Kadına şiddeti kınıyoruz

MHP Eyüp Kadın kolları 8 Mart dünya kadınlar gününde dolayıyla yaptıkları açıklamada

DSCF5296

DSCF5299

DSCF5300

DSCF5303

DSCF5305

DSCF5306

DSCF5307

DSCF5308

DSCF5309

DSCF5311

DSCF5312

DSCF5317

Dursun Kılıç
EYÜP-MHP Eyüp kadın kolları 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla MHP Eyüp ilçe merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. MHP İstanbul il kadın kolları başkanı Ayşe Bıçak ve MHP Eyüp kadın kolları başkanı Türkan Uygun çok sayıda MHP Eyüp kadın kolları üyelerinin katıldığı basın toplantısında MHP Eyüp ilçe başkanı Halil Feyizoğlu, MHP Eyüp belediye başkan Adayı Kamil Yıldız’da katılarak MHP Kadın kollarını bu önemli günde yalnız bırakmadılar. MHP Eyüp ilçe merkezinde çok sayıda kadın kolları üyelerinin katılımıyla yapılan ortak açıklamada son günlerde yaşanan kadına şiddete dikkat çekilerek kadına şiddetin bir an evvel önü geçilmesi gerektiği belirtildi.

Buradan haykırıyorum bu acı sonlar asla kader değildir

MHP Eyüp kadın kolları başkanı Türkan Uygun tarafından okunan basın açıklamasında ,”Hepinizin bildiği gibi dün gece canice ve hunharca bir saldırı sonucu Pırıl, pırıl üniversite öğrencisi bir genç kızımızı Özge Gündoğan’ı kaybetmenin derin Üzüntüsünü yaşıyoruz. Geleceğe dair umutları olan okuyan düşünen bir gencimiz daha ne yazık ki vurdumduymazlığın ihmalin ve bir türlü önlenemeyen kadın cinayetlerinin kurbanı oldu. 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayacağımız bir günde maalesef biz kadınların acı kaderinin acı bir örneğini yine yüreklerimizde hissettik. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Artık harekete geçmek için neyi neyi bekliyorsunuz. Bu saldırıları önlemek için daha kaç genç kızımızı feda etmemiz gerekiyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Buradan şu hususu da açıklamak istiyorum. Kızımız bir çok defa emniyet yetkililerine başvurup tehdit edildiğini bildirdiği halde maalesef gerekli önlemler alınamamıştır. Devleti idare edenler ne yazık ki kendi iç kavgalarından fırsat bulup halkın gerçek sorunlarına eğilememektedir. Ne acıdır ki bu yaşananlar kadınların kaderi olarak bizlere kabullendirilmek istenmektedir. Fakat buradan haykırıyorum bu acı sonlar asla kader değildir ve biz kadınlar asla bunu kabul etmeyeceğiz.
Dinimiz kadınlarımıza çok büyük önem vermiştir. Hepinizin bildiği gibi peygamberimize ilk iman eden ilk inanan Hatice anamızdır. Cenneti anaların ayağı altında gören yüce dinimiz kadını baş tacı yapmıştır. Fakat günümüz yönetenleri ve siyasiler maalesef bu anlayıştan da çok uzak bir uygulamanın içerisine girmişlerdir. Kadınlarımızı baş tacı yapmak bir kenara hayat hakları yaşam hakları bile maalesef sağlanmamaktadır. Özge kızımızda maalesef bu anlayışın bir kurbanı olmuştur. Toplumsal olarak iyi yönetilmemenin sonucu olarak buhranlı günler yaşıyoruz. Psikolojimiz Hem ferdi hem de toplumsal olarak maalesef içler acısı hallere düştü. Gençlerimiz ise suç işlemekten çekinmeyen gelecekten ümitsiz bireyler haline geldi. Kültürel yozlaşmanın yanında uyuşturucu kullanma ve suç işleme yaşantının normal bir parçası haline geldi. Suç aletlerine kolay ulaşma eğitimsizlikle birleşince özgeler Ayşeler Mehmetler Mustafalar kurban haline geldi. Bizler Milliyetçi Hareket Partisinin kadın kolları olarak öncelikle gençlerimizin genç kızlarımızın ve kadınlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Özellikle kadınlarımızın temel haklarını her platformda savunmaya devam edeceğiz. Ve mutlaka kadınlarımızı toplumda hak ettikleri yerlere getireceğiz. İşte bu duygu ve düşüncelerle öncelikle acı dolu bir kadınlar gününde daha tüm hayatını kaybeden kadınlarımıza başta kızımız canımız özgemiz olmak üzere Allahtan rahmet ve tüm yakınlarına kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Kadına karşı şiddeti kınıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir