İran’da ikinci dalga: İlk dalgadaki en yüksek günlük vaka sayısı geçildi

‘Normalleşme’ adımlarıyla beraber vakaların tekrar yükselişe geçtiği İran’da, salgının ilk dönemindeki en yüksek günlük vaka sayısının üzerine çıkıldı. Ülkede bugün 3 bin 574 yeni vaka tespit edildi.

Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İran’da ‘normalleşme planı’ ile paralel olarak başlayan vakaların yeniden yükselişi, salgının ilk döneminin de üzerine çıktı. Ülkede bugün 3 bin 574 yeni vaka tespit edildi. İran’da daha önce kaydedilen en yüksek sayı, 30 Mart’taki 3 bin 186 vakaya aitti.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, bugün yaptığı açıklamada ülkede son 24 saat içinde 59 kişinin koronavirüs nedeniyle öldüğünü, 3 bin 574 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Ülkedeki toplam vaka sayısı 164 bin 270’e yükselirken toplam ölüm sayısı ise 8 bin 71’e ulaştı.

Cihanpur’un açıklamasına göre ülkede kritik Covid-19 hasta sayısı ise 2 bin 569.

Sözcü ayrıca, şimdiye kadar yapılan test sayısının da 1 milyon 19 bin 362 olduğunu bildirdi.

iran-da-ikinci-dalga-ilk-dalgadaki-en-yuksek-gunluk-vaka-sayisi-gecildi-739992-1.

İran’da açıklanan bu son veriler, ülkedeki ikinci dalga salgında ilk dalgadaki en yüksek günlük yeni vaka sayısının üzerine çıkıldığını gösteriyor. Ülkede daha önce kaydedilen en yüksek sayı, 30 Mart tarihine aitti. Bu tarihte kaydedilen 3 bin 186 yeni vaka ardından ülkede vaka sayısında düşüş başlamış, 2 Mayıs’taki 802 vaka, en düşük günlük rakam olarak kayıtlara geçmişti.

Ancak atılan normalleşme adımları ardından İran’da günlük yeni vaka sayısı yeniden yükselişe geçere günlük 3 bin seviyesinin üzerine çıktı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir