Gençler, CHP Hata yapmaz ise 2019-31 Mart Seçimlerinde Yerelde İktidar Değişimi Mümkün Diyor.

Example HTML page

Nerede Kalmıştık…


Ramazan Yiğit

Gençler, CHP Hata aypmaz ise 2019-31 Mart Seçimlerinde Yerelde İktidar Değişimi Mümkün Diyor.

Bazen hayata tesadüfler yön verir derlerdi büyüklerimiz sanırım ben de 01.Kasım akşamı böylesi bir durumun için de buldum kendimi. Hayat sizi nereye savurur ise savursun siz güçlü ve attığınız adım ne kadar yerin de olursa olsun fırtına sonrası kasırga bile sizin ayaklarınız üstünde durmanıza engel olamıyor rüzgara karşı koşuyor olsanız bile yolunuzdaki engelleri bir bir aşıyorsunuz.

İşte bunu bizlere hayatın pratiği içinde ki yaşam öğretiyor.

Yaşları 23 ile 26 arasında olan Ülkemizin saygın üniversitelerine eğitim alan ve almakta olan 17 genç ile karşılaştım önlerin de not defterleri hararetle 2019-31 Mart seçimlerini tartışıyorlardı. Biraz kulak misafiri oldum.
Ben de Eyüpsultan ilçesinde bulunan Osmanlı parkta Esbaş’a ait olan Osmanlı park kafede ‘’06 Kasım 2018 de Nerede Kalmıştık köşemde yayına sunacağım yazı dizim olan 2019-31 Mart seçimlerine giderken seçmen haraketliliği ve Siyasi Partiler arasındaki ittifak çalışmaları ve aday analizleri yazıma çalışmaktaydım.’’

Bu ortam benim için oldukça önemli idi bir yandan genç bir seçmen kitlesi olması aynı zamanda eğitimli ne yaptığının farkında olan bilinçli bir kitle olması benim için çok önemli idi.

Bu güzel gençler her düşünceden oluşan bir kitleyide kapsıyor olması ayrı bir önem taşıyordu.

Tartışma AKP-MHP ittifakı ve CHP’nin tabanda ittifak tartışması üzerine yoğunlaşmış idi ve hangi oluşum kimle seçimleri galip bitirecek noktasın da ilerliyordu. Bu 17 genç’in çalışma alanı Eyüpsultan’dı ve çok daha ilgimi çekmişti İsimler tartışılıyordu ki muhteşem bir noktadaydı tartışma İstanbul özelinde CHP’de Muharrem İnce öne çıkarken AKP’de Numan Kurtuluş ismi gündemdeydi.

Eyüpsultan özelinde ise AKP’de Seçkin Turan yer alırken CHP’Saim Diken isimleri ön pilana çıkıyordu.
İşte Tam da Bu noktada devreye girdim ve kendimi tanıttım gazeteci olduğumu söyledim Haber Etkin gazetesinin sahibi ve Genel yayın müdürü olduğumu söyledim. Kendilerine bana ayırıcakları zamanlarının olup olmadığını sordum 20 dakikalarını bana ayırabilecklerini söylediler.

Bu beni oldukça mutlu etmişti …

Söze ilk olarak Rabia başladı,muafakazar bir düşünceye sahip bir geç kızımız

Rabia’nın söylediğini oldukça önemsedim AKP’ye daha önce oy vermiş cidi bir seçmen kitlesin de AKP’den kaçış olduğu ve henüz kendilerini konumlayacak bir siyasi parti bulamadıklarını ancak isim üzerinde neredeyse hem fikir olduklarını söylüyordu. Muhalefet açısından baktığımız da İstanbulda Büyükşehir Belediye Başkanlığın da Muharrem İnce, Eyüpsultan da Saim Diken isimlerinde büyük bir kısmını hemfikir olduğu söyledi.

Tam da burada Söze Eylem isminde ki geç kızımız giriş yaptı Eylem düşünce olarak sosyalist bir düşünceye sahip.

Söylediği şey netti CHP 2019-31 Mart seçimlerini alacak fakat cesaretli adımlar atamıyor.
Aday belirlerken merkeziyetçi bir anlayışa kendisini mahkum ettiğini bu da CHP’sinin giderek AKP’lileşmeye ittiğini kendi seçmen tabanında ciddi kırılmalara sebebiyet verdiğini yapmış oldukları çalışmalarında ortaya çıktığını bu gerçeği CHP yöneticilerinin göremediğini görenlere de kulak tıkadığını söylüyordu.

Bu noktada sözü Kemal aldı Kemal düşünsel olarak liberal bir düşünceye sahip

Genç bir üniversiteli gencimiz Kemal’in söylediği sözlerin önemi oldukça büyük.

Liberal sağın 2000’li yıllarda çöküşü neticesin de 2002 yılında ortaya çıkan AKP’nin liberal söylemleri ile AKP’de kendini bulduğunu ,2011 yıllarında başlayan AKP içinde ki liberal seçmen huzursuzluluğu kendini ifade edebilecek bir alan bulamadığını CHP’sinde kısmen açılım çekim merkezi oluşturamadığını söylerken İYİ PARTİ hareketinin de bu boşluğu dolduramadığını ifade ediyordu. CHP’nin Kentli seçmene vereceği mesajın bu anlamda AKP’den kaçan yada kaçmaya hazır olan seçmen kitlesinin çekim merkezi olabileceğini söyledi.

Söze giren Hasan isimli gencimiz de söyleminde oldukça önemli noktalara işaret etti.

Hasan isimli gencimiz Sosyaldemokrak düşünceye sahip, CHP’sinin yönetimsel olarak AKP’ye benzezmesi merkezi yönetim anlayışının kendisinin gelişmesin de önemli bir engel teşkil ettiğini söyledi.

Gerek Sosyaldemokrat seçmen tabanı, gerek Liberal seçmen tabanı,gerekse sosyalist seçmen tabanının birleştiği ortak noktanın demokrasi olduğunu CHP’deki yönetimsel olarak AKP’ye benzezmesi bu üç önemli olgunun CHP’de bir araya gelmesinin önündeki önemli engellerden birisinin olduğunu CHP’in iktidar olamsını engellediğini söylüyor ki doğru bir tespit bu.
Söze giren Selma ise tam bu noktada söylediği şey Hasan söylediği şeyleri 24 Haziranda kısa bir sürede de olsa büyük bir cesaretle Muharrem İncenin dile getirdiğini bu çıkış noktasının da Muharrem İnce’yi Partisinin CHP’nin 8 puan önüne geçirdiğini söylüyor.

İşte bu nedenle de AKP’den kaçan liberal seçmen kitlesinde gözlemlediğimiz konumlanma Muharrem İnce üzerin de yoğunlaşıyor diyor.

CHP aday belirlerken toplum katmanlarını dikkate alan demokratik bir yöntem üzerinde çalışmasını yoğunlaştırması halinde özellikle İstanbul da ve büyük kentlerde 2019-31 Mart seçimlerin de zaferle çıkacaktır diyor.
Ve bu güzel sohbet bana ayrılan sürenin dolması ile son buluyor.

Gençlerle sözleştik ileri ki zaman da daha farklı değerlendirme yapmak için bir araya geleceğiz.
Gençlerin yapmış olduğu çalışmada öne çıkan toplum katmanlarının ve seçmen haraketliliğinin düşünceleri bu yönde.

Umarım CHP yöneticileri de bu çığlığa kulak verir ve gereğini yapar.

‘’Ne demişler atalarımız iş bilenin kılıç kuşananın’’

‘’Kendi düşen ağlamaz’’

06 Kasım da 2019-31 Mart seçimlerine giderken seçmen haraketliği ve yerel özelinde aday analizleri yazımda buluşmak dileği ile .

Hoşca kalın. Sevgilerimle…

Ramazan Yiğit

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir