İstanbul Otogarı’nda korkutan asker uğurlama görüntüleri: Sosyal mesafe hayal oldu

Example HTML page

İstanbul Otogarı’nda yaşanan asker uğurlama görüntüleri tedirginlik yarattı. Bazı yurttaşlar maske bile takmazken, korona virüs tedbirleri uygulanmadı

İstanbul Otogarı'nda korkutan asker uğurlama görüntüleri: Sosyal mesafe hayal oldu

Otogarı’nda asker uğurlaması için gelen yurttaşlar sosyal mesafeyi unuttu. Bazı yurttaşlar maske bile takmazken, korona virüs tedbirleri hiçe sayıldı.

İstanbul’da askere giden gençler, dün akşam saatlerinden itibaren aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte Büyük İstanbul Otogarı’na akın etti. Otogarda oluşan yoğunluk nedeniyle, görevliler sürekli koronavirüse karşı tedbirleri yurttaşların uymaları yönünde uyarılarda bulunurken, yurttaşlar ise sosyal mesafe kuralını unuttu. Kalabalık içerisinde bazı yurttaşların maske takmadıkları görülürken, bazı gençlerde askere gidecek arkadaşlarını havaya atarak uğurladı.

Otogarda koronavirüs tedbirlerinin bu kadar hiçe sayılması ve oluşan aşırı yoğunluk ise tedirginlik yarattı.

SON GÜNLERDE ARTTI

Son günlerde trafiği keserek asker uğurlayanların görüntüleri sık sık gündeme geliyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından “asker uğurlaması” için tedbir alınması konusunda 81 il valiliğine talimat gönderilmesine rağmen İstanbul’un çeşitli ilçelerindeki asker uğurlamalarında tünelleri trafiğe kapatıp tabancalarla havaya ateş açan, yol keserek ‘drift’ yapan ve patinaj çeken 14 kişi sivil trafik polisleri tarafından yakalandı.

Ehliyetlerine el konulan ve 2 yıla kadar hapisle yargılanacak olan magandalara “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na muhalefet” suçundan toplamda 41 bin 340 lira, Karayolları Trafik Kanunu’ndaki ilgili maddeler gereği de toplamda 36 bin 311 lira idari para cezası kesildi. 13 araç ise trafikten men edildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir