İstanbul’da suya zam teklifi revize edilerek kabul edildi

İstanbul’da suya zam gündemiyle toplanan İBB Meclisi’nde yüzde 39’luk zam teklifi AKP ve MHP grubu tarafından revize edilerek yüzde 15,62 olarak sunuldu. İBB Meclisi’nde oy birliğiyle suya 15,62 zam yapılması kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Olağanüstü Meclis Toplantısı, Zeynel Abidin Okul’un başkanlığında Yenikapı’da yapıldı. Toplantıda İSKİ’nin suya zam teklifi görüşüldü.

YÜZDE 39 TEKLİF EDİLDİ

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yüzde 39’luk fiyat artışı talebinde bulunarak, bunun sebebini İstanbul’un altyapı ihtiyacının nüfus artışına paralel olarak halen devam etmesi, eskiyen ve ömrünü yitirmiş boru, ekipman ve tesislerin bakım, onarım ve yenilenme ihtiyacı, Istrancalar, Yeşilçay ve Melen gibi İstanbul dışından temin edilen suyun maliyetinin son elektrik zamlarıyla artması, akaryakıt ve personel giderlerinin bütçeye ek yük getirmesi, dövize bağlı olan ithal ekipman ve kimyasal madde maliyetlerinde artış, inşaat maliyetlerinde artış olarak gösterdi.

Mermutlu, müsilajdan dolayı da 9 milyon 990 bin TL yatırım ihtiyacı olduğunu belirtti. İSKİ’nin Revize Yatırım Bütçesi’nin 2 milyon 764 bin TL olduğunu belirten Mermutlu, “Biz hiçbir yatırım yapmasak, sadece müsilaj projelerine para vermeye kalksak 3,6 yılda ancak biz bu projeleri bitirebiliyoruz başka hiçbir şey yapmadan” dedi.

AKP 15,65 OLARAK TEKLİFİ REVİZE ETTİ, OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

AKP grubu, Millet İttifakı’nın 2021 yılı su satış ve kullanılmış suları uzaklaştırma bedeli için teklif ettiği yüzde 39’luk zammı kabul etmeyerek, verilen teklif yerine yüzde 15,62’lik revize teklif sundu. Revize teklif oy birliğiyle kabul edilerek suya 15,62 zam yapıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir