Eren Erdem: Beni tahliye ettiğiniz gece sizi de FETÖ’cü ilan ettiler!

Example HTML page

CHP PM üyesi Eren Erdem, bugün İstanbul 23. ACM’de tekrar hakim karşısına çıktı. Erdem’in avukatları bu duruşma kararın açıklanmasını bekliyor.

CHP PM üyesi Eren Erdem, bugün İstanbul 23. ACM’de tekrar hakim karşısına çıktı. Erdem’in avukatları bu duruşma kararın açıklanmasını bekliyor.

CHP PM üyesi ve kapatılan Karar Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Erdem’in son duruşmasında hakkında tahliye kararı verilmiş, mesai sonrası gelen jet kararla tahliye edilmeden tekrar tutuklanmıştı. 

Eren Erdem bugün bir kez daha savunmasını yaptı. Erdem savunmasında, “Kim bu Yusuf” diye sordu.

Eren Erdem’in savunmasından öne çıkan başlıklar şöyle; 

9 aydır cezaevindeyim. Burada bugün ben siyasi bir savunma yapacaktım. Ancak kısa bir savunma yapacağım.

Kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandım. Bunun için ihbar olması gerekirdi. Böyle bir ihbar yok. Evet siz bir çok noktada ezber bozdunuz, dosyayı incelediniz.

Heyetiniz vicdani bir karar verecektir. 65 klasör dosyayı, sıralı 24. Ağır ceza heyeti ne çabuk okudu da beni yeniden tutuklatmaya karar verdi. OHAL KHK’sı ile tutuklandım.

Savcı tutuklanmam için tek bir gerekçe koymuş; TUSKON’dan gelen Yusuf adlı kişi ile irtibatlı olduğumu söylemiş. Böyle bir şeyin olmadığı gizli tanık beyanıyla da ortaya çıktı.

Yusuf adlı kişi icat edildi. Savcı ısrarla bu kişiyi arıyor. Yusuf’u tanıyan gören yok. Gizli tanık da bilmiyor, görmemiş.

Gizli tanık, 4 gün Beyaz TV’de yalan söylüyor. Bana çikolata kutusunda belge geldiğini söylüyor. İlk duruşmada bunu yalanlamıştı.

BENİM BİR SUÇUM YOK

AİHM’in, AYM’nin ve Yargıtay’ın kararlarına göre, benim hiçbir suçum yok. Ortada bir eylem yok çünkü. Bir Yusuf uyduruldu; kim bu Yusuf? Yusuf’u bulmanızı istiyorum.

Bu iddianamede yazan her şey tartışıldı ve hepsi çürütüldü. Üç ayrı savcı değişti bu dosyada. İtiraz edilen 24. Ağır Ceza, Dursun Çiçek’e kumpas kuranlara tahliye veriyor, benim tutuklu kalmamı istiyor. Dursun Çiçek de burada… O da benim yanımda…

Her söylediği yalan çıkan bir gizli tanık var. Ben bu dosyadan beraat edeceğim. Tuskon’a gitmediğim ortaya çıktı. Dışarıdan para gelmediği ortaya çıktı. 9 aydır yatıyorum. Bana ceza verecekseniz, FETÖ’den vermeyin ve sırtıma bu yükü yüklemeyin. Beni FETÖ yükünden kurtarın. Benim iki örgütüm var; biri CHP diğeri BJK’dır.

Beni tahliye ettiğiniz gece sizi de FETÖ’cü ilan ettiler. İşte bu kadar ucuzladı herşey.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir