CHP’li Yakup Yeter’den AKP’ye; Yaptıklarınızla gençlerin hayatlarını yok ettiniz

İBB Meclisi 8’inci seçim, 4’üncü toplantı dönemi Haziran ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkanvekili Zeynel Abidin Okul Başkanlığında Saraçhane İBB yerleşkeni Meclis salonunda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda gündem dışı CHP Grubu adına söz alarak konuşma yapan CHP İBB Meclis üyesi Yakup Yeter, Biz bunu hayal edemezdik… Yaptıklarınızla gençlerin hayatlarını yok ettiniz ifadesinde bulundu.

Yeter konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli meclis üyeleri sosyal medya hesaplarından bizleri izleyen kıymetli İstanbullular basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Öncelikle sizleri ve ulusal basında ve sosyal medya üzerinden bizleri izleyen vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şehitlerimiz var şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır başsağlığı diliyorum

Bilişim Çağı dediğimiz çağ, işsizliğin de tavan yaptığı bir çağ olmuştur. Kapitalizmin dünyada ‘daha az maliyetle daha çok üretim’ anlayışı sonucunda dünyada işsizler ve yoksullar ordusu fazlalaşmıştır.  

Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye de AKP hükümetinin yaptığı özelleştirmeler sonucu dünyadaki bu olumsuz gelişmelerden nasibini fazlasıyla almıştır.

”MİLLİ DEĞERLERİ HARAÇ MEZAT SATTINIZ”

Atatürk önderliğinde, Türk milletinin alın teriyle kurduğu sanayi kuruluşlarını iktidara gelir gelmez yabancı şirketlere satmaya başlayan AKP hükümeti, bugünkü işsizlik ve gelir adaletsizliğinin temellerini 20 yıl önce atmaya başladı. 20 yılda onlarca fabrika, kurum ve kuruluşu satan AKP iktidarı, üreten bir Türkiye’yi tüketen bir Türkiye haline getirdi. O dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, “Ne banka bırakacağız, ne fabrika, ne de işletme… Liman da bırakmayacağız. Hepsini satacağız. Stratejik bölgeymiş falan hiç önemli değil. Önemli olan müşteriyi bulmaktır. Babalar gibi satarız. Parayı veren düdüğü çalar. Pamuk eller cebe” sözleriyle AKP zihniyetinin Türkiye’ye ve Türk insanına bakışını ortaya koyuyordu.

O dönemde yaptığımız tüm uyarılara rağmen, ülkede her şeyi haraç mezat satan AKP iktidarı, ülkede yaşanan her olumsuz gelişmenin de dış güçler tarafından yapıldığını savunuyordu.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar mensupları, çarenin Parlamenter sistem yerine Türk tipi Başkanlık Sistemini getirmek olduğunu savunuyor ve Türkiye’yi Başkanlık Sistemiyle uçuracaklarını iddia ediyorlardı.

Peki, öyle mi oldu mu sevgili arkadaşlarım? Türkiye uçtu mu, hep beraber bakalım.

2017 referandumuyla Türk tipi Başkanlık Sistemine geçiş yapıldıktan sonra Türkiye tek adam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnameleriyle yönetilir hale getirildi. Parlamento askıya alındı.

Sn. Cumhurbaşkanı’nın, ‘ben ekonomistim’ diyerek dünyada çığır açtıran ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ teorisiyle hayata geçirilen dahiyane ekonomi politikasıyla dolar 18 TL’ye ye koşuyor. 20 yılda 20 kat artmış. Mazot 30 TL’ye koşuyor. Enflasyon yüzde yüzlere koşuyor. İşsizliği yüzde 21 uçurarak Türkiye’yi Londra’daki bir avuç tefeciye Türk halkını da açlığa, sefalete, ekmek ve benzin kuyruklarına mahkûm ettiniz. İnsanları aç ve mutsuz bıraktınız. Sizin mega projeler diye açıkladığınız hiçbir projede istihdam yok. Üretim yok. Halka fayda yok.  Sadece yandaş müteahhitlerinize rant ve kazanç sağladınız.

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri;

Zaman zaman bazı AKP‘li Meclis Üyesi arkadaşlarımız, “Bizim yaptıklarımıza sizin hayalleriniz bile yetmez” diye tirajikomik cümleler kurarlar. Sizin iktidarınızın yarattığı ekonomik krizde ekmek almayan vatandaşlarımızın, manavda meyve alamayan kardeşlerimizin, marketlerde ve Halk ekmek önlerindeki kuyruğu biz hayal edemiyorduk, doğru söylüyorsunuz. Hamd olsun siz bunları  gerçekleştirdiniz!

Bununla da yetinmediniz. 1977 de CHP’li belediye başkanı Ahmet İsvan tarafından kurulan halk Ekmek’i, 2022 de bir TV programında Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurdu diyerek hayallerinde çok ötesine geçtiniz.

Sizin yaptıklarınız o kadar akıl almazdı ki, bizim bunları hayal etmemiz gerçekten mümkün değildi. Pendik Güzelyalı’da belediyeye ait arazide benzin istasyonu yapmak için planlardan fay hattını sildirdiniz. Haftalık mizah dergilerine konu oldunuz.

”YAPTIKLARINIZLA GENÇLERİN HAYATINI YOK ETTİNİZ”

Öğrencilere yurt yapmak yerine mütevelli heyetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yer aldığı TÜGVA, TÜRGEV ve benzeri birçok vakfa 2018 ve öncesinde milyonlarca TL para aktardınız.

Öğrencileri cemaat yurtlarına mahkûm ederek onların intihar etmesine sebep oldunuz. Hepimiz dün gibi hatırlarız ki, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci olan Enes Kara, çektiği videoda, “Beni burada kalmaya zorladılar, yaşama sevincimi kaybettim” diyerek intihar etti. Yaptıklarınızla gençlerin hayatlarını yok ettiniz. Biz bunu hayal edemezdik…

”ÖĞRENCİLER KYK KREDİ BORÇLERIYLA MÜCADELE EDERKEN YANDAŞA KIYAK GEÇTİNİZ”

Binlerce vatandaş KYK borçları yüzünden hacizle uğraşırken, sadece AKP’li oldukları için 2004-2019 yılları arasında AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan, AKP’li vekiller Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı ve 34 kişiye şu anki kurla 63 milyon 120 bin 483 lira burs adı altında İstanbullunun parasını peşkeş çektiniz.

Sizin İstanbul’a ve İstanbullulara yaptığınız ihaneti bizler aylarca senelerce bu kürsüden anlatmakla bitiremeyiz. Biz bunları hayal edemezdik.

Bu yüzden Cumhurbaşkanınız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet etmeye devam ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” sözleriyle sizleri, vicdanlarınızla baş başa bırakıyorum.

Sevgili Meclis Üyesi arkadaşlarım;

”’EŞİTLİKÇİ YÖNETİM ANLAYIŞIMIZLA 39 İLÇEYE AYRIMSIZ HİZMET”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve ekibi göreve geldiği ilk günden itibaren İstanbul’un 39 ilçesine hangi partiden olursa olsun ayrım yapmadan tarafsızlık ilkesi ile hizmet vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Bu bağlamda benimde ilçem olan Pendik’in sorunlarının çözümünde de önemli adımlar atmıştır. Pendik Belediye Başkanını sayın Ahmet Cin’in sürece katkı vermemesine ve hatta köstek olmak için elinden geleni yapmasına rağmen, İBB Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu, ayrım yapmadan tarafsızlık ilkesiyle görev yapmaya devam etmektedir.

Pendik’imize yapılan yatırımlardan söz etmek gerekirse; 27 Nisan’da, 2017’de ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulan bir çok metro hatlarını ve Pendik’te 8 hattan oluşan kaynarca Pendik – Tuzla metrosu yapım çalışmalarına yeniden başlandı. TEM-Kurtköy şeker pınar arası yol ve kavşak düzenlenme çalışmaları tamamlandı. Tuzla-Orhanlı-Tepeören arası yol ve kavşak çalışması yapıldı ve bitti. Kurna Mahallesi’nde 176 bin m2 büyüklüğündeki araziye buğday ekimi gerçekleştirildi. Pendik sahilde yapımına başlanan ve AKP döneminde yarım bırakılan 937 araçlık yeraltı otopark inşaatı bitirilerek hizmete açıldı. Sülüntepe Mahallesi ve Velibaba Mahallesi Yuvamız İstanbul çocuk etkinlik merkezleri hizmete açıldı. Pendik Yenişehir Mahallesi’nde, yaşam vadisi 1  etabı takriben 300 bin m2 yeşil alan bölge insanın hizmetine açılarak betona boğduğunuz İstanbulluların nefes almasını  sağlandı.  Yeşilce Aydos konutları projesi inşaatı tamamlanarak teslim edildi. İBB olarak Pendik’te toplamında 100 bin tonun üzerinde asfalt serim işlemi yapıldı.

Pendik’in eskiden köy şimdi mahalle olan kırsalındaki bölgelerinde 20 km’lik dere ıslah çalışmalar yapıldı ve yapılıyor. Çiftçilerimize 1 Milyon 547 bin 612 adet sebze fidesi dağıtıldı. Bu yıl hariç küçükbaş hayvan besi yemi desteği verildi.

Kaynarca Çamçeşme ve Orhangazi ve Kavakpınar mahallelerinin giriş çıkışları yolları adeta kangren olmuştu. 26 yılın sonunda bu mahallelerin giriş çıkışları yolları çözüme kavuştu. Geçmiş yıllarda çözülmek istenmeyen Pendik Çınardere mahallesinin İmar sorunu, başta Genel Başkanımız olmak üzere mahalle halkının ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin kararlı duruşuyla yine bizim dönemimizde çözüme ulaştı.

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, 

Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu Pendik’te Kiptaş Arkatlı evler projesinin temel atma törenini gerçekleştirdi. İnşaatlar hızla devam ediyor. Bu proje üzerine çok ciddi eleştiriler olmuştu. Ruhsatı Pendik Belediyesi’nden alınmalı mı yoksa İBB’den mi den diyenler olmuştu. Kiptaş ilk defa gelir getirici konut üretmiyor. Kiptaş bugüne kadar Pendik sınırları içerisinde 2 bine yakın konut yapmıştır.

Birilerinin iddiasına göre Kiptaş bu konutların hepsinin ruhsatını ilçe belediyesinden almıştı. Fakat bu doğru değildir. Kiptaş, Yeşilce Aydos projesinin ruhsatı 5 Temmuz 2019 da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınmıştır. Yani bu işlem Sayın Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu döneminde olmuştur. İBB ya da Kiptaş bir proje üretirken bu projelerin ruhsatlarını ilçe belediyesinden almak zorunda değildir. Buna rağmen hasılat paylaşım yöntemi ile yapılan bir imalatın ruhsatının ilçe belediyesinden alınması hukuken zorunludur diye bir açıklama yapmak, olayı manipüle ederek gerçekleri saptırmaktır.

”YEŞİL SÜRDÜRÜLEBİLİNİZ İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hepinizin bildiği üzere tüm dünyada 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün dünyamız artık yaşlanmıştır. Üzerinde milyonlarca yıldır insanlar, gereksinmeleri olan canlıları, toprağı, suyu ve havayı istedikleri gibi ve istedikleri ölçüde, geleceği de hiç düşünmeden kullanmışlar ve harcamışlardır. Üstelik dünyada yaşayan insan sayısı her yıl büyük bir hızla artmaktadır. Dünyadaki hızlı nüfus artışı, bilim ve teknolojideki gelişmeler, insanların en çok gereksinmesi olan kaynakları da azaltıp tüketmekte ya da kirletmekte, kullanılmaz duruma sokmaktadır. İşte biz bu duruma “çevre kirlenmesi” diyoruz. Görüldüğü gibi çevre kirliliğinin de yine baş sorumluları yönetimlerdir. Bu nedenle tüm dünyada ve yurdumuzda Çevre Koruma Haftası!nı değerlendirip, kutlamaktayız.

Bu nedenle AKP’nin nasıl çevre dostu bir parti olduğunu ve CHP’nin nasıl çevreci bir parti olduğunu yani iki ayrı anlayışın çevreye bakışını sizlere bir kaç resimle paylaşmak istiyorum.

Göllerimiz ve sulak alanlarımız kurudu.

Kuruyan ve kirlenen nehirler oluştu.

Suların hapishanesi: HES’ler.

Bu suların dili olsaydı size ne derdi biliyor musunuz?

Size derdi ki, benimle elinizi, yüzünüzü, bedeninizi yıkamayın.

Benimle kalbinizi yıkayın.

Benimle beyninizi yıkayın.

Benimle vicdanlarınızı yıkayın !!!!

Hepinizi en kalbi duygularımla saygı ve sevgiyle selamlıyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir