Dolar durdurulamıyor: 8,16 seviyesini gördü,

Dün tarihi rekorunu 8 TL bandının üzerine taşıyan dolar bugün de sabah saatlerinde 8,11 seviyesini gördü, avro ise 9,60 TL’ye merdiven dayadı. Dolar ve avro, öğlen ise yeni rekor seviyelerini belirledi.

Dün 8 TL bandını aşarak tarihi rekorunu 8,0986’da güncelleyen dolar, bugün rekor seviyenin hemen altında güne başlarken kısa sürede 8,11 TL seviyesini de gördü. Avro ise 9,60 TL’ye merdiven dayadı.

Dün 8 lirayı aştıktan sonra 8,0986’ya kadar tırmanan dolar/TL, bu sabah saatlerinde de tarihi seviyelerin hemen altında değerlenmeye başladı. Saat 10.00 itibariyle dolar 8,11 seviyesinden işlem görmeye başladı. Dolar, saat 12.00’a gelindiğinde ise yeni tarihi rekorunu 8,16 TL’ye çıkardı.

Dün 9,57 TL’yi gören avro sabah 9,5961’den el değiştirdi. Bugün öğlen 12.00 itibariyle de 9,63 TL seviyesini gördü.

Yurt içinde ise piyasalar bugün yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yatırımcı toplantısı ve jeopolitik gelişmeler ve koronavirüs salgını konusunu yakından takip edecek.

Bugün piyasalarda önemli bir veri bulunmazken, TCMB’nin açıklayacağı uluslararası rezervler ve TÜİK’in açıklayacağı motorlu kara taşıtları verileri izlenecek (10.00). Borsa’da bilançolar izlenmeye devam ediyor. Bugün Akbank, ASELSAN ve Garanti Bankası’nın mali tablolarının seans kapanışının ardından gelmesi bekleniyor.

Altın fiyatları koronavirüs enfeksiyonlarında yeni dalganın küresel ekonomik toparlanma endişelerini kuvvetlendirmesi ve altının güvenli liman cazibesini artırmasının ardından yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,3 artışla 1.908 dolara yükseldi.

Petrol fiyatları son dönemdeki sert kayıpların ardından küçük kazanımlar kaydetti ancak küresel kornavirüs vakalarının ve arzın artmasıyla görünüm kasvetli kalmaya devam ediyor. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,5 artışla 40,65 dolara yükseldi. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,4 artışla 38,71 dolara yükseldi. Hem Brent hem ABD hafif ham petrolü dün yüzde 3’ten fazla gerilemişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir