İmamoğlu: Çekin elinizi yargının üzerinden

Example HTML page

Hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı bulunan ve terör soruşturması ile karşıya olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çok sert konuştu.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının Fulya ve Yıldız istasyonları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “150 günde 150 proje” çalışması kapsamında törenle açıldı.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ: BEŞİKTAŞ-İSTANBUL – RAİFE TOPAL

Resim Raife TOPAL

Şişli ve Beşiktaş ilçelerinden geçecek hat için düzenlenen açılış törenine; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Turan Aydoğan ve Özgür Karabat, CHP İBB Grup Başkanvekili Doğan Şubaşı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol da katıldı.

Resim: Raife Topal

İSTANBUL’U YÜZ ÜSTÜ BIRAKTILAR

Açılış töreninde konuşan İmamoğlu, hakkında yürütülen yargı süreci ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Eski yönetimden durmuş halde 10 metro inşaatı devraldıklarını hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

  • İsraf düzeni nedeniyle icraatı unutup sadece siyasi kavgaları, sadece partizanlık duygularını besledikleri bir dönem var ettikleri için işlerini ihmal ettiler. Kağıt üstünde kalan yarım yamalak metro projeleriyle İstanbul’u yüz üstü bıraktılar.
Resim Raife TOPAL

AN İTİBARİYLE SON VERDİK

  • İşte biz tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesi içerisinde o tükenmişlik sendromuna göreve geldiğimiz an itibariyle son verdik. Eğer bu başarımız, bu performansımız bütün engellemelere rağmen iş yönetme ve üretme becerimiz olmasaydı kesinlikle bu acayip soruşturmalar ya da bu acayip kavramlarla biz karşı karşıya kalmazdık.
  • Onların aslında tek derdi “Bu işleri bu kadar kısa zamanda nasıl başardılar?” Onları tetikleyen ve bize saldırmalarını sağlayan tek ana duygu bu. Biz eğer metro başta olmak üzere İstanbul’u yönetmekte başarısız olsaydık, bu kadar aceleci, bu kadar agresyonu yüksek bir süreci önümüze koymazlardı.
Resim Raife TOPAL

BU KADAR SEVİYESİ DÜŞÜK…

  • Benim görev sürenin bitimine 13-14 ay gibi bir zaman dilimi kaldı. Biraz daha bekleyip yerel seçimlerde çok çalışarak bizi belki yenilgiye uğratma konusunda erdemli bir süreci ortaya koyup yönetime gelmeyi düşünebilirlerdi.
  • Yani normal olması gereken de aslında buydu. Böylece kendi seçmenlerinden açıkçası ‘bu kadar da olmaz’ diye, tabiri caizse bu kadar seviyesi düşük bir biçimde uğraşı, soruşturma gibi kötü işlere de imza atmamış, kendilerini rezil etmemiş olurlardı.
  • Ama aceleleri var, mecburiyetleri var. Açıkçası şunu görüyorlar, 2024’te yerel seçimlerden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimini ele geçiremezlerse İstanbullunun bir daha bu görevi onlara vermeyeceğini bugünden görüyorlar, kestiriyorlar. Onun için sandıkta yenemeyeceklerini bildikleri bu anlayışı, bu süreci başka türlü nasıl alt ederiz, nasıl ortadan kaldırırız bakış açısıyla hareket ediyorlar.
Resim Raife TOPAL

SEÇİMDEN ÖNCE İBB’Yİ ELE GEÇİRME ÇABASI İÇİNDELER

  • İstanbulluların, bizim yönetimimizden ne kadar memnun olduklarını sahada, pazarda onlar da görüyor. Bu gerçeği sokakta görüyorlar. Yaptıkları anketlerde de görüyorlar. Onun için ne yapıp edip yerel seçimlerden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ele geçirme çabası içerisindeler. Açıkçası İBB’yi, beni yasaklı hale getirip meydanı boşaltmak, kendileri çalıp bir nevi kendileri oynama çabası içerisindeler.

KENDİ ŞAHSİ MÜLKLERİ GİBİ GÖRÜYORLAR

  • Tabii bu operasyonu 2023 seçimlerinin öncesine de çekerek kaybedecekleri genel seçimin de sonucunu kendi lehlerine evirme-çevirme çabası içerisindeler. İstanbul’u, büyükşehir belediyesini kendi şahsi mülkleri gibi gördükleri bu şehre ne yazık ki aynı o şekilde davrandıkları için kaybetmeyi kabullenemediler ve kabullenemiyorlar. Karşılarında engel olarak  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi başarısını görüyorlar.

YARGI ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN SİYASET

  • Ama bir şeyi unutuyorlar ve yanılıyorlar. Her ne kadar işin odağına beni otursalar da aslında şu an karşılarına aldıkları bu İstanbul’un 16 milyon insanıdır. Hatta güzel ülkemizin demokrasiye inanmış 85 milyon insanıdır. Milli iradenin gasp edilmesini asla kabullenmeyen vatandaşlarımızdır karşısında olanlar. Yargı üzerinden yürütülen siyaseti bu dizayn girişimlerini asla içine sindiremeyen milletimizdir.

CESARETİNİZ VARSA…

  • Siyasetin mertçe, yiğitçe yapılmasını isteyen milyonlarca insanımız var. O yüzden ben, bu kötü uygulamaları yapanları bir kez daha uyarıyorum; sonucu belli bir yolda yaptığınız bu yanlışlarla, bir çıkmaz sokağa girmek üzeresiniz. Mertlikten, yiğitlikten nasibini almamış bu yöntemleri, derhal bırakmalısınız. Elinizi yargıdan derhal çekin. Yargıyı bağımsız bırakın. Derdinizi sandıkta halledecek kadar cesaretiniz varsa, haysiyetiniz varsa, çıkın bütün cesaretinizle sandıkta mücadelenizi verin; hukuksuz davranışlarla değil.
Resim Raife TOPAL

TEK TEK YÜZÜNE HAYKIRACAĞIZ

Ekrem İmamoğlu 150 günde 150 proje çalışmasını, önümüzdeki cuma günü yapacakları Dudullu-Bostancı metro hattı açılışıyla tamamlayacaklarını açıkladı.

Ardından yeni bir maratonu başlayacaklarını ifade eden İmamoğlu şöyle devam etti:

“Niçin başlıyoruz biliyor musunuz? Anladık ki bu arkadaşların seçimden önce de halkın huzurunda bir şamar yemeleri lazım. O da hizmet şamarı olacak. Göreceksiniz önümüzdeki hafta itibariyle, üretimlerimizi sahada hem temel atmalarla hem açılışlarla İstanbullularla buluşturdukça, bu yaptıkları yanlışlıkları, hukuksuzlukları, adaletsizlikleri onların tek tek yüzüne haykıracağız.”

Millet İttifakı’nın liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Altılı Masa’nın başarısı için en üst seviyede hizmet edecek olan bir şehrin belediye başkanı ve ekip olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

Resim Raife TOPAL

ADIM GİBİ EMİNİM FARK ATACAĞIMIZA

  • Buradan hem İstanbullulara hem de halkımıza haykırmak istiyorum. İstanbul’a göz koyma meselesi tarihi bir meseledir. İstanbul’la oynama meselesi tarihi bir meseledir. 6 Mayıs’ta İstanbul’da seçim iptal olduğunda, ‘Bu Türkiye demokrasisi adına kara lekedir’ demiştim. Adım gibi emindim fark atacağımıza. Ama ona rağmen beni dünyanın en mutsuz insanı yapmıştı. Bugün yaptıkları müdahaleler, çabaları, biz biliyoruz ki, önümüzdeki seçimde cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Türkiye’deki değişim sürecinde 10 milyonlarca fark yemelerine sebep olacak, on milyonlarca. Bunu görüyorum. O bakımdan bizi sakın yıldırmaya kalkmasınlar.
  • Altılı Masa liderleriyle, 150 günde 150 projenin çok kutlu bir finalini yapacağız Dudullu-Bostancı hattında cuma günü. Ama bu hararetli günleri, en üst seviyede dayanışmayla, en üst seviyede kucaklaşmayla halkın, milletin iradesine göz koymak isteyenlere karşı, ‘O gök kubbeyi başınıza yıkarız’ lafının arkasına imza atmaya davet ediyorum. Bugün yaptığımız açılış, tam da bu duruşun, insanına hizmet etme anlayışının açılışıdır, duruşudur. Bu bir yönetim anlayışının başarısıdır. Devletine, milletine layık olma kavramının başarısıdır.

FANİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN

  • Görevi belli olan milletine hizmet etmekle mesul olan, yarın yapabildiği hizmetlerle milletinin huzuruna çıkıp, her yerinde çay, kahve içebileceği, gururla dolaşabileceği devlet insanı olma adabına, erdemine layık olma meselesidir. Biz, bunun temsilcisiyiz. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz, gururla ve keyifle, görevimiz bittiği gün Kasımpaşa’daki kahvehanede de çay kahve içeceğiz, Gaziosmanpaşa’daki kahvehanede de çay kahve içeceğiz. Hiçbir yerde endişemiz olmayacak.

TARİHİ UYARIMI YİNELİYORUM

  • Ama başı öne eğik insanlar, bu millete çektirdikleri ıstıraplarla anılacak. Onun için bu tarihi uyarımı yineliyorum. Kendinize gelin. Bir fani olduğunuz unutmayın. Memlekete hizmet etmenin esas olduğunu unutmayın. Allah, bundan sapanlardan korusun milletimizi. Yine de onlar için dua ediyorum. Allah’ım onlara akıl versin. Allah’ım onlara akıl versin. Allah’ım onlara akıl versin.
Resim Raife TOPAL

“85 MİLYON SİZİ SANDIKTA TOKAT MANYAĞI EDER”

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından CHP’li yöneticiler ve belediye başkanları birlikte kurdele kesti. Bu sırada konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, şunları söyledi:

“Oturduğu koltuğun ciddiyetine yakışmayan açıklamalar yapan, iftiralarla çeşitle içi boş soruşturmalarla milletin iradesini gasp etmeye çalışanlar var. Onlara da buradan diyorum ki: Aklınızdan bile geçirmeyin. Nasıl size 31 Mart’ta, 23 Haziran’da vatandaşımız ders verdiyse, seçmenimiz ders verdiyse, 85 milyon sizi sandıkta tokat manyağı eder.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da “Hizmete yeteneği kalmayanların, hizmet kapasitesi tükenenlerin, millete hizmet edenlere kumpas kurarak, tezgah kurarak kendi geleceklerini uzatma çabası içerisinde oldukları bir dönemden, ibretle geçiyoruz. Ancak biliyoruz ki; milletin gönlünde kaybettikleri iktidarı, kumpas davalarının, dosyalarının talimatlı yargıçların vicdansız kararlarında asla yeniden kuramayacaklar ve inşa edemeyecekler. Ve biliyoruz ki; hizmet kervanı devam edecek” diye konuştu.

Resim Raife TOPAL

“HAZMEDEMEDİLER BÜTÜN MESELE BU”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise şöyle konuştu:

  • Ben, Ekrem Başkan’a iki ay önce dedim ki, ‘Başkan, bu kadar çalışma, millet çatlıyor kıskançlıktan.  Seni bir kaşık suda boğmak istiyorlar.’ Beni dinlemedin. Dedin ki, ‘Olsun ağabey; yanımda partim var, arkamda 16 milyon İstanbullu var. Bana bir şey olmaz’ dedin. Bu çadırın altında hizmet ve haysiyet mücadelesine inanan dava insanları var.
  • Ne mutlu sizlere. Karşıda da başka bir çadır var ki; artık su alan, zor ayakta duran bir çadır var. O çadırın altında da husumet ve hazım siyaseti var. Hazmedemediler; bütün mesele budur. Bu büyük başarıyı, o tarihteki o yenilgiyi hazmedemediler. Öyle anlıyorum ki, kulakları çekildi; anlamadılar. Okkalı bir şamar yediler; anlamadılar. İstanbullu, Ekrem İmamoğlu’nun şahsında, haysiyetini korumasını bilecek muktedirattadır.
  • İstanbullu, böyle onurlu bir 16 milyondan oluşan bu kadim kent haysiyetini, husumet ve hazımsızlara kurban etmeyecektir. İmamoğlu da hizmetlerine devam edecek. Ve bu haysiyet mücadelesinde hepimiz onunla birlikte olacağız.”
Resim Raife TOPAL

19 İSTASYON OLACAK

Kabataş-Mahmutbey hattının toplam uzunluğu 24,5 kilometre. 19 istasyondan oluşan hat, tek yönde 70 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçelerinden geçecek olan hat; Kabataş İstasyonu’nda, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı ile Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’na entegre olacak.

Yenikapı-Mecidiyeköy Hattı’ndan da söz konusu hatta entegrasyon sağlanacak. Karadeniz Mahallesi İstasyonu’ndan Habibler-Edirnekapı-Topkapı Hattı da entegrasyon noktalarından biri. Son entegrasyon ise Mahmutbey İstasyonu’ndan Otogar-Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Metro Hattı ile olacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir