İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın kayıp atlarla ilgili sözlerine yanıt

Example HTML page

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz” ifadelerine yanıt verdi. İmamoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye açıklama yapması konusunda çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen ‘el bağlama’ ve ‘HDP’li belediyeyi ziyaret etme’ konulu incelemelerle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Bu gibi suçlamalarla, ‘kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığının ve sonrasında seçimi kazanmasının yolunun açıldığı değerlendirmeleri yapıldığını’ hatırlatan İmamoğlu, “O zaman gidin bunu, ‘bence suçlu’ diyeni araştırın, bunları o yapıyor çünkü” dedi.

Fox TV’de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Diyarbakır’da HDP’li belediyeye ziyareti ile ilgili başlatılan inceleme için de açıklama yaptı. İmamoğlu, “Ben gittiğim her ilde belediyeyi ziyaret etmek isterim. AK Partili belediyeler de dahil hepsinden randevu isterim. Orada da gittik. Kayyum konusunda da benim tutumum bellidir. Bugün de bellidir. Hatta bir de Atatürk portresi hediye ettik. En güzel duvarınıza asarsanız seviniriz dedik. ‘Duvarı siz seçin, birlikte asalım’ dediler” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturma izni vermeyeceğini söylemişti.

“SAYIN PAKDEMİRLİ, AÇIKLAMA YAPSANA”

İmamoğlu, kayıp atlarla ilgili olarak da konuştu. AKP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik sözlerine de değinen İmamoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunduğu açıklamasında şunları kaydetti:

“1179 atı teslim aldık. 860’ını sahiplendirdik. Kime? Tarım Bakanlığı’nın da iş birliğiyle beraber bize başvuran kurum ve kuruluşlara sahiplendirdik. Bu atları satın alan biz Tarım bakanlığı ile iş birliği yaptık, sonra bütün nakliyesini her şeyini biz üstlendik. Bu götürüp teslim ettiğimiz atların hepsine çip takıldı. Biz takmadık bakanlık taktı.

Çip bizim tarafımızdan değil, Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız soruyor nerede o atlar diye. Sayın Pakdemirli bir açıklama yapsana. Kayıp at varsa bunu bulacak olan Tarım Bakanlığı. Dörtyol’da bir olay ortaya çıktı. Bunlar çipliydi. Takibi onlar yapacak biz değil. Tarım Bakanlığı’na ait sorumluluk nerede, hangi ilçeye erilmişse o ilçenin tarım müdürlüğünde. Dönüp dönüp ‘Ekrem İmamoğlu atlar nerede?’ Allah’tan korkun.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kayıp atlarla ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine “Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ikiyüzlülük örneğidir. Sesinizi çıkarsanıza? Neden çıkamıyorsunuz? Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu olamaz. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İBB Başkanı da yanındaydı. Dedim ki; ne gerekirse yapalım. Burada elektrik araçlar kullanabilir miyiz dediler, hayırlı olsun kullanın dedik. İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz” diye konuşmuştu.

***

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da “81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası” programı’nda, kendisine yöneltilen soruları yanıtlamıştı.

Erdoğan, bir gencin sorusu üzerine Adalar’daki atlarla ilgili şunları söylemişti:

“Her şeyden önce adalardaki atların bir canlıya yakışmayacak şartlarda çalıştırılması ve muhafazası uzunca bir süredir bizim de gündemimizdeydi. Bu konuda eski büyükşehir belediye başkanımız rahmetli Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal çeşitli çalışmalar yapmışlar da ancak bu hazırlıklar uygulanamadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişti. Ardından da hala ne olduğuna dair tatmin edici bir açıklama yapılamadığı müessif hadise yaşandı. Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ayrı bir iki yüzlülük örneğidir. Hadi konuşsanıza, niye konuşmuyorsunuz? Sesinizi çıkarsanıza niye çıkarmıyorsunuz? Bu işin ideolojik boyutu olamaz. Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu tam aksine olması lazım. Nedir? O hayvanı seveceksin ve onların bu ıstıraptan kurtulması için ne gerekiyorsa yapacaksın. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da yanındaydı. Ben dedim ki, ‘Ne gerekiyorsa yapalım.’ Söyledikleri burada elektrikli araçlar kullanabilir miyiz? Hayırlı olsun, kullanın yeter ki bu hayvanlar bu ıstırabı çekmesin. İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptıklarını düşünmek dahi istemiyoruz. Hiç şüphesiz tüm bu olup bitenleri İstanbul halkı ile milletimiz görüyor, değerlendiriyor günü geldiğinde bunların hesabı sandıkta feraset sahibi tüm İstanbullular tarafından sorulacaktır, ben buna inanıyorum.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan’a yanıt vermişti.

İmamoğlu, “Keşke bana “Neden elini arkadan bağladın?” incelemesi yerine Adalar’daki atlarla ilgili inceleme başlatsaydınız. Geçmişten bugüne yaşanan fayton zulmünü yıllarca kimlerin görmezden geldiği, kimin çözüm ürettiğiyle ilgili tüm süreçlerin inceleneceği bir soruşturma talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir