DEM Parti’nin Ankara adayları belli oldu: ‘Kent uzlaşısı’ vurgusu!

Example HTML page

DEM Parti, Ankara ve Bursa’nın arasında olduğu bazı büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediye eş başkanlarının Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan olduğu aktarıldı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 31 Mart yerel seçimlerinin adaylarını açıklıyor.

Doğan, ‘kent uzlaşısı’ politikasına devam ettiklerini ve bunun yerelden merkeze demokratik siyaset zemini oluşturduğunu aktardı. 

‘3. yol’ stratejisi için “Dayatılmış blokların ve eskimiş siyasetlerin üstesinden gelemediği sorunlara gerçekçi, çözümleri temsil eder” diyen Ayşegül Doğan, şunları kaydetti:

“Kent rantının değil kent halkınını kazanacağı bir eşiğe yaklaşıyoruz. Bu yaklaşımla sahada binlerle buluştuk. Kentlerin sosyal ve siyasal dinamiklerine ulaştık.”

“ADANA, İSTANBUL VE İZMİR GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR”

Kent uzlaşısı sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu belirten Doğan, Şanlıurfa‘daki adayların da kent uzlaşısı kapsamında belirlendiğini aktardı.

Ayşegül Doğan, Adana ve İstanbul‘un bazı ilçelerinde de görüşmelerin sürdüğünü belirtti. 

Batıdaki illerdeki görüşmelerin sadece CHP ile yapılmadığını da söyleyen Doğan, İzmir için de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Açıklanan iller ve adaylar şöyle:

Ankara – Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan

Bursa – İhsan Seylan ve Bilmez Erboğa

Malatya – Abdulvahap Ekim ve Sevin Şimşek Bayram

Şanlıurfa – Cemalettin Ekmen ve Gülser Yıldırım

Konya – Gülbahar Gündüz ve Bülent Kılıç

Kocaeli – Hasan Özgüneş ve Selda İlgöz Koçyiğit

Gaziantep – Selman Tutumlu

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir