Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, bu sabah Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, eşi Sultan Gökçek’in vedasının ardından memleketi Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, ölüm orucunun 323’üncü gününde ara verdikten iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in bu sabah dün gece getirildiği Reşadiye Mezarlığı morgundan ailesi ve yakınları tarafından alındı. Ailesi Gökçek’in cenazesini Halep Mezarlığı’na götürdü.

‘TÜRKÜLER SUSMAZ’

Mezarlık içerisinde ve dışında çok sayıda zırhlı araç, çevik kuvvet ve özel harekat polisleri bekletildi. Mezarlığa Gökçek’in cezaevinde tutulan eşi Sultan Gökçek de jandarma eşliğinde getirildi. Sultan Gökçek, eşinin yüzünü açıp baktı ve veda etti. Ardından dini vecibeleri yerine getirilerek cenaze defnedildi. Defin sırasında “İbrahim Gökçek Ölümsüzdür”, “Grup Yorum haklı susturulamaz”, “Türküler susmaz halaylar durmaz” sloganları atıldı.

Gökçek’in defni sırasında mezarlığa kimse yaklaştırılmazken, defin işlemi sona ermesi ardından ailesi ve yakınlarının mezarına karanfil bırakılmasına izin verildi. Sultan Gökçek de eşinin mezarına karanfil bıraktı.

Defin ardından konuşma yapmak isteyen Gökçek’in arkadaşlarına da izin verilmedi. Son olarak Grup Yorum’un “Bize Ölüm Yok” türküsünü söylemek isteyenleri de polis engelleyerek, mezarlıktan uzaklaştırmaya çalışılmasına “Grup Yorum Susturulamaz” sloganlarıyla yanıt verildi.

BU KİN NEDEN?

Mezar başında tepki gösteren Gökçek’in yakını “Bir anneye dün iftarını açtırmadınız. Cenazeye saygınız yok yeter, bir sürü polis yığdınız. Bir anneye iftarını açtırmadan İstanbul’dan Kayseri’ye kadar evladının peşinden koşturdunuz, çocuğunun peşinden koşmak zorunda kaldı. Yazık değil mi ne istiyorsunuz. Bu kin neden? Ne oldu, ne var? Gömeceğiz, gideceğiz” diye tepki gösterdi.

Gökçek’in avukatı Ayşegül Çağatay da “Cezaevi’nde getirilen Sultan’ın bazen elinin açık kalmasına izin verdiler. Bazen kelepçelediler. Son vedasını yaparken kelepçelemediler, karanfil bırakmasına izin verildi. Mezar başında şarkı söylemek isteyenlere saldırdılar. İbrahim başında söylenmek isteyen şarkı yarım kaldı. Herkesi apar topar araçlara tıkıp, yola çıkarmak zorunda kaldılar. Açlık grevi gazisi Kemal Gün’ün kollarını bükerek, sürükleyerek aracına götürüldü” diye konuştu.

Çağatay, Sultan Gökçek’in aile evine getirildiğini ne zaman cezaevine götürüleceğine dair de bilgi verilmediğini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum’un 7 üyesi, 2016’da İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen bir polis operasyonu sırasında ‘polise mukavemet ve hakaret etmek’ ve ‘terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanmıştı. Grubun 5 üyesi cezaevinden yaptıkları açıklamayla açlık grevine başladıklarını duyurmuştu. Helin Bölek ile İbrahim Gökçek açlık grevlerini ölüm orucuna çevirerek devam ettirmeye başlamıştı. Gökçek, 24 Şubat 2020 tarihinde Adli Tıp Kurumu’nun verdiği “Cezaevinde kalamaz” raporu üzerine cezaevinden tahliye olmuştu.

İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in talepleri şu şekildeydi:

►Konser yasaklarının son bulması.

►Grup üyelerine yönelik davaların düşürülmesi.

►İçişleri Bakanlığı’nın haklarında çıkardığı yakalama kararlarını kaldırması.

►Faaliyetlerini yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir