HDP Eş Genel Başkanı Temelli: İttifak dedikleri pazarlıktır

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: İttifak dedikleri pazarlıktır

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Meclis Grup Toplantısı’nda AKP ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapmayacakları açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“İttifak dedikleri pazarlıktır, böyle söyledik. Halktan kopuk, o kulislerde yaptığınız pazarlıklarla varacağınız nokta budur.” diyen Temelli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Pazarlıklarla bu halkın sorunlarına çözüm üretemezsiniz. Halkın sorunlarına çözüm bulmak için halkın içinde olacaksınız, halkla omuz omuza olacaksınız. O zaman Türkiye’ye barış da gelir, demokrasi de gelir. Türkiye’ye barış da gelecek, demokrasi de gelecek, HDP ile gelecek.

‘AND OKUNMAYINCA ÇOCUKLARIN TÜRK OLMASINDA ZAFİYET Mİ YAŞANDI?’

“Öğrenci andı önümüze yeniden geldi. Kimsenin sorduğu yok. Şimdi Türkiye’de çocuklarımız and okumuyor diye Türk olmalarında bir zafiyet mi ortaya çıktı. Fakat bu and meselesi niye ortaya çıktı? Bu ülkete milliyetçilik üzerinden siyaset yapmanın bir tezahürüdür. Öğrenciler sabah okulda and içmesin, süt içsin. Çünkü bu ülkede çocuk yoksulluğu var.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

“Şimdi çıkmış Cumhurbaşkanı Cemal Kaşıkçı olayını anlatıyor. 2 Ekim’de herkes biliyordu ne olduğunu. Bu diplomaside gediğiniz durumu size gösteriyor. Kaşıkçı Türkiye’de öldürülüyorsa, neden Türkiye’de öldürüldüğü sorusunun cevabını vereceksiniz. Bu sorunun yanıtı Fırat’ın doğusundadır.

MÜZAKERE ÇAĞRISI

“Savaş tam tamları iktidarın ömrü uzasın diye gündemden düşmüyor. Bunun propagandasını yapanlar evlatlarımızı elimizden alıyor. İktidarın bu savaşında tüm ailelerin yan yana gelmesinin artık kaçınılmaz olduğuna inanıyorum. Artık tüm anneleri yitirdiğimiz evlatlarımızın anısına sahip çıkmaya çağırıyorum. Bunun yolu iktidara karşı barış mücadelesinden geçiyor.

“Bugün barış tecrit altında. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit bitmeden barış konusunda adım atmak mümkün değil. Şimdi bir kez daha dile getiriyoruz. Gelin masaya oturalım. Muhatabı bellidir. Başka muhataplar arayarak bu sorunu çözemezsiniz. Gelin bu tecrite son verin.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir