İstanbullular en çok ulaşım, İGDAŞ ve İSKİ’den şikayetçi

Example HTML page

İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki Beyaz Masa’ya ocak ayında iletilen 900 bin 189 başvuruda ulaşımla ilgili şikayetler ilk sırada yer aldı. Raporda İGDAŞ ve İSKİ de şikayet edilen kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldı. Raporun her ay düzenli olarak açıklanacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, 2020 yılının ilk ayında, İBB Beyaz Masa’ya yapılan başvuruları değerlendirdi. Buna göre İstanbul’da yaşayan yurttaşlar en çok ulaşımdan şikayet ediyor.

İstanbul İstatistik Ofisi’nin rapor haline getirdiği 900 bin 189 başvuruda, İstanbulluların, en çok anlık otobüs bilgisini sorduğu belirtildi. Raporda İGDAŞ ve İSKİ de şikayet edilen kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldı.

Şikayetlerin yüzde 19,1’i İGDAŞ, yüzde 22,9’u İSKİ ve yüzde 57,9’u diğer hizmet alanlarına ilişkin olduğu belirtilen raporda ulaşımla ilgili şikayetler ilk sırada yer aldı.

84 bin 154 şikayetin, 7 bin 821’i İGDAŞ, 7 bin 10’u İSKİ için yapıldı. Şikayetlerin, yüzde 73,3’ü ulaşım, yüzde 11,6’sı kent ve toplum düzeni ile ilgili iken, İSKİ ve İGDAŞ’la birlikte değerlendirildiğinde şikayetler içinde ulaşımın toplam payı yüzde 62,3 olarak belirlendi.

‘OTOBÜS GELMİYOR’ ŞİKAYETLERİ ÖNE ÇIKTI

Bilgi isteminde ‘ulaşım’, talep başlığında ‘sosyal destek hizmetleri’nin ilk sırada yer aldığı şikayetlerde öne çıkan alt başlıklar, ‘otobüs gelmemesi’, ‘kaba davranış’ ve ‘durak, güzergah ihlali’ olarak belirlenirken, bilgi isteminde, ‘anlık otobüs bilgisi’ , ‘İstanbulkart Gıda’ ve ‘İstanbul Halk Süt’ oldu. Talep başvurularında ise, ‘randevu talebi’, ‘İstanbul Halk Süt’ ve ‘toplu taşıma seferlerinin arttırılması’ olarak sıralandı.

Ulaşımla ilgili şikâyetlerde listenin başında Kadıköy yüzde 7,62, Fatih yüzde 6,70, Şişli yüzde 4,71, Bahçelievler yüzde 4,65 yer alırken, kent ve toplum düzenine ilişkin şikayetlerde, Fatih yüzde 8,03 ilk sırada yer aldı. Fatih’i, yüzde 6,1’le Bahçelievler, yüzde 5,58’le Kadıköy ve yüzde 5,23 ile Küçükçekmece takip etti. Bilgi isteminde yüzde 6,18 Esenyurt, yüzde 5,42 ile Fatih; talep başvurularında ise yüzde 5,62 Esenyurt ve yüzde 4,98 ile Küçükçekmece ilk sıralarda yer aldı.

İGDAŞ ile ilgili şikayetlerin ilçe dağılımında, Eyüpsultan, Esenyurt ve Arnavutköy ilk sıralarda yer aldı. İSKİ ile ilgili şikâyetlerde ise Küçükçekmece, Fatih ve Esenyurt öne çıktı. İGDAŞ’ta en fazla şikâyet sayaç ve faturaya yönelik iken; İSKİ ile ilgili şikâyetlerde asfalt bakım onarım ve su arızası olduğu belirtildi.

BEYAZ MASAYA YAPILAN BAŞVURULAR HER AY YAYINLANACAK

İBB Beyaz Masa’ya 2020 Ocak ayında, 900 bin 189 şikayet yapıldı. Bunların yüzde 11’i şikayet, yüzde 22,1’i talep ve yüzde 66,9’u ise bilgi istemi şeklinde gerçekleşti. Dönemi, tipi, ilçe ve cinsiyet kırılımları üzerinden incelenen başvuruları, 931 alt konuda analiz edilerek bülten haline getiren İBB Beyaz Masa, yapılan başvuruları, bundan sonra her ay yayınlanacak bültenle kamuoyuna açıklanacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir