İstanbul’u Kim Yönetiyor?

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI SALICI:

İSTANBUL’U FİİLEN BAŞBAKAN ERDOĞAN YÖNETİYOR.
SAYIN TOPBAŞ BİR AN ÖNCE İSTİFA ETMELİDİR!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Maltepe’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘kentsel dönüşüm’ adı altında İller Bankası’nın kamuya ait arazisinde yarattığı rant alanıyla ilgili, arazi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Salıcı’ya; İl Başkan Yardımcıları, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu Üyeleri, İlçe Başkanları ve partililer de eşlik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm” adı altında İstanbul’da imar talanına devam ettiğini kaydeden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Bakanlığın ‘Özel Proje Alanı’ maskesiyle İstanbul’da gözüne kestirdiği her yeri bir rant alanına çevirdiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy’de, özel proje adı altında yaratılan rant alanı önünde bir basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Salıcı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi yok sayılarak Bakanlık tarafından orada nasıl bir imar artışı gerçekleştirildiğini, nasıl bir rant yaratıldığını sizlerle paylaşmıştık. Ve yine o basın açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yalnızca Bakırköy’de değil, İstanbul’un pek çok ilçesinde aynı yöntemle rant alanları yaratma hevesinde olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu projeler nerede yapılıyorsa orada açıklama yaparak Bakanlığın bu tavrını teşhir edeceğimizi de söylemiştik. Şimdi Maltepe’deyiz, çünkü aynı rant yaratma sevdası burada da hayata geçirilmeye çalışıyor” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Maltepe’deki uygulaması hakkında bilgi veren Salıcı, “İller Bankası’nın burada toplam 42 bin metrekarelik bir arazisi var. Bakanlık buranın imar durumunu 27 bin metrekareden 2,5 emsalle 106 bin metrekareye çıkardı. Yani imar durumunda 79 bin metrekarelik artış yaratırken, 31 bin metrekarelik idari tesis ve yeşil alan 10 bin metrekareye düşürmüştür. Bu; nüfus yoğunluğun 700 kişiden 3.200 kişiye, araç yoğunluğunun 270’den 1.100’e çıkması demektir. Yalnızca bu da değil. Bakanlığın gerçekleştirdiği bu imar artışının yarattığı rant tam 240 milyon TL’dir” diye konuştu.

Söz konusu arazinin kamu arazisi olduğuna dikkat çeken Salıcı, “Bu arazi bize hizmet üretsin diye vergi ödediğimiz devletindir. Devletin tüzel kişiliğinde de aslında bizimdir, sizindir, İstanbullunundur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kimin malını kime satmaktadır?” diye sordu.

İstanbul’daki yağmanın Bakırköy ve Maltepe ile sınırlı olmadığını vurgulayan Salıcı, “İstanbul’un başka yerlerinde de ‘kentsel dönüşüm’ adı altında Bakanlık eliyle rant alanları yaratılmaktadır. Kadıköy’de Kuşdili Çayırı, Kadıköy Ziverbey’de Müjdat Gezen Kültür Merkezi’nin karşısında yer alan ve üzerinde tarihi bina ile park bulunan alanla Etiler’deki Polis Meslek Yüksekolu arazisi de Bakanlığın aynı yöntemle uyguladığı ‘ben yaptım oldu’ mantığının kurbanı olmak üzeredir” dedi.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu uygulamalarının arkasında, Başbakanlık koltuğunda oturmasına rağmen kendisini hâlâ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı zanneden Recep Tayyip Erdoğan vardır” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Bugün İstanbul’u fiilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yönetmektedir. Ve ne yazık ki, asıl trajikomik olan da İstanbullunun oylarıyla seçilen Sayın Kadir Topbaş’ın kendisini hâlâ Büyükşehir Belediye Başkanı sanmasıdır. Sayın Topbaş bu durumu içine nasıl sindirebilmektedir, o da ayrı tartışma konusudur değerli arkadaşlar. Bizim kendisine önerimiz, oylarını aldığı İstanbulluyu temsil edemediğini kabul etmesi ve bir an önce o koltuktan kalkmasıdır. Aksi halde zaten kendisini 2014 yerel seçimlerinde biz indireceğiz ve İstanbul’daki bu yağmaya nasıl göz yumduğunun hesabını da soracağız kendisinden” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir