Eyüpsultan Belediye Meclis’i 8 Seçim,1 Toplantı Haziran ayı birinci bileşimi yapıldı…

Eyüpsultan Belediye Meclis’i 8 seçim dönemi 1 Toplantı dönemi Haziran ayı bileşimi 10.06.2019 Pazartesi günü saat 15.00 da Eyüpsultan Belediyesi Meclis salonunda aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere, Eyüpsultan Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında toplandı.

Gündem ;

Gruplar ve Kişisel görüşlerini belirtmek üzere CHP Grup’u adına Zülfü Çakar, AK-PARTİ Grup’u adına Ömer Faruk Kalaycı,MHP Grup’u adına Serkan Cihan Kişisel görüşlerini Açıklamak üzere CHP Meclis Üyesi Nilgün Esentepe, AK-PARTİ Meclis Üyesi Mürsel Tekneci,CHP Meclis üyesi Ali Haydar İşkar,Nail Balkan,Gülsüm Polat,Veli Güngör,Mustafa Tüysüz Filiz Gökçe, söz alarak görüşlerini belirttiler sözlü ve yazılı önergelerini sundular.

AK-PARTİ Meclis Üyesi Mürsel Tekneci Kişisel Söz aldığı konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Tekneci; HDP Milletvekili Garo Paylan’ın Milli mücadele kahramanlarından Topal Osman’ katil sözüne karşı kınama konuşmasın da 23 Haziran seçimleri’nin yenilenmesi hakkında da bir konuşma yaptı.

CHP’nin öne sürmüş olduğu bir Baba’nın 4 çocuğu olmuş bu çocuklardan biri bana ait değil söylemine karşın yapmış olduğu ilginç benzetme Doktor,Veteriner söylemi hem AK-PARTİ hem de CHP Grupları tarafından tasvip görülmedi.

CHP Eyüpsultan Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’ın Meclis konuşması;

AK-PARTİ Grup sözcüsü Ömer Faruk Kalaycı’nın Meclis Konuşması;

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Tüysüz’ün Meclis konuşması;

CHP Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar’ın meclis Konuşması;

CHP Meclis Üyesi Gülsüm Polat’ın Meclis konuşması;

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Veli Güngör’ün Meclis konuşması;

Sözlü ve yazılı önergeler oy birliği ile Başkanlık makamına gönderildi.

Dr.Şefik Eryılmaz İsminin Verilmesi Önergesi;

CHP Meclis Üyesi Filiz Gökçenin hazırladığı CHP Grubu’nun ortak imzasıyla sunulan Dr. Şefik Eryılmaz’ın isminin Dişpanser sokağa verilmesi yada düzenlenecek bir parka verilmesi önergesi AK-PARTİ Grubu’nun sözlü önerge vermesi üzere AK-PARTİ Gurup sözcüsü Ömer Faruk Kalaycı’nın talebi üzerine CHP,AK-PARTİ,MHP Gruplarının ortak önergesi haline getirilerek oy birliği ile kabul edildi.

Zeynep Hatun cami önergesi;

CHP Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’ın hazırladığı Eyüpsultan Merkez Mahallede bulunan Zeynep Hatun Cami’nin çevresin de bulunan harfiyat malzemeleri dolayısı ile ibadet yapmaya uygun bulunmadığı gereğinin yapılmasını istediği önergesi de oy birliği ile Başkanlık makamına gönderildi.

Hizmet Karşılığı alınan ücretin aşırı yüksek olduğu önerge;

CHP Eyüpsultan Meclis Üyesi Nilgün Esentepe’nin hazırladığı 2018 Yılı sonun da 2019 için Tarife komisyonu’nun belirtiği görüşündeki ücretlerin yüksek olduğu gerekli düzenlemenin yapılarak makul düzeye getilmesini istediği sözlü ve yazılı önergesi oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi.

CHP Grup’u ve CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe Hazırlamış Olduğu Önergeler ile gündeme damgasını vurdu.

Kent Konseyinin Kurulması Önergesi;

Kent Konseyinin İşlevi Önergesi;

Çevresel Kirliliğin Önlenmesi Önergesi;

Göktürk ve Kemerburgaz’da Milli Bayramların kutlanacağı meydan ve Atatürk büstlerinin yenilenerek düzenlenmesi önergesi;

Kamu Kurumlarının Deprem’e dayanıklılığı önergesi;

MHP Eyüpsultan Belediye Meclis Gurup’u adına söz alan Serkan Cihan’da Kentsel dönüşüm ve Defin hizmetleri konusun da vermiş olduğu önergelerle dikkat çekti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir