Eyüpsultan Belediyesi 2020 bütçesi oy çokluğuyla geçti

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim 1 toplantı dönemi 3 ve 4 Bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclis Başkanı Mehmet Er Başkanlığın da yapıldı.

Mehmet Er Başkanlığın da toplanan Eyüpsultan Belediye Meclisi aşağıdaki gündem maddelerini görüştü.

Gündem;

Gündem maddeleri ayrı ayrı görüşüldü;

� CANLI: 2019 yılı Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısının 3. Birleşimi | 2019-2024 Stratejik Planı görüşülüyor.

? CANLI: 2019 yılı Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısının 3. Birleşimi | 2020-2024 Stratejik Planı görüşülüyor.

Eyüpsultan Belediyesi paylaştı: 22 Ekim 2019 Salı

� CANLI: 2019 yılı Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısının 4. Birleşimi | 2020 Bütçesi görüşülüyor.

? CANLI: 2019 yılı Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısının 4. Birleşimi | 2020 Bütçesi görüşülüyor.

Eyüpsultan Belediyesi paylaştı: 23 Ekim 2019 Çarşamba

Gündem maddeleri üzerine söz alarak Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve AK-PARTİ Meclis Grup Başkanı Ömer Faruk Kalaycı, AK-Parti Meclis Üyesi Cengiz Çup,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar,Filiz Gökçe,Nilgün Esentepe ,İYİ PARTİ Meclis Üyesi Nail Balkan söz alarak maddeler ve bütçe hakkında ki düşüncelerini ifade ettiler.

”Eyüpsultan Belediyesi 2020 Tahmini Bütçesi Oy Çokluğuyla Geçti”

Görüşülen gündem maddeleri 2020-2024 Stratejik Pilan,2020 Performans Proğramı AK-PARTİ,CHP,İYİ PARTİ, MHP Oyları ile oy birliğiyle geçerken, Eyüpsultan Belediyesi 2020 tahmini bütçesi AK-PARTİ ve MHP evet oyu kullanırken,CHP ve İyi Parti Meclis gurupları hayır oyu kullandı. Eyüpsultan Belediyesi 2020 tahmini bütçesi oy çokluğuyla geçmiş oldu.

Bütçe geneli üzerine CHP Grubunun görüşünü yapmış olduğu konuşmayla CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar dile getirdi.

Zülfü Çakar yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 Sayın Başkan değerli Meclis üyeleri hepinizi şahsım ve CHP grubu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum . Eyüpsultan Belediyesinin 5 yıllık planlamasının  yapıldığı stratejik plan performans planı ve 2020 bütçesini değerlendirip görüşmek üzere toplanmış bulunmaktayız yapılan çalışmalara katkı sunan emeği geçen her kese öncelikle teşekkür ediyorum. Belediyemiz ve Eyüpultan’da yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.

         Öncelikle hazırlanan stratejik plan çalışmaları yapılırken mutlaka Belediye başkanımız , Başkan yardımcılarımız yönetim kadememiz değerli müdürlerimiz akademisyenlerimiz ve çeşitli birimlerde görev yapan çalışanlarımız bu çalışmalara katkı sunarak emek vermişlerdir emeklerine saygı duyuyoruz ve teşekkür ediyoruz dedi.

Zülfü Çakar sözlerine şu ifadelerle devam etti;

”KATILIMCI YEREL YÖNETİM ALAYIŞINI HAKİM KILMALIYIZ”

Gönül isterdi ki Stratejik plan tasarlanırken çağdaş katılımcı ve paylaşımcı belediyeciliğin gereği olarak toplumun diğer paydaşlarının’da düşüncelerinin ve fikirlerinin alınması daha doğru olurdu diye düşünüyoruz.

         İlçemizde faliyet gösteren siyasi partilerin meclis grupları , halkımızın dertlerini ve sıkıntılarının ilk çözümü için baş vurdukları değerli muhtarlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri eğitimcilerimizin değerli fikir ve görüşleri de alınarak çoğul katılımcı bir anlayışla hazırlanması toplumun birlik ve beraberliği açısından da daha güzel bir görüntü yaratırdı diye düşünüyorum.

         Biz CHP meclis grubu olarak AK parti meclis grup başkan vekili sayın Ömer Faruk Kalaycı’ya bu konudaki düşüncemizi ve iyi niyetimizi belirterek hazırlanan taslak netleşip basım aşamasına gelmeden CHP olarak değerlendirip inceleyerek katkı sunmaya hazır olduğumuzu çalışmalara MHP ve İYİ partinin de dahil edilerek bir bütünlük oluşturup hazırlanılmasının daha doğru olacağını bildirdik. Biz CHP grubu olarak çalışmalara destek olmaya katkı sunmaya hazırdık fakat maalesef bu konuda her hangi bir geri dönüş alamadık.

”KENT KONSEYİ ACİL OLARAK KURULMALI”

         Daha önceleri meclis görüşmelerimizde ve sohbetlerimizde defaten dile getirmiş olduğumuz ve Başarılı olan belediyelerde hayata geçirilmiş olan kent konseylerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır ve Eyüp sultanda eksikliği hissedilmiştir. Toplumun bütün katmanlarının dahil edilerek temsil edildiği aktif olarak kullanıldığında katılımcı paylaşımcı şeffaf belediyecilik anlayışına katkı sunacağından hiç kuşku duymuyorum inanıyorum ki  etkin bir kent konseyimiz olsaydı eski Belediye başkanlığı binamız bir vakıf ve cemiyete yok pahasına 25 yıllığına peşkeş çekilmiş olmayacaktı.

         Yürekten inanıyorum ki bu salonda bulunan her kes yüreğini kanatan vicdanını sızlatan  bu durumdan ciddi üzüntü ve rahatsızlık duyuyordur. Umarım ve dilerim ki Eyüpsultanda bir daha bu tür olaylar yaşanmayacaktır.

”VERİLEN SÖZLER TUTULMALI,TAPU ve MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR”

         Sayın Başkan değerli Meclis üyeleri stratejik plan incelendiğinde 25 yılı aşkın süredir Ak parti tarafından yönetilen Eyüpsultan belediyesinde bazı sorunlar çözülmeden bu günlere kadar gelinmiş sorunlar kronik hale gelmiştir. Başta  Akşemsettin – Karadolap – Çırçır – Alibeyköy – Sakarya ve Nişanca mahalleleri olmak üzere Eyüpsultan’ın bir çok Mahallesinde her dönem çözüm noktasında söz verilmesine rağmen Tapu imar ve mülkiyet sorunları devam etmektedir saydığımız bu bölgelerde en kısa zamanda İBB ile birlikte çalışma gerçekleştirilerek vatandaşlarımız mağdur edilmeden yerinde dönüşümle çözüm bulunarak sonlandırılacağını ümit ediyorum.

         Gerek İBB sayın Ekrem imamoğlu’nun gerekse Eyüpsultan belediye başkanımız Deniz köken’in çözüm noktasında kararlı ve samimi olduğunu gözlemliyoruz inşallah düşünceleri hayata geçer ve vatandaşlarımızın da rahat bir nefes alması sağlanır.

”TRAFİK EYÜPSULTAN İLÇEMİZİN BAŞLICA SORUNLARINDAN BİRİ”

         İlçemizde en büyük sorunlardan biride trafik ve oto park sorunudur. Günün belli saatlerinde çekilmez bir hal alarak insanı hayatından bezdiren bu sorun diğer ilçelerde olduğu gibi Eyüpsultan ilçemizde de büyük sıkıntılar yaratmaktadır bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapılması gerekmektedir bunun en büyük nedenlerinden biriside otopark sorunudur caddelere sağlı sollu park eden araçlar yüzünden oluşan bu sıkışıklıktan dolayı trafik akışı yavaşlamaktadır oto park sorunu çözülmeden trafik keşmekeşliğinden kurtulmak mümkün görülmemektedir. Bazı cadde ve kavşaklarda devam eden çalışmalar ile birlikte trafikte bir akışkanlığın sağlanmaya çalışıldığı görülmektedir bu çalışmaların geliştirilerek Eyüpsultan’ın geneline yayılması gerekmektedir.

”KADINLARIMIZIN SOSYAL HAYATA ve ÜRETİME KATILMALARINI SAĞLAMALIYIZ”

         İlçemizde eksikliği hissedilen konulardan biriside kreş ve yurt sayılarımızın azlığıdır çalışan ve ev hanımlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak kendilerine daha fazla vakit ayırarak sosyalleşebileceği alanların çoğaltılması gerekmektedir. 5 yıllık görev süreci içerisinde önce 2-3 yakın mahalleye 1 kreş 5 yıl sonunda da her mahalleye 1 kreş planlanarak hayata geçirilmelidir. Bu kreşlerden çalışan hanımların faydalandığı gibi  toplumun en ağır işçilerinden olan ev hanımlarımızda buralardan haftanın belli günlerinde çocuğunu bırakarak kendilerine zaman ayıracak sosyalleşecek fırsatlar yaratmalıyız kadın lokallerinin açılarak yaygınlaştırılması buralarda kadınlarımızın sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasını sağlamak gerektiğini düşünüyorum bilmeliyiz ki   mutlu anneler mutlu evlatlar yetiştirerek mutlu bir toplum oluşmasına neden olurlar. Kadın kooperatifleri ve lokalleri planlama içerisine alınmalı kooperatiflerin kurulmasına  belediyemiz teşvik ve öncülük etmelidir. Ev hanımlarımız üretime teşvik edilerek üretikleri ürünlerin pazarlanabileceği alanlar hazırlanarak ekonomiye katkıda bulunmaları sağlanmalıdır.

”ÖĞRENCİ YURTLARI ÖNCELİĞİMİZ OLMALI”

         Belediyelerimizin el atmasını istediğim konulardan biriside öğrenci yurtlarıdır. Gözümüzden dahi sakındığımız evlatlarımız kalacak yer sıkıntılarından dolayı tarikat ve cemaat yurtlarında kalmaya mecbur hale gelmektedirler. Geçtiğimiz dönemde bunun acısını toplum olarak yaşadık eğitimli olarak ülke gelişimine katkı sağlamaya çalışan evlatlarımız FETO gibi art niyetli kötü maksatlı terör yuvalarına mecbur edilmiş akılları çelinerek ülkemiz demokrasisine darbe vurulmaya çalışılmıştır.  Genç nesilimizi koruyarak bunun gibi tuzaklara ve şer odaklarına teslim edilmemesi için devletimizin ve belediyelerimizinde bu konuya el atması gerekmektedir özellikle ve öncelikle kız öğrencilerimizin barınımını sağlayacak yurtların yapılması eyüpsultanında bunları yapan belediyelerden birisi olarak öncülük gerekmektedir.

”YAŞLILARIMIZA DEĞER VERMELİYİZ”

         Düşünmemiz gereken bir kesimde yaşlılarımız ve emeklilerimiz yıllarını evlerine ailelerine evlatlarına adamış çalışma hayatlarını tamamlamış büyüklerimizin adeta hayata tekrar tutunarak zaman geçirebilecekleri eğlenebilecekleri sosyalleşerek dinlenebilecekleri alanların ve lokallerin açılması ve sayılarının çoğaltılması gerekmektedir. Açılan bu yerlerde sanatsal kültürel faliyetler de bulunmalarını sağlamak en büyük görevimizdir. Onların yüzlerindeki en ufak bir tebessüm dahi suya atılan taş misali dalga dalga yayılacaktır.

”MADDE BAĞIMLILIĞIYLA DAHA ETKİN MÜCADELE ETMELİYİZ”

         Toplumda uyuşturucu ve alkollü madde tüketimi çok küçük yaşlara ilk okul çağlarına kadar inmiştir. Çocuklarımızı bu illetlerden kurtarmanın ve uzak tutmanın yollarından biriside kültür , spor ve sanat çalışmalarıdır çocuklarımıza bu alanları açarak kendilerini bu dallardan biriyle meşgul olmasının sağlanması bizim asli görevlerimizden biridir. Spor ve kültür alanlarımız yetersiz kalmaktadır yeni spor ve kültür alanları inşa ederek bu kültürün yaygınlaşması sağlanmalıdır. Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk “ sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diyerek sporu işaret etmiştir. Geçtiğimiz Belediye yönetimimiz tarafından kendi spor kulüplerimiz antrenman ve maç yapacak saha sıkıntısı çekerken başka ilçe takımlarına saha ve tesis tahsisi yaparak kendi kulüplerimizi mağdur etmişlerdir bu tesislerden ilçe takımlarımızın da faydalanması sağlanmalıdır.

         Geçtiğimiz günlerde Mudurnu’da yapılan iştişare toplantısında Sayın Deniz köken’in söylemiş olduğu spor toto genel müdürlüğü ile reklam anlaşması karşılığı Eyüp sultana 2 adet olimpik yüzme havuzu kazandıracak olması memnuniyet vericidir bu konuda kendisine teşekkür ediyor ve bu tür çalışmaların devamını diliyoruz.

”YENİ EĞİTİM ALANLARI PLANLANMALI”

         Ülkemiz genelinde genç bir nüfus çoğunluğu vardır nüfus artışı ve yoğun göçlerden dolayı okullarımızın kapasiteleri dolmuş sınıflar kapasitelerinin çok üstünde kalabalık bir öğrenci gurubu ile eğitim yapmak zorunda kalmaktadırlar. Yeni okullar ve eğitim yuvalarına ihtiyaç duyulmaktadır. İmarı tamamlanmamış mahallelerimizde ve kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde nüfus artışı da göz önüne alınarak gelecekte sıkıntı yaşamayacak şekilde okul planlamaları yapılması gerekmektedir.

”TARIM ALANLARIMIZI YETERLİ DERECEDE KORUYAMIYORUZ ve GELİŞTİREMİYORUZ”

         Eyüpsultan ilçesi diğer ilçelere nazaran daha fazla tarım ve hayvancılığa müsait alanlara sahip bir ilçe konumundadır. Köylerimiz ve bu alanlarımız ilçemiz için bir avantaj teşkil etmesine rağmen geçtiğimiz dönemlerde doğru kullanılmamış tarım ve hayvancılık bu bölgelerimizde gözle görülür biçimde gerilemiştir. Ormanlık ve tarıma elverişli alanlarımızın bir bölümüne yeni hava alanı ve ulaşım yolları yapılmış bir bölümüde imar rantına kurban edilmiştir. Köylerimizin yoğun bulunduğu bu alanların imara açılması engellenmeli köylülerimiz teşvik edilerek tarım ve hayvancılık geliştirilmeli organik tarım desteklenmeli seracılık geliştirilmeli süt ve süt ürünleri imalatını arttırıcı çalışmalar yapılmaları ve bu ürünlerin pazarlanmasında belediyemiz öncülük yapmalıdır. Köylü kooperatifleri oluşturmalı ve bu kooperatiflerin ürünlerini satabilecekleri alanları köylü marketlerini açarak hem köylülerimizin ekonomisini yükseltmeli hem de halkımıza sağlıklı ve doğal ürün almaları sağlanmış olur.

EYÜPSULTAN İLÇEMİZ TURİZİMDEN YETERLİ GELİR ALAMAMAKTADIR”

         Eyüpsultan ilçesi olarak tarihte Altın boynuz olarak adlandırılan haliçe ve Karadeniz sahiline sınırı olan bir ilçeyiz fakat bu alanlarımızı yeterli bir biçimde kullanamamaktayız maalesef tramvay hattımız sahil şeridimizi işgal ederek Eyüplü vatandaşlarımızın haliç ile bağlantısını kesmiştir. Kalan kısıtlı alanı daha verimli kullanabilmek için çalışmalar yapmalıyız  Karadeniz sahilimiz ve haliçte su sporlarına özgü çalışmalar yapılmalı buralarda geleneksel yerel ve ulusal yarışmalar tertip edilmeli ve ilçemize ciddi bir turizm geliri sağlanmalıdır.

         Turizm demişken İslam aleminin Mekke ve kudüs’ten sonra 3. Kutsal yeri olarak tanımlanan içerisinde sahabeyi kiram Hz. Eyüp el ensari’nin türbesinin ve piyer loti tepesinin bulunduğu ilçemiz haftanı her günü ama özellikle Cuma günleri ve ramazan aylarında yoğun yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmesine rağmen aynı oranda turizm gelirinden faydalanamamaktadır gelen misafirlerimiz ibadet ve türbe ziyaretinden sonra ilçemizde fazla zaman geçirecek alanlarımızın eksikliğinden dolayı ilçemizi terk etmektedirler. Merkezinde Meydanı olmayan ender ilçelerden biriyiz gelen ziyaretçilerimizin nefes alıp dinlenebileceği ve vakit geçireceği park ve yeşil alan sıkıntısı çekmekteyiz özellikle ramazan ayında şehir dışından gelen misafirlerimizi ağırlayacağımız kalabilecekleri otel  motel ve pansiyon sayısı gelen insan kalabalığı düşünülürse yok denecek kadar azdır bu anlamda bazı girişimlerde bulunarak konaklama alanları çoğaltılmalı ziyaretçilerin ,içemizde daha fazla zaman geçireceği alanlar ve etkinlikler düzenlenerek turizm gelirimiz yükseltilmelidir.

”EYÜPSULTAN MARKA ŞEHİR OLMALI”

          İlçemize ait markalaşma çalışmaları yapılmalıdır. kentsel kimliğini ön plana çıkaracak marka değerimizi arttıracak çalışmalara bir an evvel başlanmalıdır. İçerisinde akademisyenlerinde bulunduğu bir komisyon oluşturularak Eyüp sultana bir marka değeri kazandırılmalıdır.

SEÇİM VADİ OLAN 53 VİZYON PROJESİ NEDEN YOK?

         31 Mart 2019 seçim çalışmaları sırasında AK parti belediye başkan adayı bugünkü Eyüpsultan Belediye Başkanımız sayın Deniz Köken 53 vizyon proje gerçekleştireceklerini vaat etmişti bu kadar projenin vaat edilmesi bile geçmiş AK Parti Belediye Başkanlarının başarısız bir dönem geçirdiğinin açık bir göstergesi olduğunu söylemiştik 53 vizyon projenin stratejik planda yer almasını ve gerçekleştirilmesini çok isterdik bunların bir çoğunun yer almaması dikkat çekmiştir

”HALKIN YARARINA OLAN PROJELERİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

         Eyüp sultan halkının yararına olan ve ilçemizin çehresini değiştirecek bütün projeler bizim açımızdan önemlidir ve bu çalışmaları CHP meclis gurubu olarak destekleyeceğimizi söyledik destek olmaya da devam edeceğiz. Çünkü Eyüpsultan bizim yaşadığımız yer ve Eyüpsultan bizim sevdamız ilçemizi ve halkımızı seviyoruz halka hizmet Hakka hizmet şiarımızla doğru ve faydalı çalışmalarda yanınızda olacağız

         2019 – 2024 stratejik planın hayırlı olması dileğimle hazırlayan ve emeği geçenlere ve beni sabırla dinleyen her kese teşekkür eder saygılar sunarım diyerek ifadelerine son verdi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Esentepe’nin meclis konuşması.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Esentepe “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla yapmış olduğu konuşmasın da , Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “kimsesizlerin kimsesi” olarak nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin, bilimin hakiki yol göstericiliğini esas alan bir büyük medeniyet yürüyüşünü temsil ettiğini belirtti.

Bu yürüyüşün talimatının, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetini sağlayan medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir.” diyen Atatürk’ten alındığını anımsatan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi, konuşmasın da şunları kaydetti;

“Tüm yurttaşlarının hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacağına duyduğumuz inanç, yaşadığımız sorunlardan kurtulmamız açısından yol göstericidir.

Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü, saray ve çevresi yerine halkın zenginleşmesini, rantiye sınıfı yerine üretenin kazanmasını, tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır.

Unutulmamalıdır ki 16 Mayıs 1919’da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul’dan Samsun’a hareket eden Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nun özgürlüğü ve bağımsızlığı ortak paydasında buluşturduğu milyonlarla, Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştırmayı ve Cumhuriyetimizi kurmayı başarmıştır.”

Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını rahmetle anan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Nilgün Esentepe “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet.” ifadesini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir