CHP’Lİ SUBAŞI’DAN AK PARTİ’YE ‘OTOBÜS’ YANITI: ‘AK PARTİ KENDİ YALANINA İNANIYOR!

Example HTML page

Yönetime geldikleri andan itibaren otobüs arızalarında yaşanan azalışı istatistiklerle ortaya koyan CHP’li Doğan Subaşı, “Önce algı oluşturmak istiyorlar, sonra oluşturdukları algıya kendileri inanıyorlar” dedi. 

Haber Etkin/ Haber Merkezi

İBB Meclisi Eylül ayı Birinci Oturumu dün İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi toplantı Salonu’nda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildi. Meclis’te bulunan siyasi partilerin grup başkan vekillerinin konuşmalarının ardından Meclis gündemine geçildi ve teklifler ilgili komisyonlara havale edildi.

CHP Grubu adına söz alan İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, konuşmasında İETT’de geçmişten bugüne yaşanan araç arıza sayıları hakkında bilgi verdi. CHP’li Subaşı, “Günlük arızalar 2019’da 577 iken 2020’de 412’ye, 2021’de ise 407’ye düştü. Her 10 bin kilometre başına düşen arıza sayısı ise 5’ten 4’e indi. AK Partililer işte bu 4 arızadan birini haber yaptırıp algı oluşturma peşinde. Kampanya yapmaya çalışıp sonra yaptıkları kampanyaya kendileri de inanıyorlar” dedi.

ARIZALAR NEDEN AZALDI?

Arıza sayılarındaki azalmada ‘koruyucu arıza bakım’a geçişin çok önemli bir rol oynadığını ifade eden Subaşı, araçlara artık arızalandıklarında değil, arızalanmadan muayene edilmeye başlandığını söyledi. Subaşı, “Muayene yerleri açmaya başladık. Eskiden araçlara yılda 1 muayene yapılıyordu bu sayı 4’e çıkarılacak. Göreceksiniz 3 yılda araç arıza sayıları çok daha azalacak” dedi.

ARAÇ YANGINLARI İLK DEĞİL

Son dönemde iktidar medyası tarafından sıkça bahsedilen araç yangınları hakkında da bilgi veren Subaşı, yangınların geçmiş dönemde de sıklıkla yaşandığı bilgisini verdi. Subaşı,  “2014’te Kavacık’ta bir araç yangını olmuş ve 4 kişi vefat etmişti. 2016’da Topkapı’da, 2017’de Kâğıthane’de 2018’de Üsküdar, Başakşehir ve Bayrampaşa’da otobüsler yandı. İşin daha da ilginci, AK Partili İBB döneminde ‘metrobüs sağlamdır’ diye metrobüsleri tanıtma gezisi yaptılar, o gezide metrobüs arızalandı” diye konuştu. 

GEÇMİŞ YÖNETİMİN BÜYÜK HATASI

Konuşmasında 2008 yılında alınan ve İstanbul’un şartlarına uygun olmadığı için garajlarda çürüyen Phileas marka metrobüsler hakkında da bilgi veren Subaşı, “Toplamda 60 adet Phileas marka metrobüs üreten Hollandalı firma tanesi 1 milyon 265 bin Euro’dan 50 tanesini toplam 63 milyon Euro’ya İBB’ye satmış ve ardından şirket batmış. Araçlar garajda çürürken, firmaya olan borçlar bile tamamen ödenmemiş” dedi.

UÇAK ALIRKEN DIŞ BORÇ ARTMIYOR MU?

İBB’nin filosuna 300 metrobüs almak için dış borçlanma talebinin 9 aydır Cumhurbaşkanlığı’nda beklediğini hatırlatan Subaşı, “Toplam 90 milyon Euro’ya metrobüs filomuzun yarısını yenilemek istedik. İBB Meclisi’nde de karar oy birliğiyle alındı. Metrobüs aracının yolda kaldığını görüyorum, yazık diyorum bu insanlar bizim vatandaşımız. Kendimiz için istemiyoruz. Bize ne yaparsanız yapın ama vatandaşa yapmayın.

Borçlanma talebimizin reddedilmesine gerekçe olarak “ülkenin dış borcunun artması” gösteriliyor. 450 milyar dolar dış borcu var Türkiye’nin. Kendine uçak alırken dış borç yok, kendine Saray yaptırırken dış borç yok, biz İstanbula metrobüs almak istediğimizde mi dış borç var! Sadece bir imza istiyoruz” dedi.

İBB Meclisi Eylül ayı ikinci oturumu 15, üçüncü oturumu ise 16 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir