudur. Bu sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. İşte ilk kez İstanbul’da gerçekleşen bu uygulamanın diğer illerimize de örnek olması dileğimizdir. 2014 yerel seçimlerinin bir yıl öncesinde gerçekleşen bu program aynı zamanda İstanbul’un yeniden kazanılması konusunda azmimizi ve iddiamızı da bir kat daha artıracaktır” dedi.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye hizmeti geçenlere teşekkür ederek madalyalarını verirken, CHP’li olmanın “zor bir iş” olduğunu belirtti ve “Ülkenizi seveceksiniz, adanmışlığı temel ilke edineceksiniz, bu ülkenin özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edeceksiniz. Demokrasiyi ve özgürlüğü her ortamda savunacaksınız, Türkiye’nin saygın bir ülke olabilmesi için ister muhalefette, ister iktidarda ana ekseninizden sapmayacaksınız” dedi.

Dünyada, CHP gibi 89 yıllık bir geçmişe sahip 4-5 parti olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, CHP’nin tecrübeliler kadar gençlere de önem verdiğini söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Gençlerin ufkunu, geleceğini aydınlatmak da bizim görevimizdir. Geçmişten ders alacağız, geçmişin deneyimlerinden faydalanacağız, geçmişin hatalarını tekrar etmeden geleceğe, güzel Türkiye’ye bakacağız. Bu ülkede Anayasa Mahkemesi’ni ilk dile getiren, güçler ayrılığı ilkesini ilk savunan, özgür üniversiteleri, sendikalaşmayı ve özgür örgütlenmeyi savunan, ‘önce üreten, sonra hakça bölüşün’ diyen parti CHP’dir.” CHP’nin üç büyük devrime imza attığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yani Cumhuriyet’i kurmuşsa, çok partili yaşamı getirmişse, sosyal demokrasiyi getirmişse, dördüncü büyük devrime bizim imza atmamız gerekir. Dördüncü büyük devrim, demokrasi ve özgürlük devrimidir. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler konusunda ciddi bir ivme kaybettiğini belirtirken, CHP’nin demokrasi için Türkiye’de en ağır bedelleri ödediğini de söyledi.

Türkiye’de terör sorununun çözülememesinin nedeni olarak, CHP’nin iktidar olmamasını gösteren Kılıçdaroğlu, ”CHP, her zaman barışı savundu. Her zaman kardeşlikten yana politika üretti. Bu CHP’lilerin temel felsefesi olarak yaşama geçti. Bütün liderlerimize bakınız, hepsi bu ülkenin en saygın politikacılarıdır. Hiçbir CHP lideri hakkında en ufak bir şaibe ortaya çıkmış değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu görüşlerini açıklarken, CHP’nin siyasal bilinç devleti yaratan bir parti olduğuna vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Irkçılık bu partide olmamıştır ve olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan 74 milyon yurttaşı aynı derecede yurtsever kabul ederiz. Kimsenin kimliğine, inancına müdahale etmeyiz. Kimliğine de inancına da saygı duyarız.

Duymayan kulaklara buradan bir kez daha seslenmek istiyorum, bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran parti CHP’dir ama din ticareti yapan parti CHP değildir. Onun için bizim görevimiz ve sorumluluklarımız diğer siyasal partiler gibi değildir. Tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluk vardır. O sorumlulukla hareket ediyoruz. Doğudaki, batıdaki, kuzeydeki, güneydeki yurttaş, sorunlar çözümsüz olduğu zaman, gözlerini CHP’ye çevirir.”

Genel Başkanı Kılıçdaroğlu büyük coşku ve heyecana neden olan madalya töreninde, İsrail’in Suriye’deki bazı hedefleri vurmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“İsrail, Suriye’yi vurdu. Aradan üç gün geçti, üç gün. Hükümetin görüşü belli mi? Bir şey söyledi mi hükümet? Daha düne kadar ‘Suriye bizim işimizdir’ diyen kişi, Suriye bombalandığında neden sesini çıkarmıyor? Bu ülkenin Başbakanı, Dışişleri Bakanı yok mu? Bombalanan yer acaba başka bir ülke mi? Komşumuz, burnumuzun dibinde. Burada militan yetiştirip oraya gönderiyorsun sen. Eline silah veriyor, ‘Kardeşini öldür’ diyorsun. Daha düne kadar ‘one minute’ deyip siyaset yaptın. Şimdi birileri sana ‘sus’ mu dedi, sesini kesiyorsun? Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı bu noktada olamaz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir