Eyüpsultan Belediye Meclisi Kasım ayı 1 Bileşimine Cumhuriyet Bayramı afişi damgasını vurdu…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 1 toplantı dönemi Kasım ayı 1 bileşimi Meclis Başkanı Mehmet Er başkanlığın da aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Gündem;

Gündem maddeleri görüşüldü oy birliğiyle İlgili makama gönderildi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Filiz Gökçe 2 önerge verirken,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar işkar sözlü önerge verdi.

İyi Parti Meclis Üyesi Nail Balkan’da Topçular Mahallesi tapularına ilişkin sözlü önerge verdi.

Eyüpsultan Belediye meclisi Kasım ayı 1 bileşimine Cumhuriyet Bayramı afişi tartışmaları gündeme damgasını vurdu.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Gurup sözcüsü Mustafa Tüysüz’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Eyüpsultan Belediye Başkanılığı tarafından hazırlanan afiş’in yakışık olmadığı yönündeki konuşmasına AK-PARTİ Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı’nın Cumhuriyet karşıtı gibi sert sözleri meclisi hareketlendirdi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Gurup sözcüsü Mustafa Tüysüz’ün konuşması;

AK-PARTİ Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı’nın konuşması;

? CANLI: 2019 yılı Kasım ayı Belediye Meclisi toplantısının 1. Birleşimi

Eyüpsultan Belediyesi paylaştı: 4 Kasım 2019 Pazartesi

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’ın konuşması;

Eyüpsultan Belediye Başkanlığının tartışma yaratan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Afişi.

CHP Eyüpsultan Belediyesi Grup Sözcüsü Mustafa Tüysüz’ün Rami Parkında yaşanan olay hakkındaki sözlü önergesi;

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe’nin Meclis’e vermiş olduğu önergeler;

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat’ın Çocuk Hakları günü dolayısı ile yapmış olduğu meclis konuşması;

Gülsüm Polat Çocuk Hakları günü dolayısıyla yapmış olduğu Meclis konuşmasın da şu ifadelere değindi;

Sayın Başkan, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli Basın Mensupları ve Değerli Misafirler,
Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Dünya Çocuk Hakları Günü için gündem dışı söz almış bulunmaktayım…

Birleşmiş Milletler tarafından, 1989 yılında, dünya genelinde, çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini, gündeme taşımak amacıyla ilan edilen gün yani 20 Kasım…

Çocuk hakları; hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavram…
Her birey 18 yaşına kadar çocuk olarak kabul edilir. Çocukların yaşamaya, eğitime, sağlıklı olmaya, seslerinin duyulmasına, kendilerine adilce davranılmasına hakları var!

Ama baktığımızda, tüm dünyada çocuklara yönelik hak ihlalleri ne yazık ki artarak devam ediyor…
Çocuklar açlıktan ölüyor…
Çocuklar savaşların ortasında kalıyor, ailelerini kaybediyor,
Cansız bedenlerini, babalarının, analarının, kucağında görüyoruz çoğu kez…
Ya da kıyıya vurmuş cansız bedenini görüyoruz “AYLAN BEBEK” gibi…

Ülkemizin 2018 yılsonu itibarıyla 82 milyon olan nüfusunun yaklaşık %30’unu çocuk nüfus oluşturuyor.

Dönüp baktığımızda;
Çocuk istismarı ve cinsel tacizin, sık sık ülke gündemi olduğunu görüyoruz, ENSAR gibi… GERGER gibi… KAHROLUYORUZ…
ALADAĞ’da cemaatlere teslim ettiğiniz yurtlarda yanan çocuklarımızı görüyoruz YÜREĞİMİZ YANIYOR ancak ateş düştüğü yeri yakıyor!
Evet söylediğiniz gibi gerçekten uykularımız kaçıyor hal böyle olunca. İktidarınızda çocuklarımızı koruyamadığınız ve yasal olmayan vakıflara muhtaç ettiğiniz için…

Ülkemizdeki cinsel suçların %46 sı çocuklara karşı işleniyor. Çocuklar son 10 yılda yüzde 700’lük oran artışı ile cinsel şiddete en fazla maruz kalan grubu oluşturuyor.

Eğitimin yazboz tahtasına döndüğünü, eğitimde fırsat eşitsizliğinin had safhada olduğunu… İlk ve ortaokul düzeyinde yaklaşık 750 bin, lise düzeyinde ise 1 milyon çocuğun okullaşamadığını görüyoruz.

Okula gidemeyen kızlarımızın “Çocuk Gelinler” olduğunu görüyoruz…
Türkiye’de kadınların yüzde %26’sı 18 yaşından önce evleniyor, %10’nu ilk çocuğunu 18 yaşından önce kucağına alıyor. Son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu devletin izniyle, Son 6 yılda 142 bin 298 çocuk anne olduğunu ve bu çocukların büyük kısmının da dini nikah ile evlendirildiğini görüyoruz.

Yoksulluktan “Çocuk İşçiler” görüyoruz merdiven altı işyerlerinde…
Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre ülkemizde 6-17 yaş arasında yaklaşık 900 bin çocuk işçi vardır ve çalışan çocukların yarısı eğitim hakkından da mahrum bırakılmıştır. Ancak gerçek veriler çalışma hayatında 2 milyona yakın çocuk işçi bulunduğunu ve bunların yaklaşık %80’inin kayıt dışı çalıştığını göstermektedir.
Hayatını kaybeden her 30 işçiden birisi yoksulluktan dolayı çalışan çocuk işçilerdir.

Türkiye’de yaklaşık 500 bin çocuk, mevsimlik tarım işçiliğinde çalışıyor. Ve Suriyeli çocukların da tarımda çalışmaya başlamasıyla bu sorun gittikçe derinleşiyor.

”Çocuk Dilenciler” çıkıyor karşımıza, sokaklarda…
Sokaklar çocukların kaderi olmamalı, taciz, tecavüz, şiddet, çocuklarımızla birlikte anılmamalı, diye haykırıyoruz çoğu zaman.

Yanlış politikalar sonucu “Suçlu Çocuk” oranının gittikçe arttığını görüyoruz…
2002 yılından günümüze kadar cezaevindeki çocuk sayısının %26 artmış olduğu gibi… Güvenlik birimlerine suça sürüklenme nedeni ile getirilen çocukların %33,3’ü nün bağımlılık yapan madde kullandığı görüldü.

Birlemiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, tüm dünya çocuk haklarının yasasıdır. Ancak çocuklarımızın hakları, maalesef yazıda kalmıştır.
Türkiye, sözleşmeyi imzalamasına rağmen, sözleşmenin düzenlediği konularda iyileştirme ve çocukların yararı için yeterli olma konusunda istenilen düzeye gelememiştir.
Şiddet, istismar, uyuşturucu, eğitimsizlik, kız çocuklarının zorunlu eğitime devam edememeleri, yoksulluk ve göç gibi sorunlar artarak büyürken, çocuklarımız, yazmaya bile elimizin varamadığı bu hak ihlallerini yaşamaya devam etmektedir.
Oysa Çocuklar kıymetlimizdir, geleceğimizdir, Devletin asli sorumluluğu her türlü çocuk istismarını önlemektir.
Biz siyasiler olarak bu ülkede en çok çocuklarımıza borçluyuz. Partiler üstü bu konuda bir araya gelip hakları gasp edilen, itilen, görmezden gelinen çocuklarımız için elimizi hep birlikte taşın altına koyalım

Çocuk haklarında yaşanan olumsuzluklara rağmen tüm çocuklarımızın “ Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutluyor, İnsanı seven, demokrasiye inanan, eğitime önem veren, emeğe değer veren, sosyal demokrat anlayışın hakim olduğu eşit ve özgür bireyler olarak yaşayacakları bir dünya diliyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir