İETT’ye Bedava Binen 2 Milyon Kişi Kimler?

iettye-bedava-binen-2-milyon-kisi-kimler-1

İETT’ye Bedava Binen 2 Milyon Kişi Kimler?

CHP’li Affan Keçeci’den Başkan Kadir Topbaş’a Çok Önemli Bir Soru: İETT ve ÖHO’de Kamu Zararı Oluşturan 2 milyon 56 bin adet kaçak geçiş yapıldığı doğru mu?

iettye-bedava-binen-2-milyon-kisi-kimler-2

İBB Meclis toplantısında yazılı önergesini sözlü okuyan Beşiktaş Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Affan Mahmut Keçeci, Sayıştay Raporunda yer alan İstanbul’da İETT ve Özel Halk Otobüslerinde  usulsüz geçiş yapılarak yararlanma ve kamuoyunu zarara uğratma konusunu Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Keçeci önergesini okuyarak şunları söyledi ve şu soruları sordu: “2015 yılı denetimleri kapsamında İETT deki usulsüzlükleri bir bir ortaya çıkartan Sayıştay Başkanlığı, çeşitli sebeplerle kartları bloke edilen kişilerin, özel halk otobüsleri de dahil almak üzere toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlandığını tespit etti. Uygulamanın kamu zararı doğurduğunu kaydeden Sayıştay denetçisi, incelemesinde, 382 bin 13’ü 2015 yılına ait olmak üzere toplamda 2 milyon 56 bin 608 adet kaçak geçiş olduğunu belirledi. Kaçak geçişlerin kara, deniz ve demiryolu toplu taşımacılığında olduğuna vurgu yapan denetçi, kartları bloke edilen ve kara listeye alınan kişilerin toplu taşımacılık hizmetlerinden istifade etmesine göz yumanların kamuyu zarara uğrattığını öne sürdü” denilmektedir. Böyle bir Sayıştay raporu var mıdır? Var ise, Sayıştay raporunda yer alan konularla ilgili görevliler hakkında inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır?

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2016 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Affan Mahmut Keçeci, Erhan Aslaner, Zeynel Yılmaz, Sabiha Tüzünoğlu, Soydan Alkan ve Ümit Yurdakul’un imzaları ile meclis başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergesi:

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYSİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

 

Konu: Toplu taşıma araçlarından usulsüz yararlanma

 

Basında yer alan haberlere göre özetle; “2015 yılı denetimleri kapsamında İETT deki usulsüzlükleri bir bir ortaya çıkartan Sayıştay Başkanlığı, çeşitli sebeplerle kartları bloke edilen kişilerin, özel halk otobüsleri de dahil almak üzere toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlandığını tespit etti. Uygulamanın kamu zararı doğurduğunu kaydeden Sayıştay denetçisi, incelemesinde, 382 bin 13’ü 2015 yılına ait olmak üzere toplamda 2 milyon 56 bin 608 adet kaçak geçiş olduğunu belirledi. Kaçak geçişlerin kara, deniz ve demiryolu toplu taşımacılığında olduğuna vurgu yapan denetçi, kartları bloke edilen ve kara listeye alınan kişilerin toplu taşımacılık hizmetlerinden istifade etmesine göz yumanların kamuyu zarara uğrattığını öne sürdü” denilmektedir.

 

 

 

Bu bağlamda aşağıdaki soruları sorma gereği doğmuştur;

 

1- Böyle bir Sayıştay raporu var mıdır?

 

2- Var ise, Sayıştay raporunda yer alan konularla ilgili olarak, görevliler hakkında inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır?

 

Önergemizin yazılı olarak cevaplandırılması için başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir