İnce: Küçükkaya’ya mesaj atmam benim hatamdı

İnce: Küçükkaya’ya mesaj atmam benim hatamdı

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnce, ’71 yılından bu yana CHP’nin ilk defa % 30’u aştığını ifade ederek, dün gece İsmail Küçükkaya’ya mesaj atmasını hatası olarak değerlendirdi. İnce, siyasete devam edip etmeyeceğine yönelik soruya ise, “30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Bana yürü derlerse ben yürümeye hazırım” yanıtını verdi.

Muharrem İNCE

https://www.pscp.tv/vekilince/1BRJjeDadbaGw?autoplay&t=1242

Konuşmasından satır başları şöyle:

“TEHDİT EDİLMEDİM”

“Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. Yok eşimi kaçırmışlar, beni tehdit etmişler. Birkaç şizofrenin işi. Böyle bir şey yok. Ben saraya gitmişim… Asparagas şeyler. Bir kere bunları kapatalım. Birincisi bu.

“HEDEFİM İKİ KATI”

İkincisi 15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. 15 milyon insan Cumhurbaşkanlığı için oy veriyorsa bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Bunun için uğraşacağım.

ERDOĞAN’A TAVSİYE

Bir diğeri de Sayın Erdoğan’a. Bugünden sonra AK Parti genel başkanı gibi davranmayınız. Benim sloganımızı kullanmanızı tavsiye ederim. Hepimizin cumhurbaşkanı olun. Herkesi kucaklayın. Ben seçilseydim öyle yapacak. AK Parti genel merkezi’ne gelip çayınızı içecektim. Sayın Erdoğan’dan bunu bekliyorum.

Ülkemizin ve demokrasimizin geleceğini derinden etkileyecek bir seçim yaşadık. İlan edilmesinden sonuçlarının açıklanmasına kadar adaletsiz bir seçim olmuştur. Her şeyden önce kan bulaşmıştır. Yaşamını yitirenlere allah’tan rahmet yakınlarına bir kere daha baş sağlığı diliyorum.

Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. 16 Nisan’da hayır ve evet bloku olarak şekillenme olmuştu. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini gördük. Arkadaşlarımızın sandıklara sahip çıkma azimlerini kutluyorum. Teşekkür ediyorum.

“BİZE GELEN SONUÇLAR İLE YSK’NIN SONUÇLARI ARASINDA ANLAMLI BİR FARK YOKTU”

Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklardadır. YSK’nın sonuçları ve arakdaşlarımızın gönderdiği tutanaklar arasında anlamlı bir fark yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Bugünden itibaren uygulamaya giren rejimin hepimizin için tehlike arz ediyor. Büyük tehlike olmaya devam edecektir. Bunu yaşayacağız. Bunun bedelini hep beraber ödeyeceğiz. Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. İnişli çıkışlı parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Bir süre kurallara uygun bir toplum olmayacağımız anlaşılmıştır. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Nobranlığın önünde bir mekanizma yoktur. Geleceğimize dair her zaman kaygılarımız olmaya devam edecektir. Durum ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz. Her üç vatandaşımızdan birinin onayını almış biri olarak tüm vatandaşlarımızın takdirini toplamaya çalışacağım.

Güçlü bir hareket olmuştur. Ve olmaya devam edecektir. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmaktır.

TÜRKİYE, ERDOĞAN’LA YAŞAMINI SÜRDÜREMEZ

Türkiye, Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yönetim anlayışıyla yaşamını sürdüremez. Sorunların nedenidirler. Sorunların nedeni olanlardan sorunların çözümünü bekleyemeyiz.

Halkımızla buluşmaya devam etmeliyiz ve yerel seçimlere kadar çalışmalıyız.

Tüm seçmenlere dönük çıkaracağımız dersler vardır. Eksiklerimizi tamamlamak zorundayız. Türkiye herkesin Türkiye’si olana kadar mücadelemiz sürecektir. Birbirimize güvendiğimizde çok şey başardığımızı bu seçim göstermiştir. Ülkemizin geleceği için dünden daha fazla hissetmeliyiz.

Benim gündemim Türkiye’dir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. 15 milyonda gençlerin payını biliyorum. 50 günlük kampanyadan sonra 500 günlük, 5000 günlük kampanyaya devam edeceğiz.

Beni yalnız bırakmayan yurttaşlarımıza, bayrakları asan gençlerimize, bizleri izleyen basın mensuplarını, güvenlik güçlerine, çocuğunu uyandırdığımız annelere, görüntü ve gürültü kirliliği verdiğimiz herkese teşekkür ediyorum, onlardan özür diliyorum.”

***

CHP Genel Başkanlığı’na aday mısınız?

Parti içi konularını tartışmayacağım. 16 yıl milletvekilliği yaptım. Siyasi kadrolarda bulunmuş bir insan mücadelenin farklı yolunu bulacaktır.

CHP sizce nasıl hazırlanmalı?

Ben tek başıma CHP’ye akıl verecek konumda değilim. Tam da kast ettiğim de budur. Ortak akılla iyi bulunmalıdır.

Sizden dün gece açıklama gelmemesi hayal kırıklığı yaşattı. Mesajla öğrenilmesi şaşkınlık yarattı.

Orada bir hatam oldu. Onu kabul edeyim. Küçükkaya’ya arkadaşça mesaj attım. Onun haber yapacağını tahmin etmedim. Benim gibi deneyimli bir siyasetçinin bunu yapmaması gerekirdi. Onu bunun haber yapmayacağını düşündüğüm için. Her şey netleşmesini bekledim. Dün gece yine çıkacaktım. Ama demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim. Bu konu için özür diliyorum. 5’e 10 kala YSK’nın önüne gittim. Konuşma yapacaktım. Şu bir gerçek oy çalmışlar mıdır? Çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçimin sonucunu kabul ediyorum. Yeniden hazırlanacaksınız.

CHP’nin temel yanlışı nedir?

CHP’nin yanlışları var mıdır? Vardır. Ama medyanın önünde bunu tartışmayacağımı bilmeniz lazım. Dördüncü kez sorarsanız toplantıyı kapatalım.

Kılıçdaroğlu ile değerlendirme yaptınız mı?

Telefonda konuştuk. Yüz yüze gelmedik.

Size oy veren 15 milyon kişiyle yürüyecek misiniz birlikte?

Onlar benimle yürüyecekse ben onlarla devam edeceğim. Kesinleşmesini bekledim. Korktuğumdan değil. İkinci tura kalması ihtimal dahilindedir. Bunu görmeden çıkmak istemedim. Diğer muhalefet partileri çok düşük oy aldı. Onlar biraz daha yüksek alsaydı seçim daha farklı olurdu. 71’den bu yana ilk kez 30 barajını geçmişiz. Diğer muhalefet partileri daha yüksek oy alsaydı seçim daha farklı olurdu. 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Bana yürü derlerse ben yürümeye hazırım.

Karamollaoğlu ve Akşener’le görüştünüz mü?

Hayır henüz görüşmedim. Ama görüşeceğim.

Açık ara bir durum var. Bunu kabul etmeyeceksek neyi edelim? Tamam galip gelmiştir. Yapılacak bir şey yoktur. Galip geldiğinde tebrik etmeyi bilmeyecekseniz, yarışa girmeyeceksiniz.

Erdoğan’ın dediği gibi mi olacak? Siyasetten silinecek misiniz?

41 sene sonra 30 barajını aşan bir Muharrem İnce, siyasetten silinir mi? Bunu en önce kendine sor.

Demirtaş’a özgürlük söylemi, AKP ve MHP’ye katkı sağladı demek doğru olur mu?

CHP’nin özel bir şahsa dair özgürlük söylemi olmadı. Ben bunu duymadım.

Nerde yanlış yaptınız?

İlk turda hedefim 35’ti. CHP’nin 25’i var. CHP bunu aşamıyor. Benim hedefim 35’ti. İkinci tura geçersek ikinci turda alırım diyordum. İYİ Parti ve HDP’nin 12’şer alacağını düşünüyordum. Saadet’in de %3’ü vardı diye düşünürdüm. Bugün yine aynısını düşünürdüm ama muhalefet partileri umduğum gibi olmadı.

İNCE, TRT’Yİ SALONDAN ÇIKARDI

İnce basın toplantısına katılan basın organlarının arasında TRT’ye ‘Mitinglerimi göstermeyenin burada ne işi var’ diyerek tepki gösterdi ve dışarı çıkardı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir