Kazancı Köyü Derneği Başkanı Hulki Atila: 22 yılık dernek mülkiyetimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz…

Example HTML page

Kazancı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hulki Atila:  22 yılık dernek mülkiyetimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz…

Erzurum ili Hınıs İlçesi Kazancı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hulki Atila Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri diğer hak sahipleri tarafından gasp edilmek istenen mülkiyetleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Düzenlenen basın açıklamasına Kazancı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hulki Atila ve üyelerinin yanın sıra Çağdaş Erzurumlular Dernek Federasyonu Başkanı Mazlum Şanlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, aynı zamanda ÇEDEF’e bağlı kurum ve kuruluşların Başkanları, yöneticileri, ADEF Başkan Yardımcısı Musa Mısırlı ve bölgede bulunan STK’lar katılarak destek verdiler.

Erzurum ili Hınıs İlçesi Kazancı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hulki Atila süreçle ilgili şu bilgileri paylaştı.

Süreci sizlerin de yakından bildiğiniz gibi, kendi üyelerimizin imkanlarıyla zor şartlarda derneğimizin Erzurum ili Hınıs ilçesi Kazancı Köyü Yardımlaşma ve dayanışma Derneği lokalini satın aldık. Geldiğimiz bu günkü süreçte toprak sahibi tarafından bizim haklarımız gasp ediliyor. Bizim bulunan yüzdelik haklarımız verilmiyor. Bundan dolayı bir haksızlığa uğruyoruz.

Gelmişler burada binaya çürük raporu almışlar. 20. 12. 2023 itibari ile bizim tahliyemizi istiyorlar. Biz buradan çıkmak istemiyoruz burası bizim yerimiz, biz bu yeri üyelerimizin emekleri ve çabasıyla aldık biz gaspçı değiliz. Biz bu bölgede bilindiği gibi emsal olarak bir sürü bina var, sosyal bir derneğiz, Çağdaş Erzurumlular Dernekler Federasyonu (ÇEDEF)’e bağlıyız bölgenin de en eski derneğiyiz.

Derneğimiz 1997 de kurulmuştur hiçbir şekilde illegal bir şey söz konusu değildir. Tamamıyla topluma yönelik eğitim ve sosyal faaliyetlere yönelik Düğün, sünnet, cenaze gibi konularda üyelerimizle dayanışmada bulunan bir yerimizdir.

22 Yıllık dernek mülkiyetimizin gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz tüm hukuki yollara başvuracağız.

Burada bulunan ve destek veren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum dedi.

Basın açıklaması bildirisini okuyan dernek üyelerinden Perihan Gül şu ifadelere yer verdi;

Değerli üyelerimiz, saygıdeğer misafirler ve basınımızın değerli temsilcileri hoş geldiniz.

Bilindiği üzere Erzurum ili Hınıs ilçesi Kazancı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’mizin  lokalinin mülkiyet sorunu hakkında toplanmış bulunmaktayız.

Değerli misafirler; Erzurum ili Hınıs ilçesi Kazancı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz 1997 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden beri köylülerimize, hemşehrilerimize ve bölgede yaşayan memleketi her ne olur ise olsun her kesimden insana hizmet vermektedir. Faaliyetler düzenlemekte olup toplum dayanışmasında ön planda yer almaktadır.

Derneğimiz sadece toplanma alanı değil ara sıra açılan derneklerden farklı olarak gerektiğinde 7/24 faaliyet göstermektedir. Derneğimiz muhtelif zamanlarda eğitimler, kurslar ve kültür faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda derneğimiz bölgemizin en büyük ‘’Sivil Toplum Kuruluşu olan ÇEDEF’in en önemli bileşenlerinden biridir.

Yani derneğimizin bulunduğu lokasyon itibari ile köylülerimizin yoğun yaşadığı yerde bulunup köylülerimizin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Resmi üye sayısı 254 olmasına rağmen bölgedeki nüfusumuz 2 bin 500 kişiyi geçmektedir. Bu yüzden derneğimiz gerek hemşehrilerimiz, gerekse bölge halkı için önem arz etmektedir.

Değerli basın mensupları şuan bulunduğumuz konumdaki dernek merkezimiz ne yazık ki mahkeme kararı ile elimizden alınmak istenmektedir. 2001 yılında yapılan bu yapıda bulunan derneğimizin yeri ilk olarak köylümüz ve üyemiz olan Hasan Düzgün tarafından Noter kanalıyla Müteahhit firmadan alınmıştır. 2004 yılında ise Eyüpsultan 4’üncü Noterinde yapılan satış sözleşmesi ile derneğimiz tarafından Hasan Düzgün’den satın alınmıştır.

Satın alındıktan bir ay sonra binada bulunan hak sahipleri tarafından noter kanalı muafakatname alınıp lokal olarak işletilmesi konusunda işlemler yapılıp yasallaşmıştır. Derneğimizin bulunduğu ada parsel sayılı yerimiz yıllarca tapusuz olup arazimiz İBB alanı içinde kalmaktaydı. Müteahhit firma ile anlaşan eski hak sahibi İBB’ye müracat edip tapu tahsis belgesine istinaden tapu satın alımı yapmıştır.

Bu konuda hak sahibi olmamıza rağmen bize danışılmamış süreçle ilgili bilgi paylaşımı yapılmamıştır. Hukuk yoluyla hakkımız gasp edilmek istenmektedir. Tüm Noter kararları Muafakatname defterleri eski karşılığında haklarımız varken hak sahiplerinin varisleri hakkımıza geçmek istemektedir.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir