Grup Yorum Bakırköy’de dev konser verdi

Example HTML page

Grup Yorum tarafından Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlenen “Bağımsız Türkiye” konserine gelenler, söylenen şarkılara eşlik edip müzikle coştu.

Grup Yorum’un bu yıl 3. düzenlediği “Bağımsız Türkiye Konseri” için sabah saatlerinden onbinlerce kişi İstanbul ve çevre illerden Bakırköy Halk Pazarı Meydanı’na akın etti. “NATO’nun askeri, ezilen halkların katili olmayacağız”,“Emperyalizme direnen Suriye halkının yanındayız”, “Kanser Hastası Mete Diş serbest bırakılsın” yazılı pankartların açıldığı konser alanında “Faşizme karşı omuz omuza”, “Türküler susmaz halaylar sürer”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş” sloganları atıldı

Konsere CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Melda Onur ve Sezgin Tanrıkulu’nun yanı sıra “4.Eyüp Baş Uluslararası Emperyalist Saldırganlığa Karşı Halkların Birliği Sempozyumu”na katılmak üzere Türkiye’de bulunan İran, İtalya, Senegal, Suriye, Almanya, ve Hindistan’dan emperyalizme karşı mücadele eden çok sayıda aktivist katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan ölüm orucunda yaşamını yitiren Canan ve Zehra Kulaksız’ın babası Ahmet Kulaksız, “AKP faşizmi ve emperyalizm tüm tüm gücüyle saldırıyor. Birlik olursak bu emperyalist saldırıdan hep birlikte kurtuluruz. Burada bir kez daha tarihe not düşüyoruz. Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak” dedi. Kulaksız’ın konuşmasının ardından devrim ve sosyalizm yolunda düşenler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından sahneye Grup Yorum ve halk oyunları ekibi çıktı.

Sahnede Grup Yorum’un ev hapsine çarptırılan solistleri Selma Altın ve Dilan Balcı da hazır bulundu. Selma Altın,yaptığı konuşmada Grup Yorum ve devrimcilerin bağımsız Türkiye için bedel ödediğini belirterek, “Çok bedeller ödedik, gözaltına alındık. Bağımsız bir ülke istediğimiz içindir bu bedeller. Analarımızın gözyaşı bağımsız bir ülke istedikleri için ölenleredir. Bu vatan bizim. Ne AKP, ne başka iktidarlar bizim topraklarımızı ve geleceğimizi satamaz. Sanatçılarını ve aydınlarını susturan AKP’ye boyun eğmeyeceğiz. Emek sömürüsü üzerine kurulu düzeni yıkarak eşit, bağımsız ve sosyalist bir ülke kurana kadar mücadele edeceğiz” dedi. Solist Eren Olcay da “Emperyalizm ve işbirlikçileri de bu ülkeden gidene kadar mücedelimiz sürecek. Halk ve vatan sevgimiz sınandı ama değişen bir şey olmadı” diye konuştu.

Konserde Bakrköy Cezaevi’nden gönderilen mektupta okundu. Genco Erkal’ın şiirleri ile renk kattığı konserde Niyazi Koyuncu, Suavi, Cahit Berkay, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erdal Bayrakoğlu’nun da aralarında bulunduğu 40’a yakın sanatçı sahne aldı. Konserde on binlerce kişi “Cemo”, “Gazi Marşı”, “Madencinin türküsü” gibi çok sayıda parçaya eşlik ederken, hep birlikte halay çektiler.

Hukuksuzluğa karşı burayız

Konsere destek için gelen CHP milletvekili Süleyman Çelebi, “Hukuksuzluğa karşı, adaletsizliğe karşı yaşanan hak gasplarına karşı buradayız.Adalet isteyen, hukuk isteyen herkesin yanında yer almak gibi bir görevimiz var. Bu ülkenin baskı altında tutulan, mağdur edilen haksızlığı ve zulme karşı direncin simgesilerinden biri de Grup Yorum’dur. Onların direnişinin yanındayız” dedi. Sezgin Tanrıkulu da “Grup Yorum üyeleri ‘terörist’ olarak gösterilse de burada onbinlerce kişinn olması iktidarı baskılarına verilen en iyi cevaptır. Bu mesajı çok iyi okumak gerekiyor” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir