İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul yerel basınıyla bir araya geldi.

Example HTML page

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul yerel basınıyla bir araya geldi.

Yeşilköy’de yapılan kahvaltılı toplantıda Akşener; açılış konuşmasının ardından yerel basının sorunlarını dinledi, ülke gündemi ile ilgili soruları yanıtladı.

Ben de karartmaya uğradım

Siyasete DYP’de başladığı ve 1997 yılında genel basın tarafından karartmaya uğradığını belirten Akşener, “Yerel basının önemini buradan biliyorum. Yerel medya bizim için çok önemli. Basın İlan Kurumu’ndan yola çıkarak çok zorluklar yaşıyorsunuz. Bu sorunlarınızı konuşmak için beraberiz” dedi.


39 İlçede sokak çalışması yapacağız

İyi Partili kadroların İstanbul’da sokak sokak,ev ev dolaşarak vatandaşlarla bire bir görüşme yapacağını belirten Akşener, ” İstanbul’un 39 ilçesinde sokak sokak çalışma yapmak için bir programa başlamış bulunmaktayız. TV kanalları ve gazeteler bilgilendirmek açısından önemlidir, ancak oy almak için kapı kapı dolaşmak çok daha önemlidir.” diye konuştu.
Sonrasında söz alan İGD Başkanı Mehmet Mert yerel basının sorunları ile ilgili bir konuşma yaptı. Meral Akşener ise gazetecilerin doğal olarak bir siyasi görüşlerinin olduğunu, ancak siyasi görüşlerin baki kalmak şartıyla gazetecilerin bir araya gelerek demokratik bir baskı oluşturmaları gerektiğini vurguladı.

Şerefsiz şerefsiz dolaşıyorlar!

Trollerin kendisini ve arkadaşlarını Fetöcü olarak suçladıklarını belirten Akşener, konuyla ilgili olarak gelen soruyu şu şekilde yanıtladı: ” Troller beni ve arkadaşlarımı Fetöcü olarak suçladılar. Tayyip Bey ve arkadaşylarından duydunuz mu?; hayır..Çünkü söylediklerinin gereğini yapmak zorunda kalacaklar. Benim dokunulmazlığım yok. Ben eski İçişleri Bakanıyım. İsnat edilen suç araştırılır. İsnat eden elindeki belgeleri götürür verir, devlet araştırır. Fetö meselesi sosyal medyadaki trollerin dışında, halkın içinde pek tutmamış görünüyor. Bana bu iftirayı atanlar şerefsiz şerefsiz ortalarda geziyorlar” dedi.

Bari hakemleri bu hale getirmeyin!

Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başakşehir’i Galatasaray’a karşı desteklemesini eleştirmişti. Galatasaray-Başakşehir maçı sonrası ise “Galatasaray 2 – 0 Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde paylaştığı tweet paylaşım rekoru kırmıştı.
Gazetecilerden bu konuda gelen soru üzerine Akşener, ”Önce Sayın Erdoğan’ın AKP’li gençleri Galatasaray-Başakşehir maçı ile ilgili olarak taraf olmaya davet etmesinin çok sakıncalı olduğuna dair görüşlerimi paylaştım. Futbol veya diğer spor dalları genci yaşlısı, ideolojik farklılıkların, her konuda kavga eden insanların tribünlerde yan yana geldiği nadir alanlardan birisi. Oraya ideolojinin, karşıt görüşlerin, ayırıcı noktaların girmesini doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı makamında oturan ve Türkiye’de ağzından çıkanın kanun sayıldığı bir insan maç öncesinde görüş belirttiğinde o hakem maçı nasıl yönetir? Nitekim hakimleri bu hale getirdiler, hakemleri de bu hale getirmeyin diyecektim ama söylemedim, birleştirici bir tweet olsun istedim” şeklinde konuştu.
İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamalarda Milletvekili adayı olmayacağını belirterek Cumhurbaşkanı adayı olduğunu yineledi.
Kaynak :Eflatun gazetesi
Hakan HAPCIOĞLU

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir