Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan: Sürekli Nakba’ya karşı halkların intifadası kazanacak!

Example HTML page

Bugün, Filistin halkı için felaket anlamına gelen Nakba’nın yıldönümü. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından, 1947’de BM üyelerinin çoğunluğunun oyuyla işgalci İsrail’in devlet olarak varlığı tanınmış; çok geçmeden İsrail devleti Filistin halkına yönelik katliama başlamıştı. O zaman da siyonist İsrail devletinin arkasında ABD emperyalizmi vardı.

Bu felaket günlerinde bir milyona yakın Filistinli evinden, yurdundan olurken, çok sayıda insan yaşamını yitirdi.

Nakba Filistin için 1948 yılında kalmış bir katliam değildir. Geçen 76 yıl boyunca Filistinliler’in aşama aşama topraklarından sürülmesi ve kıyımı devam etti. Dünyadan yalıtılmış ve İsrail devletinin zulmü altında yaşamaya zorlanan, ülkesi ikiye bölünmüş Filistin halkı bedeniyle, taşla, tüfekle kıyımlara karşı intifada adını verdiği direnişleri örgütlediler.

Bugün yıldönümü yaşanan Nakba’nın bir benzeri gelişmiş silahlar ve katlanmış bir acımasızlıkla sürdürülüyor. İsrail’in Siyonist yönetimi dünya halklarının kınama eylemlerine, protestolarına rağmen çocuk, yaşlı demeden halkın üzerine bombalarını yağdırmakta ısrar ediyor.

İsrail devleti bu cüreti, arkasına aldığı, saldırılara başladığı ilk andan itibaren çocuk katili Netanyahu’nun yanına giderek sırtını sıvazlayan ABD ve Avrupalı emperyalist devletlerden aldı. Çünkü İsrail Ortadoğu’nun jandarması olarak görülmektedir.

Petrolün, enerjinin, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının, Hindistan’dan Avrupa’ya kadar uzanacak Amerikan kanalının, kârlı açık deniz ve kara ticaretinin, pazarların, tedarik zincirlerinin güçlendirilmiş hakimiyeti için uğraşan emperyalizme ve ‘bölge jandarması’na sessiz kalan bölge devletleri de kıyımın ortağıdır.

Ancak Filistin halkı yalnız değildir. Dünyanın her yerinde, kendi ülkelerinin devlet ve hükümetlerinin baskılarına rağmen halkların İsrail katliamlarına yönelik protestoları devam ediyor.

Ortadoğu ve Filistin’in kaderini belirleyecek olan emperyalistler ve Siyonist İsrail değildir. Dünya genelinde işçilerin, emekçilerin ve gençlerin işgale ve katliama karşı yükselen tepkileridir. Ortadoğu, Ortadoğu halklarının, Filistin Filistinlilerindir.

İsrail’in saldırıları durmalı, emperyalist devletler bölgeden çekilmelidir. Gazze halkının ihtiyacı olan her türlü yardım acil olarak yapılmalıdır.

Sürekli Nakba’ya son verecek olan, Filistin halkının mücadelesi kadar onu yalnız bırakmayacak olan halkların uluslararası dayanışmasıdır.

Türkiye işçi sınıfını ve bütün emekçileri Filistin için sessiz kalmamaya çağırıyoruz. 

– İsrail devletiyle askeri ve diplomatik bütün ilişkiler kesilsin!

-Netanyahu savaş suçlusu olarak yargılansın!

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir