İBB’de on dört ilçenin bütçeleri oy birliğiyle kabul edildi

İBB’de on dört ilçenin bütçeleri oy birliğiyle kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyes Kasım ayı toplantısının ikincisi gerçekleşti. Toplantıda Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinin 2021 mali yılı bütçeleri oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantılarının ikinci birleşiminde ilçe belediyelerinin bütçeleri de gündem maddesi olarak meclise sunuldu. 14 ilçenin 2021 mali yılı bütçe görüşmeleri oylamaya sunulmadan önce AK Parti Gurup Başkanı Tevfik Göksu, söz alarak İstanbul’da bulunan 25 AK Partili belediyeden dört tanesinin ilçe meclisinde CHP’li meclis üyelerinin bütçeye ‘Hayır’ oyu verdiklerini belirterek, ‘ Malum meclis çoğunluğu AK Parti Gurubundadır. Peki şimdi biz İBB’ye gelen 14 CHP’li belediyenin bütçelerine ‘Hayır’ oyu versek ne olur? Ancak her fırsatta bizi siyaset ve partizanlık yapmakla suçlayanlar bilsinler biz ‘Hayır’ demeyecek tüm ilçelerimizin bütçelerine ‘Evet’ oyu vereceğiz’ dedi.

Bunun üzerine söz alan CHP Gurup Başkanı Doğan Subaşı ise, gerçekte bütçeler ‘Hayır’ oyu vermenin yasal bir dayanağı olmadığını belirterek, ‘Biz de biliyoruz ki bazı CHP’li belediyelerin olduğu yerde AK Partili meclis üyeleri ilçe bütçelerine ‘Hayır’ dediler. Aslında bütçelere ‘Hayır’ denilecek bir seçenek yoktur. Bütçelere ya çekimser oy kullanırsınız ya da oy kullanmazsınız. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerin kendi dinamiklerine göre verdikleri kararlara karışamayız. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokratik işleyişi gereği böyledir. Meclisimizde ilçe belediyeleri tarafından hazırlanan bütçelere ‘Evet’ oyu verilir ve oy birliğiyle geçer. Bu taammüden böyledir’ dedi.

Bütçelerin meclise sunulmasının ardından ilçe belediye başkanları ve belediye başkan yardımcıları bütçelerinin ilçelerine ve İstanbul’a hayırlı olması temennisinde bulundular.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir